Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Sjeik El Rojenbiet


Sjeik El Rojenbiet Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Sjeik El Rojenbiet verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,75

Reactie no. 12
NaamMark
Leeftijd41
Cijfer7
RecensieAardig verhaal over een dolk welke onze vrienden aan Sjeik El Rojenbiet willen teruggeven. Duidelijk geinspireerd door de reizen van Willy Vandersteen want het verhaal brengt ze langs alle grote bezienswaardigheden van het Midden Oosten (Libanon, Syrie, Jordanie en Israel), welke mooi zijn getekend.
Datumwoensdag 24 december 2014 11:15

Reactie no. 11
NaamJules Vismale
Leeftijd44
Cijfer10
RecensiePer puur toeval krijgen Suske, Wiske en Sidonia een gouden dolk van een aangeraden Arabier die later erg ondankbaar blijkt daar hij een boef is. De vrienden willen de dolk overhandigen aan Lambik maar hij beleefd hierdoor er alleen ellende van omdat Abdoel en Ahmed koste wat kost de dolk terug willen veroveren, tot aan Jordanië, Libanon, Beiroet, Baalbek (ruïne van Romeinse tempels), Syrië en Damascus toe! Sidonia hoopt met de dolk eindelijk het hart van Lambik te veroveren maar slaagt daar begrijpelijk niet in. Het blijkt snel dat de dolk aan sjeik El Rojebiet (rode biet) toebehoort en dat zijn rivaal sjeik Bub-El-Ghum (bubblegum) deze ooit stal, kwijt raakte en hij Abdoel en Ahmed de opdracht gaf deze terug te stelen al komen zij toch nog tot inkeer. Bub-El-Ghum ontvoerd echter Sidonia om deze als huissloof in te zetten en de vrienden krijgen constant de zoon van El Rojebiet, Ben Kara-Khol, tegenover zich die zich steeds dubbelhartig gedraagt tegenover de vrienden en zijn vader, een groot dichter en rijmer, om hem zo op te kunnen volgen. Jerom probeert Bub-El-Ghum zelfs neer te slaan al lukt dat alleen met een zware steen die op zijn hoofd valt al had deze juist dodelijk moeten zijn! Een ander persoon die zich ook erg dubbelhartig en tegenstrijdig opstelt is de Griekse antiquair Vassitrios van wie de vrienden in het begin de dolk kochten (hij probeerde zogenaamd Suske en Wiske in de Dode Zee te laten "verdrinken" wat door alleen het hoge zoutgehalte daarvan mislukte) en hij later weer doorverkocht aan Bub-El-Ghum en Ben Kara-Khol die ruzie met elkaar kregen. Of alleen Bub-El-Ghum, na opnieuw te zijn uitgeschakeld door Jerom, tot inkeer komt wordt niet vermeld maar de laatstgenoemde doet dit uiteindelijk wel al redt hij zijn vader van een fanatieke volgeling en geeft vol spijt de dolk weer terug. En op het einde wordt Lambik weer de eigenaar van het ding al had deze hem feitelijk alleen maar ellende bezorgd!
Datumdinsdag 23 december 2014 23:31

Reactie no. 10
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer9
Recensiesjeik el rojenbiet is avsoluut geen minpunt,niet ook echt een grote plus.
laten we beginnen met de cover: niet zo echt overweldadigend en misschien daarom dat bijna niemand deze in de verzameling heeft....
de eerste bladzijde is echt komisch en leuk: een ongeluk,en een man die sidonia aanziet voor britget bardot.
verder vond ik het totaan de boot goed uitgewerkt.
de boot vind ik een beetje flauw: lambik die 2x iets duns aanziet voor sidonia en verder vind ik het een beetje rommelig.
in syrie heeft willy het weer goedgemaakt en is het zo fijn om te lezen je verveelt je geen moment.
verder vind ik dit een goed album ik heb betere gelezen maar deze is toch wel een redelijk en top album: lambik met zijn stomiteiten en jerom is er wel,maar het is niet zo voorspelbaar,dat ie alles overwint.

cover: 7 1/2
tekeningen: 8 1/2
verhaal: 9
humor: 91/2
totaal: 8,75 dus rond ik af op een 9

Datumwoensdag 27 januari 2010 19:07

Reactie no. 9
NaamSandstorm
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieQua scenario is dit album niet slecht, maar ook geen uitschieter. Alles draait rond een gouden dolk, die toevallig in handen van onze vrienden komt en uiteindelijk komen ze in het Midden-Oosten terecht om de dolk aan de rechtmatige eigenaar te kunnen terug geven. In dit album zit voldoende actie en avontuur, maar de echte kracht van dit album is volgens mij de typische S en W-humor. Zo beledigt Lambik Sidonia een paar keer met het bekende gevolg dat hij weer een voorwerp tegen zijn hoofd krijgt, Sidonia wordt ontvoerd door een Arabische prins en begint al te dromen, maar moet uiteindelijk de afwas doen omdat de vrouwen van de prins geëmancipeerd zijn! Ook de geitenherder was grappig. Dit alles maakt dat dit album in zn totaliteit een 8 verdient.
Datumzaterdag 10 januari 2009 16:11

Reactie no. 8
NaamIngrid
Leeftijd18
Cijfer7
RecensieDit was 1 van de eerste S&W's die ik kreeg, ik vond dit verhaal vroeger altijd heel erg spannend, nu vind ik het een leuk verhaaltje maar ik heb betere gelezen, het verhaal blijft ook niet echt hangen.
DatumWed Dec  6 21:21:34 2006

Reactie no. 7
Naamlars
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieDit is nou echt zo'n album die ik een zeven waard vind. Niet goed en niet slecht. Leest lekker makkelijk weg en het verhaal blijft mij ook weer niet lang bij. Zoals bij wel meer s&w albums uit die tijd geloof ik.
DatumFri Sep  8 01:42:49 2006

Reactie no. 6
NaamCliff
Leeftijd20
Cijfer9
RecensieIk vond dit toch een erg vermakelijk verhaal. Het denderd lekker voort, verveelt geen seconde en is ook zo weer uit. Er zitten veel spannende stukken in en stukken met humor. De tekeningen zijn erg mooi en de bijpersonages zijn erg geslaagd.
DatumTue Jul 25 17:55:31 2006

Reactie no. 5
NaamAntoon van Ham
Leeftijd24
Cijfer8
RecensieOok ik vind het verhaal iets minder als vorige verhalen als ‘de wilde weldoener’, ‘de kaartendans’ en ‘de sissende sampan’, maar het is toch meer dan redelijk. Naast de nodige humor, actie en spanning, raken me in dit verhaal vooral de locaties. Het Midden-Oosten heeft een eigen sfeer en dat word in dit verhaal prima weergegeven. Plaatsen als Baalbek, Jerash, Petra en Jeruzalem zijn heel goed weergegeven. Het opvallendste karakter in dit verhaal vind ik de titelfiguur: Sjeik El Ro-Jenbiet, en dan niet omdat hij in rijmen spreekt, maar omdat hij tegelijk een gevoelig en komisch persoon is.
DatumWed Jun 8 20:17:34 2005

Reactie no. 4
Naam jippe
Leeftijd 10
Cijfer 6
Recensie dit is een mja..album.het goed en slecht.ik vindt dat het stom begint dus het niet zo'n favoriet album van mij!!!!!
Datum Sat Feb 5 09:44:14 2005

Reactie no. 3
Naam Ivo Habets
Leeftijd 30
Cijfer 7
Recensie Redelijk, maar ook niet veel meer dan dat. De plot zit wel goed in elkaar, geen twijfel over mogelijk. Hoewel, wat zitten die Arabieren in het begin van het verhaal moeilijk te doen in Belgie met die dolk?
Datum Tue Sep 21 10:08:15 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Ik vind het verhaal toch wel een acht waard.
Die Sjeik El Rojenbiet en die vreemde hoorn (hoe heet dat ding ook alweer?) vind ik goed in de stijl van het verhaal passen.
De humor ontbreekt ook niet en het verhaal is toch wel gedurende tijd spannend.
Datum Mon Feb 16 18:27:09 2004

Reactie no. 1
Naam jennifer
Leeftijd 10
Cijfer 7
Recensie ik had meer van het verhaal verwacht
Datum Thu Sep 4 19:02:29 2003