Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De klinkende klokken


De klinkende klokken Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De klinkende klokken verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,69

Reactie no. 13
NaamDejan
Leeftijd44
Cijfer7
RecensieHet verhaal leest zeer gemakkelijk weg en de humor is ruimschoots aanwezig. Een aardig album !
Datumdonderdag 08 juni 2017 21:33

Reactie no. 12
NaamStefanO
Leeftijd33
Cijfer5
RecensiePlot was op zich niet slecht, maar het verhaal is niet sterk uitgewerkt, met veel clichés, zwakke (bij-)personages en ook weinig goede humor. De scène met Sidonia en de yeti was op zich een aardig idee maar had veel beter kunnen uitgewerkt. Lambik vind ik in dit verhaal niet leuk, eerder ronduit irritant.
Datumzondag 13 oktober 2013 20:02

Reactie no. 11
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieRedelijk album met goede tekeningen. Het verhaal is erg voorspelbaar en volgt de lijnen die we al zo vaak hebben gezien. Leuk intermezzo is de ontmoeting met de yeti die in tegenstelling tot album Sagarmatha nu wel act de presence geeft.
Datumzondag 25 november 2012 11:34

Reactie no. 10
NaamCaspar
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal met voldoende spanning en humor. Ik vind het altijd wel aardig als S&W naar (het oude) China gaan. Het verhaal zelf gaat niet heel diep, maar hangt nu eens niet van de plotwendingen aan elkaar en de tekeningen zijn mooi. Een welverdiende 8.
Datummaandag 30 april 2012 13:51

Reactie no. 9
NaamAlbert
Leeftijd28
Cijfer8
RecensieDit album laat een reis avontuur zien van Suske en Wiske dat goed onderbouwd is met de tekeningen. Het verhaal is leuk en interessant.
Datumvrijdag 15 mei 2009 00:44

Reactie no. 8
NaamV. Ritas
Leeftijd17
Cijfer4
RecensieDoor en door middelmatig, nergens een mooie vondst te vinden die er in vergelijkbare albums als 'de vlijtige vlinder' er nog wel enigzins waren. De hele familie gaat gewoon met zn allen naar China om met mevrouw af te rekenen. Jerom speelt dan maar weer eens voor deus ex machina door het hele zootje op te rollen vanuit het niets. Geerts grossiert weer eens in doodsaaie clichés, waarna het verhaal ermee eindigt dat de slechte prinses zich dan maar met
Daarnaast is de grap van 'Wang-snee-wang-pang' te kinderachtig voor woorden, net zoals de aankondigingsstrook.

Ik zou het verhaal eigenlijk een 2 of een 3 geven, maar aangezien het sowieso moeilijk is om nog iets niet-clichématisch te verzinnen na meer dan honderd albums, toch maar een 4 dan maar.

Datumdonderdag 7 augustus 2008 13:28

Reactie no. 7
NaamDiederick
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieIk vond het verhaal zelf wel leuk, mooie tekeningen, maar er is wel weinig humor in het verhaal, dat wel.
DatumFri Jul 20 12:38:05 2007

Reactie no. 6
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieDit album had inderdaad beter gekunt. Er waren in dit album zoveel leuke ideetjes maar ze werden niet afgewerkt. Zoals die levende klokken.Wat was de aanleiding hiertoe? Maar ook waarom hebben jullie dit gedaan? Je kon er zoveel kanten mee op maar toch lieten jullie het maar even zien. Nee, volgens mij is dit album niet met erg grote aandacht gemaakt. Het enige dat echt meevalt zijn de tekeningen van China en hier en daar wat fragmenten uit het verhaal. Maar voor de rest stelt het niet veel voor.
DatumWed Jan  3 12:07:08 2007

Reactie no. 5
NaamPaysBart
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieIk ben het met de andere eens: het verhaal lijkt wat snel in elkaar geflanst. De tekeningen van China zijn mooi, maar het verhaal is te slap
DatumTue Jan  3 18:52:00 2006

Reactie no. 4
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer5
RecensieEen snel inmekaar geflanst verhaal, het is te simpel en voorspelbaar. Onlogica is op vele plaatsen toegepast om het verhaal sneller te laten verlopen en de vijand geeft het wel erg snel op. Nee, er zijn toch echt wel betere albums te vinden in de reeks.
DatumMon Mar  7 00:47:38 2005

Reactie no. 3
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Een matig verhaal, met een uitgemolken idee. Een vergeten land in china uit de tijd van de mandarijnen, waar heb ik dat meer gelezen. Het is verder in het verhaal niet alleen de duif die sneller dan het licht gaat, ook het verhaal zelf is veel te snel. De humor is ook niet echt te vinden en al met al vind ik dit een beetje een snel afgerammeld verhaal zonder moraal en niet goed onderbouwd in elkaar gezet. Ik had inderdaad liever een rol van Krimson gezien zoals de Krimson Crisis alleen dit keer dat hij alle klokken manipuleert. Helaas. De details en de tekeningen zjn verder wel dik in orde, daarom een 7.
Datum Fri Sep 24 08:54:18 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 7
Recensie Een niet echt boeiend verhaal.
Daarentegen goede tekeningen, vooral die klok van die oude Chinees is zeer gedetailleerd getekend.
Daarom toch nog een zeven.
Datum Sun May 9 13:12:41 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 6
Recensie Overal op de wereld staat de klokken stil!!! Onze vrienden ontdekken er de oorzaak ervan in een vergeten rijk in China.
Een matig verhaal met diverse ongerijmdheden! De klokken op de hele wereld staan stil! Hoe is het mogelijk? Deze kunstgreep heeft Paul zich uitgedacht, om onze vrienden naar China en dan nog wel in een vergeten rijk, waar de Chinezen nog zoals in de tijd der Mandarijnen (zucht!)leven, te brengen. Je merkt, dat de formule van Paul om nieuwe en creatieve S+W-verhalen (vooral sinds nr. 199 "De tamme tumi") te brengen, langzaam slijtage vertoont! Een tweede keer binnen in èèn jaar presenteert hij ons een door mensen vergeten samenleving (de andere was die in "De scherpe schorpioen")! Waarom moet dat altijd een een of ander vergeten rijk zijn? Er zijn al genoeg in het S+W-universum! Denk maar aan "De witte uil" (trouwens ook in China! Als Paul zich dit vergeten rijk uitgeleend zou hebben voor dit verhaal, zou ik dat eerder geaccepteerd hebben!), "De stemmenrover" (in Japan), "Het zingende nijlpaard" (Egypte), "De malle mergpijp" (een onderaardse prehistorische wereld), "De glanzende gletsjer" (tevens een prehistorisch rijk) en daarbij vergeet ik er beslist nog enkele (oh ja! Wat is dan het eiland Amoras?) Wat ik hiermee wil zeggen is gewoonweg, dat Paul hier niet op zijn best is! Alles laat het een beetje afweten. Zelfs de humor is niet zo sterk als in de voorgaande verhalen! En dan dat met die klokken, die overal op de wereld stil staan! Hij had dit gegeven beter kunnen gebruiken voor een science-fiction - achtig misdaadverhaal, waar b.v. Krimson weer eens de wereldheerschappij aanstreeft! Dat zou beter geweest zijn! Maar ja!
Datum Mon Mar 1 16:19:15 2004