Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De komieke coco


De komieke coco Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De komieke coco verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,50

Reactie no. 16
NaamLeo
Leeftijd44
Cijfer9
Recensiespannend en meeslepend verhaal en ontzettend mooi getekend, zeker ook de achtergronden. Waarom geen 10:
1. overbodig verhaal van de tovenaar
2. Jerom op het einde die alles weer goedmaakt
3. De kleuren van de outfit van Suske en Wiske op de voorkant hebben andere kleuren dan in het verhaal.

Verder mooi album.

Datumzaterdag 08 september 2018 00:56

Reactie no. 15
Naamtobias
Leeftijd31
Cijfer9
RecensieÉén van mijn favoriete albums.
Erg mooie tekeningen van de jungles. Lambik weer sterk in een hoofdrol.

Enige reden om geen 10 te geven: Jerom lost alle problemen weer even op aan het einde.

Datumdonderdag 19 juni 2014 16:02

Reactie no. 14
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieGoed album met strakke tekeningen en een verhaal met klassieke piraten-elementen. De spanning op jacht naar de schat wordt goed opgebouwd al is de afloop nogal stereotyp en niet echt verrassend.
Datumzondag 4 november 2012 13:30

Reactie no. 13
NaamJPM
Leeftijd27
Cijfer6
RecensieOndanks de misschien mooi ingekleurde plaatjes, komt dit album voor mij niet goed uit de verf. En dat terwijl we te maken hebben met tropische eilanden, piraten en een schat. Toch loopt allemaal niet echt lekker, de belevenissen van onze vrienden in het heden vind ik niet echt leuk. Het stuk met de piraten is leuk, maar het monster en de tussenkomst van Jerom zijn dat niet. Zeker niet onvoldoende, maar er had veel meer ingezeten. Zo zie je maar dat de juiste ingrediënten ook nog wel goed gebruikt moeten worden voor een goed eindresultaat.
Datumdonderdag 26 januari 2012 10:40

Reactie no. 12
NaamSander B.
Leeftijd14
Cijfer7
Recensieik vind het verhaal niet heel erg meeslepend geschreven, maar dat kan aan mij liggen. het monster is me na een jaar of vijf à zes nog steeds bijgebleven en dat is lang niet zo met alle verhalen. het monster zorgde toch nog voor de nodige sensatie. ook vond ik de rol van de schildpad helemaal geweldig, al had ik liever gezien dat die op het einde nog weer met lambik was verenigd.
Datumzondag 26 juni 2011 19:31

Reactie no. 11
NaamRick Wiselaar
Leeftijd23
Cijfer8
RecensieAardig werk(je) van Geerts dit album. Piraten, schatten en dergelijke zijn onderwerpen die mij altijd uit blijven nodigen.
Het verhaal loopt vanaf het begin gesmeerd. Lambik die een mooie rol vertolkt en helemaal zichzelf kan zijn in dit verhaal, hij is het weer is oneens met zijn vrienden. De tropische setting is heerlijk ( om de vingers bij af te likken ). De rol van de tovenaar is inderdaad jammer genoeg wat onnodig. Het einde is wat magertjes, het is wederom Jerom die alles doet oplossen. Het mag de pret allemaal niet drukken, want dit album als geheel verdiend een dikke 8!
Datumdinsdag 24 november 2009 16:49

Reactie no. 10
NaamJeroen de Munter
Leeftijd27
Cijfer9
RecensieEen van de beste albums na nummer 200. Alleen de overdreven hulp van Jerom zorgt ervoor dat ik geen 10 geef. Het was alsof er pagina's te kort waren voor een goed einde, zoals ook iemand anders reeds suggereerde. Zeker de inleiding en de tijd op de Seychellen zelf is echter prachtig uitgewerkt!
Datumdinsdag 26 mei 2009 16:50

Reactie no. 9
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieEcht een leuke S&W. Lambik die weer eens voor de zoveelste keer het niet eens is met zijn vrienden en vertrekt.. Je wordt als lezer overladen met spanning, valsstriken, geheimzinnigheid en hier en daar nog een beetje humor. Kortom : Geweldige album!
Datumzondag 10 mei 2009 18:56

Reactie no. 8
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieLambik vertrekt weer eens, ontevreden over de maatschappij van tegenwoordig. Piraten en een schat maken het lezen meer dan waard. Jammer dat Jerom alles in een blink of an eye oplost, en over het algemeen vindt ik verhalen in de Indische Oceaan toch iets minder interessant. Maar een dikke voldoende hoor, vooral om de informatie over de coco en de vallei waarin ze groeien (en natuurlijk de schat van de piraten).
Datumvrijdag 2 mei 2008 20:54

Reactie no. 7
NaamJan P.
Leeftijd34
Cijfer10
RecensieAbsolute topper van een verhaal. Er zit een heerlijke vaart in, genoeg geheimzinnigheid, piraten, schijnbaar hopeloze situaties, etc. Dit allemaal in een tropische setting om de vingers bij af te likken. Alleen vind ik de functie van de tovenaar nogal onnozel, maar dat kan het cijfer echt niet omlaag werken, deze krijgt de volle poet, hoor!!
Datumwoensdag 20 februari 2008 13:06

Reactie no. 6
NaamKapitein Plofkop
Leeftijd21
Cijfer9
RecensiePiraten, schatten zoeken, zeemonsters; klassieke onderwerpen die altijd blijven boeien. Het album heeft een mooie tropische zomerse sfeer. Enig minpunt, die scene met Sidonia in dat roze pakje -jech-, maar voor de rest: mooi gedaan!
DatumFri Oct 26 00:56:43 2007

Reactie no. 5
NaamEli Dirkx
Leeftijd13-14
Cijfer9
RecensieWat ik wel grappig vond was de manier waarop Ruigpoot getekend werd in het begin. Als je hem nog een pet opzette was het kapitein Archibald Haddock uit de avonturen van Kuifje als je het mij vraagt. Dit vond ik echt een heel goed verhaal.
DatumSat Jul 30 15:05:51 2005

Reactie no. 4
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 9
Recensie Een dikke 9 voor dit album. Schitterend getekend en waar kan nog schitterender ingekleurd. hiervoor een staande ovatie! Verder is het verhaal gewoon goed en leest lekker door. Alleen is het einde wat mager met een Jerom die alles oplost. Dus daarom een puntje eraf, meaar al met al een aanrader!
Datum Fri Sep 24 14:02:13 2004

Reactie no. 3
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 9
Recensie Vooral de rol van Lambik vind ik in dit verhaal top!
De tekeningen zijn zeer fraai en het verhaal blijft gedurende tijd spannend.
Een aanrader!
Datum Sun Feb 15 18:03:05 2004

Reactie no. 2
Naam Jürgen
Leeftijd 28
Cijfer 8
Recensie De kleur is the toppunt in dit album dat is waar! Een echte virtuele reis naar de Seychellen!

Spijtig dat het einde zo lichtjes is … Jerom komt en regelt alles in 2 minuten (als gewoonlijk !?). Misschien mankeert er een vijf- of tiental bladzijden om er een spannender einde van te maken!

Een acht voor de prachtige kleurgeving!!

Datum Fri Jul 25 20:22:41 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 9
Recensie Lambik koopt voor de verjaardag van tante Sidonia op een rommelmarkt een coco-de-mer,  een bijzonder soort kokosnoot, die alleen maar op de Seychellen in een vallei voorkomen. Tante Sidonia is echter niet zo bijster blij met het geschenk van Lambik, waardoor hij kwaad word. Hij verlangt het cadeau terug en daarbij valt de kokosnoot op de grond en is natuurlijk kapot. Tot hun verbazing vinden ze in de kokosnoot een gouden medaillon met een stukje beschreven perkament erin. Het medaillon blijkt van Levasseur, een beruchte piraat, die in de 18e eeuw de Indische oceaan onzeker maakte, te zijn. Op het perkament staat iets van een schat. Lambik, nog steeds kwaad, neemt het medaillon en gaat ermee, ondanks prof. Barabas´weigering, naar het verleden d.m.v. de teletijdmachine. In de 18e eeuw aangekomen, krijgt Lambik het aan de stok met piraten, die hem willen laten verdrinken. De prof heeft ondertussen onze vrienden gewaarschuwd en die maken zich meteen op weg naar de Seychellen met armbanden, die ook mensen naar het verleden kunnen brengen. Op de Seychellen aangekomen, laat een inheemse tovenaar hun zien, dat Lambik in de 18e eeuw in gevaar is. Onze vrienden flitsen daarop meteen naar het verleden en vinden daar een verwilderde Lambik. Na enige avonturen met piraten beleefd te hebben, ontdekken ze uiteindelijk de schat van Levasseur, de piraat, in een grot. De schat echter wordt bewaakt door een reusachtig, vliegend, op een rog lijkend gedrocht bewaakt. Na een geweldig gevecht met Jerom stort de grot in met schat en al. Jerom is gelukkig ongedeerd gebleven en onze vrienden flitsen weer naar het heden.
Een uiterst spannend verhaal met een overweldigende locatie: de Seychellen! Het verhaal zelf begint boeiend en laat je tot het einde niet ophouden met lezen! Hier en daar zijn een paar kleine ongerijmdheden te vinden, zoals o.a., hoe dat gouden medaillon in die kokosnoot komt? Maar laten we nu niet pietlutterig zijn! De tekeningen en de inkting van dit verhaal zijn zoals gewoonlijk klasse.
Wat me echter bijzonder opvalt is de geweldige kleurgeving. Kijk eens naar reisberichten over de Seychellen en je zult zien, dat de kleuren precies getroffen zijn. Een dikke pluim aan Rita Bernaers hiervoor!
Degene die interesse hebben, moeten maar eens Versus nr. 18 van Februari 1992 doorkijken. Je kunt hier een artikel over het gedrocht van "De komieke coco" lezen. Degene die niet weten wat Versus is. Het is een informatiemagazine over Suske en Wiske, wat om de 3 maanden uitgegeven wordt door  De Fameuze Fanclub.
Datum Wed Jul 2 17:15:43 2003