Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De stervende ster


De stervende ster Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De stervende ster verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,50

Reactie no. 18
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer6
RecensieIk had het verhaal een hoger cijfer gegeven, ware het niet dat het album vol zit met meligheid en absurditeit. Dit is ook te merken aan het taalgebruik. Ze zijn hier helemaal doorgeslagen. Jammer, want het verhaal op zich is niet slecht.
Datummaandag 05 december 2016 15:04

Reactie no. 17
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer6
RecensieSuske & Wiske en science-fiction vind ik niet echt een geslaagde combinatie als je terugkijkt op de verschillende sf albums uit de reeks en dat geldt ook voor dit verhaal. Na wat mysterieuze verdubbelingen van voorwerpen introduceert Barabas Klomo bij onze vrienden. Deze alien verkenner is op zoek naar groentes voor zijn bedreigde thuisplaneet maar kan niet zelf meer terug naar huis.

Met de hulp van Barabas en de Belgische astronaut Dirk Frimout wordt een ruimte missie op touw gezet om hem thuis te brengen. Ze worden daarbij dwarsgezeten door een vermomde tv reporter, een directe persiflage op Jambers. Het verhaal kan me echter niet echt boeien, soms is er een overdaad aan informatie en de aliens en ruimteschepen zien er erg kitscherig uit.

Datumzaterdag 14 november 2015 11:21

Reactie no. 16
NaamRaymond v.B
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieVoor de allerjongste lezertjes misschien wel een wat ingewikkeld verhaal, maar de opbouw van de ruimtereis is toch voortreffelijk gedaan. Ik heb genoten van de diepgang van het verhaal en kreeg echt het gevoel dat ik educatie kreeg over astronomie. Het nadeel is dat het laatste deel van het verhaal wel wat afgeraffeld is. Ook niet geheel geloofwaardig dat een boef zolang vermomd als Sidonia mee kan met de ruimtereis. Toch heeft het album me wel bekoord.
Datumdonderdag 24 januari 2013 23:16

Reactie no. 15
NaamDreopdreef
Leeftijd32
Cijfer1
RecensieDoor dit album ben ik gestopt met Suske en Wiske's te verzamelen (inmiddels wel weer de draad opgepakt).
Als kind snapte ik er helemaal niks van. Veel te veel informatie over sterren, allemaal moeilijke begrippen etc.
Misschien is het jeugdsentiment, maar de oude albums hebben altijd iets magisch en het nieuwere werk ken me niet echt bekoren.
Datumdonderdag 16 juni 2011 18:03

Reactie no. 14
Naammarretje
Leeftijd11
Cijfer1
Recensiewat een slecht,slecht verhaal: aliens,de ruimte je kon er zoveel leuks mee en dan doe je dit! veel te veel informatie dat nergens op slaat en ik vind dit het slechtste album van paul en heel suske en wiske
Datumdinsdag 30 maart 2010 12:38

Reactie no. 13
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer6
RecensieIk vond het een meevallend album. Absoluut niet slecht, dat zeker niet maar.. ik vond het gedoe rond Sidonia allemaal te vaag.. ook kwam ze niet meer terug, wat een rare indruk achterlaat en vooral dat niemand het merkt dat ze een man is . Mooie tekeningen dat wel, maar er had ook wel wat meer verbazing gemogen bij de ontdekking van Klomo, bijv. een Wiske die door het lint ging ofzo.. Nou ja opzicht toch niet een slecht album dus vandaar nog een Voldoende.
Datumzondag 31 mei 2009 10:06

Reactie no. 12
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieDit album is het helemaal. Fantasievol, leerrijk, mooi getekend. Echt een erg goed album! De tekeningen van de andere demensie en zijn inwoners vond ik vooral erg sterk. De leerzaamheid zit er in en dat is erg belangrijk. Zo weten we nu bijvoorbeeld dat een mens van 68.5kg op Venus maar 60.2kg weegt. Ook de wijsheid van Klomo over bewustzijn kan voor ons erg leerzaam zijn. Ik twijfel niet. Dit is hoogst waarschijnlijk het beste album van Paul Geerts!
DatumWed Jan  3 12:13:28 2007

Reactie no. 11
Naammattyboy
Leeftijd12
Cijfer10
RecensieWaarom ik een 10 geeft is omdat er heel wat info over de ruimte is in verwerkt bv : wormgaten en dergelijke. De tekeningen zijn gewoon weg prachtig. Een zeer boeiend verhaal om in 1 ruk uit te lezen. Het is een echte page-turner !!!
DatumThu May 25 15:37:35 2006

Reactie no. 10
NaamPaysBart
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieWeet niet zo goed wat ik met dit album aan moet: ene kant leuk verhaal, mooie tekeningen van de andere planeten. Maar ook wat min punten: Jambers had niet gehoeven en het feit dat niemand door heeft dat Sidonia een verklede man is gaat net iets te ver Daarom een 7
DatumFri May  5 20:08:07 2006

Reactie no. 9
NaamEli Dirkx
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieEen dolgedraaid verhaal, maar wat mij stoort is Paul Jambers zijn uitwerking. Hij wordt ingehuurd om te filmen voor een programma over gekken, hij bedreigd de partij, en dan loopt hij gewoon in de weg met zijn camera. Voor de rest was het redelijk goed. Ook goed en min of meer behulpzaam is de astrologische uitleg hierin.
DatumSun Oct 16 08:51:18 2005

Reactie no. 8
NaamRuth
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieHet is gewoon een goeie strip, wat sommigen er verkeerd aan vinden snap ik niet! Niet zo'n geweldige humor maar wel een goed boek, een 8 zou eigenlijk beter geweest zijn maar voor zo'n boek vindt ik sommige reacties van 2 of 4 echt TE  weinig, daarom een 9!
DatumSat Oct  1 09:52:13 2005

Reactie no. 7
Naamjoeri
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieZeker geen slecht album. Soms ontroerend en de tekeningen zijn ook prachtig, alsof je er zelf bijbent. Persoonlijk vind ik dit één van de beteren.
DatumFri Feb 25 13:45:02 2005

Reactie no. 6
Naam Nathan Bergen
Leeftijd 12
Cijfer 5
Recensie het album begon alvast met een geweldige aankonding, volgens mij spreekt deze aankonding de mensen echt aan om het boek te kopen, daarvoor al dus een + punt. maar voor de rest is het een verhaal waar te veel informatie in wordt gegeven, weinig avontuur en weinig humor. het bijpersonage trekt ook al op niks!
Datum Tue Nov 16 20:51:35 2004

Reactie no. 5
Naam Tim
Leeftijd 22
Cijfer 2
Recensie Te veel en te vaak informatief, nevenpersonages die niet boeien, hoofpersonages die daar evenmin in slagen, bitter weinig verhaal en humor, om van avontuur nog maar te zwijgen.Kortom, een episode die bitter weinig voorstelt!
Datum Fri Oct 22 02:19:21 2004

Reactie no. 4
Naam Bart De Grande
Leeftijd 14
Cijfer 6
Recensie Dit verhaal vind ik niet goed. Zeker niet, ik heb het recent nog een keer herlezen en het valt mij op dat in dit verhaal een beetje te overdreven is gewerkt. De humor vind ik zwak, en dan Pol Ampers die zich verkleed als Sidonia, nou dit is toch wel een kleine flater.Ook het karakter van Barabas valt me erg tegen, ik had nu toch niet gedacht dat Barabas zo snel op zijn teentjes zou zijn getrapt nadat Lambik bij hem een zwart gat op de muur heeft geschilderd. Ook Lambik valt een beetje tegen. De karakters verliezen een beetje van hun persoonlijkheid. Maar toch een 6, wat het scenario is wel goed gevonden.
Datum Mon Aug 9 11:22:45 2004

Reactie no. 3
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 6
Recensie Redelijk, maar niet meer dan redelijk. Eigenlijk heb ik hem sinds mijn aanschaf niet zo gek vaak gelezen. Ja plus nog toen het als tweede voorproduktie liep in S&W weekblad na 'De slimme slapjanus'. Beetje jammer dat er wordt gebruik gemaakt van de Barutras. Dit is een raket die werd geintroduceerd in 'De Galapagos gassen', een kortverhaal die verscheen in het familiestripboek uit 1993. Veel mensen kennen dit verhaal niet en snappen Barabas dan waarschijnlijk ook niet als hij dat aanhaalt om zijn Barutras te herintroduceren.
Datum Wed Jun 4 21:52:42 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Inderdaad wat eenvoudig van opzet maar de bedoeling en lijn in het verhaal zijn zeer goed.
Verder leuke humor en goed getekend, kortom een acht.
Datum Sun Jun 1 10:15:16 2003

Reactie no. 1
Naam patrick
Leeftijd 14
Cijfer 9
Recensie een van de betere sci-fi verhalen uit de serie. Misschien is het verhaal een beetje simpel en overdreven maar voor de rest is het helemaal top
Datum Sat May 31 13:23:42 2003