Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

SOS Snowbell


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 343 (1e druk: 14 maart 2018)

SOS Snowbell De titel voor het eerste album van 2018 werd door Luc Morjaeu op Facebook bekend gemaakt op 11 oktober 2017.
Bij het bericht over de titel werd toonde hij ook een eerste schets.

De synopsis van het verhaal luidt:
John, de neef van Sidonia, vliegt op een mooie dag tegen het keukenvenster. Hij blijkt dan ook in een gans veranderd te zijn!
Hij smeekt zijn vrienden met hem mee te gaan zijn dorp in Alaska. Het toverboek van zijn lieftallige vrouwtje Snowbell is na vele jaren opnieuw actief geworden en heeft Snowbell in zijn macht.
Het boek dwingt haar de mensen in zijn dorp om te toveren in dieren. Op die manier geven ze hun ziel af aan het toverboek dat daarmee zijn kracht telkens ziet groeien. Het is zijn bedoeling zichzelf uiteindelijk te veranderen in een mens wat hem onbeperkte kracht zou geven.
Suske en Wiske en hun vrienden vertrekken meteen naar Alaska om Snowbell uit de klauwen te redden van het toverboek en de betoveringen ongedaan te maken. Maar dan zijn ze verplicht het te vernietigen en dat blijkt een onmogelijke taak...

Rosse John en zijn vrouw maakte hun debuut in het album De lachende wolf, dat in 1952 in de kranten werd gepubliceerd.

Vanaf zaterdag 27 januari 2018 werd SOS Snowbell gepubliceerd in de Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Deze voorpublicatie werd niet, zoals gebruikelijk, vooraf gegaan door een aankondigingsplaat maar startte direct met de eerste stroken van het verhaal.
In plaats van de traditionele aankondigingsstrook zal bij albumpublicatie voortaan een speciale tekening op de rugzijde van de albums worden opgenomen. Deze tekening, vergezeld van een korte inhoudsbeschrijving van het verhaal, vervangt de hernieuwde "levende toren" die bij de restyling van de reeks juist weer op de achterkaft terug was gekeerd.
De toren gaat echter niet verloren. Deze heeft een plaatsje binnenin het album gekregen.


Rugplaat
Verschijningsdatum 14 maart 2018
Prijs € 5,99
ISBN 9789002265143
Aantal pagina's 48


Schets Schets met Snowbell en Rosse John

Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .