Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gouden locomotief


De gouden locomotief Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De gouden locomotief verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,94

Reactie no. 15
NaamMarco van Wensen
Leeftijd47
Cijfer9
RecensiePersoonlijk vind ik de verhalen uit de jaren 70 het beste uit de serie. Veel beter als veel verhalen die de laatste 20 jaar zijn verschenen. Dit vind ik een leuk verhaal met mijn favoriete slechterik Krimson in een glansrol. Alleen de heen en weer flitsende Jerom vind ik een stuk minder. Voor de rest is dit een prima verhaal.
Datumzondag 04 februari 2018 17:47

Reactie no. 14
NaamMark
Leeftijd43
Cijfer6
RecensieDit poppenserie album volgt de geijkte lijnen: Suske en Wiske moeten iets gaan oplossen, Lambik is nogal klungelig bezig (hier geeft hij oa onbewust zijn ja woord om met Lichte verder te trouwen) en worden gedwarsboomd door een op goud beluste Krimson die wederom heel toevallig van het goud hoort.
Dit geeft een nogal voorspelbaar verhaal waarbij, zoals door anderen reeds opgemerkt, er ook wel heel vrolijk wordt gekopieerd uit Bibbergoud. Er zit weinig vaart in dit verhaal en zeker niet vanaf pagina 35 wanneer de locomotief op weg gaat naar de vallei. De tekeningen zijn best ok, beter dan we in sommige andere poppenserie albums hebben gezien.
Datumdonderdag 22 december 2016 04:59

Reactie no. 13
NaamJules Vismale
Leeftijd43
Cijfer9
RecensieIn mijn collectie van Suske en Wiske komt dit album voor al las ik het nooit vaak. Het idee om het Wilde Westen met Buffalo Bill weer te doen herleven is prachtig maar zelfs deze legendarische figuur bleek, net als iedereen, ook duistere kanten te hebben. Lambik maakt helaas de nodige fouten betreffende de papieren die hij in de hoed van Buffalo Bill vindt door de verkeerde kaart te verbranden en Barabas op een stalkende manier lastig valt als deze de gouden locomotief met zijn tijdmachine wil opsporen. Zodra Suske, Wiske en Lambik in het verleden naar de gouden locomotief zoeken (die de bizons kan opsporen die de Papachen opnieuw van voedsel moeten voorzien) zitten ze elkaar met hun eigenwijsheid wederom net zo dwars als dat Krimson doet die weer meer op het goud uit is waarvan de locomotief is vervaardigd. Alleen is dan weer de vraag hoe hij het goud moest terugnemen naar het heden en Jerom moet Krimson steeds weer noodgedwongen weerstaan. Lambik wordt erg jaloers op de gouden locomotief (waar ongetwijfeld de geest van een wijze indiaan in huist) maar het kost hem ook de nodige moeite om de opdringerige en verliefde indianenprinses Lichte Veder op een afstand te houden waar Lambik niet verliefd op is. Zo probeert Sachem Soepoog, de vader van Lichte Veder met geweld Lambik te dwingen om met zijn dochter te trouwen die later toch kiest voor de locomotief nadat deze bijna door Krimson was opgeblazen. Alleen zal zij nóóit kunnen trouwen met het ding omdat de geest van de indiaan niet in een stoffelijk lichaam kan overgaan!
Datumwoensdag 26 juni 2013 09:17

Reactie no. 12
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieDit is zeker geen slecht album. De zoektocht naar de gouden locomotief is best boeiend, en de aanslag op de locomotief door Krismon heeft zeker zijn spannende momenten. Daarnaast zijn de hoofdfiguren gewoon zichzelf, zonder overdreven karaktertrekken. Het feit dat een nogal uit de kluiten gewassen squaw verliefd wordt op Lambik is zeker niet origineel, maar al bij al verdient dit album een 7.
Datumzondag 9 september 2012 17:54

Reactie no. 13
NaamJ. Joffer
Leeftijd30
Cijfer5
RecensieDe gouden locomotief is het tweede poppenserie-album. En na het kinderachtige Minilotten-verhaal, hebben de makers van S&W hier nog best een aardige poging gedaan een volwassen verhaal neer te zetten. Het album begint heel behoorlijk met wat geinige gags (alleen jammer dat de "Nee tante, de postbode is al getrouwd"-grap weer langs moest komen) en er het is eigenlijk niet onaardig getekend. Maar in de tweede helft van het verhaal slaat de vermoeidheid toe. De veel te simpele plot uit de poppenfilms moet nu worden opgerekt tot albumlengte en dat gaat vervelen. Op een gegeven moment is het wel mooi geweest met alle herhalingen van zetten. Maar goed, zo'n album kun je tenminste nog een voldoende geven.
Tenzij... Een op goud beluste maniak stuit op een schatkaart, waarna hij afreist naar het wilde westen? Waar Lambik zich bijna gedwongen ziet te trouwen met een Indiaanse dame die hij niet zit zitten? Waar een oude, door goudzoekers verlaten locomotief die niet op rails rijdt een grote rol in het verhaal speelt? Dat is toch... Bibbergoud? Want laten we wel wezen, De gouden locomotief is natuurlijk Bibbergoud in een nieuw jasje, met allerlei interessante verhaalelementen eruit gelaten en met Krimson eraan toegevoegd. Vandersteen, die de synopsis voor het poppenverhaal schreef, heeft hier vrolijk zichzelf lopen plagiëren. En dan krijgt zo'n album natuurlijk extra puntenaftrek. Vandaar dat De gouden locomotief een 5 krijgt.
Datumzondag 10 oktober 2010 19:40

Reactie no. 12
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieBest een spannend album, al is dat trouw-gedoe rond Lambik nou niet echt grappig of boeiend, niet dat het stoorde maar toch.. de kernbom-scene daarintegendeel was wel erg spannend en opzicht was hij niet slecht, een 8.
Datumdonderdag 7 mei 2009 14:46

Reactie no. 11
NaamTim
Leeftijd16
Cijfer7
RecensieEen klassieker is het niet, maar ik vond dit toch een aangenaam album. Wel inderdaad een groot minpunt: Jerom die alleen maar opdaagt wanneer de nood het hoogst is.
Op de rol van Krimson heb ik niets aan te merken, die vind ik gewoon goed en grappig.
Kortom: een leuke Suske en Wiske in het Wilde Westen!
DatumSun Jul  9 22:38:54 2006

Reactie no. 10
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer4
RecensieDit verhaal lijkt wel een kopie van "Bibbergoud". Onze vrienden die in het wilde westen op zoek gaan naar goud, een sprekende totem, een squaw die verliefd wordt op Lambik ... De karakters, vooral van Krimson komen niet goed uit de verf, Jerom komt alleen op de proppen als de nood het hoogst is en de tekeningen zijn ook niet bijzonder te noemen. Neen, ik heb er al veel betere gelezen!
DatumSun Mar 19 22:34:47 2006

Reactie no. 9
Naammark
Leeftijd27
Cijfer3
RecensieEen verhaal maken over een poppenserie kan haast niet goed gaan, dat wordt dan ook bij alle pogingen duidelijk aangetoond. Maar bij deze nog wel het beste. De op en neer flitsende jerom is voor mij het dieptepunt in de stripreeks tijdens het leven van Willy Vandersteen.
DatumSat Mar 11 11:27:45 2006

Reactie no. 8
Naamthomas
Leeftijd17
Cijfer5
RecensieDe karakters krijgen bijna geen diepgang en Jerom die steeds te hulp schiet vind ik niet bijster orgineel.
DatumThu Oct 27 21:30:13 2005

Reactie no. 7
NaamNathan
Leeftijd13
Cijfer6
Recensieeen matig album, en het verhaal is ook vrij dom met die locomotief. die soap rond lambik en lichte veder is ook maar niks.
DatumWed Jul 20 12:46:45 2005

Reactie no. 6
Naamphoenix
Cijfer6
Recensiepoppenserie was leuker
DatumThu Mar 3 21:19:21 2005

Reactie no. 5
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 9
Recensie Voor het verhaal, tekningen etc een 8, maar omdat het de beste strip is naar aanleiding van de poppenserie geef ik een 9. Bij dit album dacht ik dan ook dat de strip model had gestaan voor de poppenserie wat dus niet het geval is. Al met al een waardige S&W die het lezen meer dan waard is, al is het alleen al om weer eens een verhaal van S&W in het "echte" wilde westen ;-)
Datum Wed Sep 22 14:48:07 2004

Reactie no. 4
Naam maarten
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Ik vind het stripalbum van de gouden locomotief erg grappig en een goede inhoud hebben Ik heb de poppenfilms van Wies Andersen nooit gezien maar hoop dat deze ooit weer op video en dvd verschijnen. Ik geef dit album een negen omdat ik het het twede beste poppenfilmalbum vind.
Datum Wed May 5 18:07:50 2004

Reactie no. 3
Naam Thijs Voets
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Deze heb ik zelf nog gekocht, en ik bewaar hem goed!
Hij is erg leuk en de humor blijft op een goed.
Datum Wed Aug 20 16:02:54 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Een verhaal in het wilde westen, dat is orgineel!
Na de Texasrakkers zijn er eigenlijk geen echte 'cowboy' verhalen meer geweest.
Maakt dat de strip ook beter?
Nee, dat niet, maar de strip is al goed!
De gouden locomotief is mooi getekend en de humor en de verhaallijn spreken mij ook aan.
Een negen is naar mijn mening te hoog wat ik vind het een net-niet klassieker.
Maar wel prima werk van Geerts!
Datum Wed May 22 19:54:21 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie Van alle zes verhalen, die naar aanleiding van de Wies Andersen-poppenfilmen ontstaan zijn, is "De gouden locomotief" het beste! Bij het lezen van het album merk je niet meteen, dat de poppenfilm met de zelfde naam model heeft gestaan! De hoofdpersonages werken niet zo overdreven als in die andere verhalen("De minilotten van Kokonera", "De regenboogprinses", "De zingende kaars" e.a.), alleen de figuur van Krimson is nog niet zoals die vroeger was.
Het verhaal op zich leest zich vlug en op humoristisch niveau kan het zich ook laten zien, maar de tekeningen...nou ja! Daarom ook maar een 8!
Datum Tue May 20 18:18:48 2003