De kronieken van Amoras

De zaak Krimson


Vorige Overzicht
Overzicht

1e druk deel 1: 15 maart 2017

Amoras : De Kronieken Het eerste verhaal dat wordt verteld in de reeks De kronieken van Amoras kreeg de titel De zaak Krimson. Het niet altijd zo duistere verleden van de beruchte antiheld wordt in drie delen onder de loep genomen.
Aanvankelijk was de eerste aflevering van de serie in het universum van Amoras aangekondigd met de titel Gestrand.

In de aankondigingsfolder voor de nieuwe uitgaven van de Standaard Uitgeverij voor het voorjaar van 2017 werd het volgende over de reeks en de eerste aflevering hiervan geschreven:
“Wat als Suske en Wiske uit elkaar gehaald worden en op een onbekende plek in tijd en ruimte gedropt worden?”, dat was het uitgangspunt van de zesdelige saga AMORAS. Het lijkt een vreemde vraag, maar het leverde wel een van de meest succesvolle stripprojecten van de laatste jaren op. En het universum van Suske en Wiske roept nog veel meer vragen op. Vragen die op hun beurt weer aanleiding kunnen geven tot nieuwe avonturen onder de noemer Amoras, De Kronieken: korte cycli van een aantal albums die verder spinnen op de wereld van Suske en Wiske, en die van Amoras. Een van die vragen is “Hoe kennen Lambik en Krimson elkaar?”. In het album Het rijmende paard is Lambik de enige die Krimson kent als slechterik – hebben die twee een verleden samen? Is Krimson altijd al een kwaadaardige psychopaat geweest, of heeft het leven hem in die richting geduwd? Of heeft Lambik er iets mee te maken?

Via Facebook werden in de aanloop naar de publicatie van het album al enkele afbeeldingen uit het verhaal verspreid. Op vrijdag 10 februari 2017 werden fragmenten getoond waarin de link met Het rijmende paard wordt gelegd.
Professor Barabas vraagt zich af hoelang Lambik Krimson al kent. Sidonia herinnert zich dan dat hij in het debuut-verhaal van de superschurk al op de hoogte was van zijn bestaan.


Barabas stelt een vraag
Titel De zaak Krimson, deel 1
Verschijningsdatum 15 maart 2017
Uitvoering softcover
Prijs € 6,99
ISBN 9789002262333
Aantal pagina's 56


Fragment uit 'Het rijmende paard' Fragment uit 'De zaak Krimson'