Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De speelgoedspiegel


De speelgoedspiegel Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De speelgoedspiegel verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,50

Reactie no. 12
NaamJules Vismale
Leeftijd46
Cijfer8
RecensieIn dit album wordt opnieuw goed aangegeven dat ouders op zich het beste met hun kinderen voor hebben maar ze soms zo hard werken dat zij bijna geen tijd voor hun kroost hebben en uiteindelijk gaan verwaarlozen. Suske en Wiske krijgen hetzelfde probleem met Sidonia en Lambik kan dit probleem evenmin aanpakken waardoor hij probleem met de politie krijgt. Als de levende poppen opduiken, waaronder ook Schanulleke, ontstaat er onder de vrienden de nodige consternatie maar Schanulleke blijkt opeens slimmer te zijn dar haar "moeder" Wiske. De vrienden maken kennis met moeder Favoriete daar zij met haar toverspiegel kinderen naar zich toe lokt die zich in Toi-land mogen vermaken en snoep en taart eten wat deze keer goedbedoeld is, in tegenstelling tot het Luilekkerland van Pinokkio. Een stel gangsters willen het geheim van de levende poppen kennen uit hebzucht (de directeur-generaal gedraagt zich hiermee feitelijk als Stromboli, de valse poppenspeler) maar zijn daar verre van succesvol in. Lambik en Jerom verkleden zich als kinderen en binden de strijd aan met de gangsters als zij de speelgoedspiegel aanvallen. Moeder Favoriete leest daarna de ouders van de kinderen en de politie de les wat er gebeurd als je kinderen verwaarloosd en dat werk en geld niet altijd het belangrijkste zijn. Suske weet, nadat ook Sidonia rust heeft gevonden en een taart bakt, op het einde Wiske diens taart te ontfutselen omdat ze zwoer dat ze een maand lang geen taart wou eten al is ze van nature een echte zoetekauw!
Datumvrijdag 30 september 2016 21:16

Reactie no. 11
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieGoed en humoristisch album welke ook nog even een maatschappelijk probleem aansnijdt. Het duo Lambik-Jerom welke in actie komt is toch een sterk punt van dit album, een terugkeer naar wat we bv al eerder zagen in albums als de Straatridder, de Boze Boomzalver of de Bevende Baobab. De tekeningen zijn, zoals in alle albums in deze periode, prima in orde met een eervolle vermelding voor de cover van het album.
Datummaandag 5 november 2012 08:45

Reactie no. 10
NaamBofor!
Leeftijd30
Cijfer9
RecensieDit album behandelt volgens mij nog steeds actuele thema's. Het eerste thema is: Dat er te weinig aandacht voor de kinderen is omdat beide ouders (vaak noodgedwongen moeten) werken in deze tijd. Het tweede thema betreft de keiharde zakenlui die over de ruggen van anderen(in dit geval kleine kinderen) hun poen willen verdienen. Zoals die directeur vanuit de poppenkast letterlijk zegt: "Welke idioot spreekt er van 'eer en geweten?' GELD EN CIJFERS MOET IK ZIEN!" Dat die vanuit een poppenkast spreekt staat waarschijnlijk symbool voor de onpersoonlijkheid die er soms is in de bovenste managementfunctie's en vind ik dan ook geniaal gevonden. De spanning zit er gelijk goed in met Lambik een levende pop uit het water haalt. Toen ik het verhaal voor het eerst las was ik erg benieuwd wie er onder die kapmantel zat. Heel toevallig is wel dat Lollie al een briefje klaar heeft terwijl ze geen afspraak had met S & W (blz.19) Ook toevallig was dat die heren van de catering pruiken droegen waar Jerom en Lambik zich mee konden vermommen. Op pagina 30 is de pyama van Suske waarschijnlijk fout ingekleurd want die is eerst groen en later blauw. Dit is verder niet storend want de tekeningen zijn opvallend mooi en is er ook voldoende humor. Hoewel ik dit album een topper vind geef ik een 9 omdat er naar mijn mening nog betere albums zijn!
Datumdonderdag 18 oktober 2012 21:31

Reactie no. 9
Naamalexken
Leeftijd50
Cijfer9
Recensieeen prettig album dat niet veveeld een geheimzinnige op geld belluste directeur in een poppekast . s en w die een echte hoofdrol spelen in dit verhaal . veel aktie met lambik en jerom sidonie die moet gaan werken .orgineel . levende poppen enz.... een pluim voor paul geerts
Datumwoensdag 2 juni 2010 19:10

Reactie no. 8
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieZo hoort het: leuke humor, spanning en prachtige tekeningen. Dit album is niet fantastisch, maar wel erg leuk, vandaar de 8. In het begin is het erg spannend wie de persoon in de cape is en het is dit ker niet de voorspelbare bad-guy, maar een lieve toferfee. Dan worden de rollen omgedraaid, en moeten onze vrienden haar beschermen in plaats van tegenwerken...
DatumThu Oct 19 14:39:17 2006

Reactie no. 7
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieEen zeer geslaagd album naar mijn mening. Het verhaal heeft een duidelijk maatschappelijke boodschap, maar deze staat het verhaal gelukkig niet in de weg. Het album biedt genoeg aktie, humor en de tekeningen zijn goed en fris. Kortom een dikke voldoende.
DatumFri SepĀ  1 09:10:17 2006

Reactie no. 6
NaamJan P.
Leeftijd32
Cijfer10
RecensieOkee, het is misschien niet realistisch, maar dat kan van veel Suske & Wiske-verhalen gezegd worden. het surrealistische is nou eenmaal een onderdeel van deze strip, en mede daardoor blijft de strip altijd levensvatbaar. Maar dit verhaal heeft eigenlijk alles wat een strip moet hebben: Wat actie, wat geheimzinnigheid, een beetje zus, een beetje zo, een beetje vanalles wat. En daarbij komen alle karakters goed aan bod. Ik ben een groot fan van Lambik en Jerom als hilarisch duo en dat kan bij mij altijd rekenen op minstens een voldoende. Maar de undercoveracties die ze hier ondernemen, en ook Lambik's poging om Jerom neer te leggen, zijn hierin echt hoogtepunten. En Lambik wordt altijd maar herkent. Ook vind ik de situatie van Sidonia een geslaagd idee, het is een soort tegenwicht van het Toiland-gebeuren en het geeft het geheel ook de nodige diepgang. Helaas is dit een van de laatste albums met 56 bladzijdes en ik betreur dat echt.
DatumTue Mar 21 13:11:21 2006

Reactie no. 5
NaamJR
Leeftijd20
Cijfer7
RecensieEen goed verhaal, met goede humor, denk aan Lambiks woede wanneer hij door de spiegel wil vliegen.

1 vraag: waarom krijgt Sidonia nu opeens financiele moeilijkheden, terwijl ze normaal nooit financiele moeilijkheden heeft? Ze heeft altijd een villa-achtig vrijstaand huis gehad, zelfs al kocht ze het huis van "de tamme tumi" dan voor een lage prijs...ik begrijp niet waarom ze nu opeens in de moeilijkheden zit.

DatumFri Aug 26 06:18:35 2005

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 9
Recensie Dit is dus het eerste verhaal waar Marc Verhaegen aan meewerkte.
En ik ben er zeer positief over!
Het idee van het verhaal spreekt mij zeker aan.
De orginaliteit en humor zitten er goed in.
Toch mis ik die typische geheimzinnigheid die wel in Vandertseen-verhalen zit.
Maar dus wel een dikke negen!
Datum Mon Feb 16 17:20:09 2004

Reactie no. 3
Naam Robert
Leeftijd 13
Cijfer 9
Recensie Net als Jan vindt ik de Speelgoedspiegel geen realistisch verhaal. Maar de humor die er in zit is gewoon heel grappig. Bijvoorbeeld als Lambik en Jerom in baby kleren mee gaan naar Toyland om niet op te vallen. Zo als hun zich kleden valt het des temeer op. Ik geef dit album een 9 omdat het een van de eerste Suske en Wiske albums was die ik kocht en hierdoor ben ik er steeds meer gaan kopen.
Datum Fri Dec 26 12:29:10 2003

Reactie no. 2
Naam Chowan Nikolaas
Leeftijd 12
Cijfer 10
Recensie Dit verhaal gaat over een spiegel dat naar een hele mooie land gaat.
Toyland genaamd.
Deze verhaal is spanend,erg speel achtig.
Deze verhaal is door Marc Verhagen getekend(een strookje).
De rest doet Paul Geerts.
Datum Fri Oct 3 23:47:26 2003

Reactie no. 1
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Dit album zal vast niet de geschiedenis in gaan als hoogtepunt van de reeks (en dat is natuurlijk makkelijk praten voor mij omdat het album al zo'n 14 jaar oud is).
Het hele idee van poppen die tot leven komen omdat er een of andere Truus met een vliegende boot kinderen meeneemt naar een speeltuin verborgen achter een spiegel, kun je eigenlijk al niet verkopen. Ook die topman van een groot speelgoedconcern die via een poppenkast zijn werknemers toespreekt is een beetje vreemd.
Toch vind ik dit persoonlijk een vermakelijk album met veel humor.
Afgezien van bovengenoemde argumenten bovendien een goed verhaal.
Het is trouwens ook maatschappelijk gezien wel aardig te zien dat tante Sidonia werk moest zoeken en zodoende weinig tijd heeft om er te zijn voor Suske en Wiske. Het meest humoristische vind ik nog wel de undercoveractie van Lambik en Jerom, die verkleed als kleuters in de speelgoedspiegel terecht willen komen. Ook de reactie van Barabas is zeer leuk "omdat ze niet op mogen vallen".
Geen topper misschien, maar ik kan van dit album nog regelmatig genieten.
Datum Thu Sep 25 18:46:19 2003