Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Operatie Siggy


Operatie Siggy Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Operatie Siggy verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,25

Reactie no. 8
NaamTobias
Leeftijd36
Cijfer5
RecensieNee, dit was niet geweldig. Ik had af en toe het gevoel een hele slechte imitatie van een Kiekeboe album in handen te hebben. Maar dan zonder de Kiekeboe's, zonder de Kiekeboe humor en verder ronduit kinderachtig. Maar wat me het meeste stoorde is dat het verhaal niet past in het Suske en Wiske universum. Want laten we wel wezen, Suske en Wiske beleefden al avonturen vóór de jaren '60 en '70. En Sidonia was er toen ook al bij. Ik kan mij niet voorstellen dat de Suske en Wiske liefhebbers op een parallel universum zaten te wachten. Jammer.
Datumdinsdag 16 oktober 2018 14:55

Reactie no. 7
NaamHenmii
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieIk snap de negatieve beoordelingen niet. Ik vondt het een leuk verhaal, en zeker niet slecht getekend. Weinig op aan te merken.
Datumzondag 30 september 2018 15:13

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer2
RecensieHet is mij volstrekt onduidelijk welke rol Suske en Wiske nou eigenlijk spelen in dit verhaal... een verhaal dat als los zand aan elkaar hangt. De ring speelt een centraal maar tegelijkertijd onlogische rol in het verhaal. Waarom willen ze de ring überhaupt terug als ze weten wat er gebeurd is op de testlocatie? Met de jaren 60 had toch wel iets leukers gedaan kunnen worden; in plaats daarvan worden we getrakteerd op flauwe 'bassie-en-adriaan' humor in de vorm van een slechthorende bodyguard. BRBS 2.0 was een tijdloos juweeltje in vergelijking met dit... Doe jezelf een lol en herlees gewoon een album uit de jaren '60 dan dit album over de jaren '60.
Datumwoensdag 26 september 2018 12:52

Reactie no. 5
NaamRobin
Leeftijd17
Cijfer5
RecensieIk heb een wisselend gevoel nu ik het album uit heb. Ik ben namelijk niet zo van de verhalen waarin gegraven wordt in het verleden van de karakters. Het gevaar bestaat dan dat je dan anders op het desbetreffende karakter gaat kijken. Toen ik de cover zag dacht ik: Ohnee Sidonia zou aan zo'n verhaal kapot kunnen gaan en niet meer dé Sidonia zijn. Eenmaal het album gelezen viel dit wel mee maar dit is toch niet het soort albums waar ik voor val. Ook weer 'weinig' humor (voor een Suske en Wiske) en vreemde verhaallijn die veel over koetjes en kalfjes ging.
Kort samengevat: een verhaal met schoonheidsfoutjes (leuk woordgrapje voor de mensen die het album gelezen hebben)

Waarom ik dan die 5 geef, is puur vanwege het tekenwerk wat in dit album gewoon top is! Voor de rest komt het niet hoger dan een 3

Datumdonderdag 13 september 2018 21:31

Reactie no. 4
NaamConnie Kiezen
Leeftijd45
Cijfer9
RecensieErg origineel verhaal. Goede tekeningen en grappen.
Datumdonderdag 13 september 2018 15:40

Reactie no. 3
NaamErik Winke
Leeftijd46
Cijfer4
RecensieIk vond dit deel nogal tegenvallen, zeker na het (voor mij) meer dan uitstekende Barabas 2.0.

Tante die een beroemd zangeres was?????? Daar komen we dan achter in deel 335?

Maar wat me stoorde en verbaasde was die 'humor'; een dove crimineel die slecht hoort. "Ga er achteraan!" - "Ik lust geen banaan" … dit was eind jaren 70 al niet grappig (Bassie en Adriaan). Kan écht niet meer!
Iets later een grap over Spinal Tap (een grap bedoeld voor enkele 46-jarigen zoals ik). En Spinal Tap; film uit 1984 trouwens..

Ik teer nog even door op het toffe Barabas 2.0 en kijk wederom uit naar het volgende deel.

Datumdonderdag 13 september 2018 05:41

Reactie no. 2
NaamLeo
Leeftijd44
Cijfer2
RecensieIk geef niet vaak slechte cijfers, maar ik vond dit boek echt slecht. Het verhaal is slecht en oppervlakkig. De tekeningen zijn ook niet echt goed en weinig uitgewerkte tekeningen.

Ik vond het vorige album al een stap achteruit, maar deze sloeg alles. Ik vond het jammer van mijn geld. Suske en Wiske schreeuwt weer om kwaliteitsalbums en deze schrijvers en tekenaars hebben laten zien dat ze het wel kennen of wordt de creativiteit beperkt door de Standaard Uitgeverij? Ik hoop dat er nu weer eens een goed verhaal komt met tekeningen waarop ze hun best hebben gedaan in plaats van snel een album te schrijven en te tekenen. Er schijnt nu een team te zijn die schrijft, hoe kunnnen ze dan met zo'n verhaal komen?

Datumdonderdag 13 september 2018 00:03

Reactie no. 1
NaamPerry
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal, vooral vanwege de twee parallel lopende verhaallijnen in de strip. Beter dan het vorige album, al zitten er nog wel een aantal haken en ogen aan. Met name een opnieuw gehaaste einde na eigenlijk een fatsoenlijk begin en op sommige plaatjes valt de tekenstijl tegen in vergelijking met de rest van het album.
Datumwoensdag 12 september 2018 13:43