Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Cromimi


Cromimi Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Cromimi verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 9,50
Reactie no. 6
NaamLeo
Leeftijd43
Cijfer10
RecensieFantastisch album, ook echt in lijn met het soort humor dat Willy Vandersteen had, speciaal met de zelfspot op de Belgische cultuur. Ik had het gevoel weer een ouderwetse Suske en Wiske te lezen. Kan deze schrijver/tekenaar niet als vast worden aangenomen? Dan worden de strips weer echt leuk en heb je ze niet binnen 10 minuten uit door lange (vervelende) achtervolgens die in de laatste Suske en Wiske komen (met uitzondering van de laatste Suske en Wiske).

Kritiekpuntje is wel het matig einde, dat had iets beter uitgewerkt kunnen worden, maar dit valt in het niet vergeleken met de laatste Suske en Wiske strips uit de normale serie.

Vraag hem meer te tekenen.

Datumdinsdag 26 december 2017 12:20

Reactie no. 5
NaamMarco Vollenberg
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieHet nieuwste Suske en Wiske album is niet oubollig maar vernieuwend: Cromimi. Uitgeverij Vandersteen nodigt sinds 2017 jaarlijks een scenarist en een tekenaar uit om een uniek en persoonlijk verhaal voor Sus en Wis te maken. Yann en Gerben Valkema bijten de spits af met Cromimi. Sus&Wis zoals het oorspronkelijk bedoeld is (beetje actuele maatschappij-kritiek in humor verpakt), in een modern tempo dus een dynamischer verhaallijn.

Ik ben lyrisch en beveel het van harte aan bij alle stripliefhebbers onder ons. Dit durf je kinderen EN volwassenen voor te schotelen.

Datummaandag 25 december 2017 10:38

Reactie no. 4
NaamHenmii
Leeftijd33
Cijfer7
RecensieErg leuk en fris album, met heel veel humor. Soms wel wat flauw en erg druk. Niet iedereen zal dit waarderen. Verhaal eindigt ook wat zwak, er is meer gekozen voor een komisch einde. Laat ik er aan toevoegen dat ik geen Elsje fan ben (Elsje is van dezelfde tekenaar en in dezelfde stijl) omdat deze strip erg flauw is en altijd gaat over de nieuwste hypes. Gelukkig bevat Cromimi ook een pak geslaagde grappen. Wel vreemd dat met deze nieuwe reeks er meteen teruggegrepen wordt op een eerder gebruikte tekenaar (sos kinderdorpen). Er zijn toch wel meer goede tekenaars te vinden?
Hoe dan ook, de moeite waard. En ik ben benieuwd wat ze volgend jaar brengen!
Datumdinsdag 12 december 2017 12:57

Reactie no. 3
NaamNoël
Leeftijd53
Cijfer10
RecensieLeuk verhaal, veel tekst, maar er zit vaart in het verhaal. Naar het eind toe wordt het verhaal wat zwakker. Leuke humor, in ieder geval leuker dan die van Peter van Gucht.

Gerben Valkema is een prima tekenaar van Suske en Wiske, dat had hij al bewezen met "De grandioze gitaar". Laat hem maar meer doen met Suske en Wiske!

Al met al vind ik het een zeer geslaagd eerste deel.

Datumvrijdag 08 december 2017 08:40


Reactie no. 2
NaamDejan
Leeftijd45
Cijfer10
RecensieGrappig, spannend, goed getekend etc. Ik kan alleen maar goede dingen zeggen over dit album. Hoera, een tien dus !
Datumvrijdag 08 december 2017 02:27

Reactie no. 1
NaamRobin
Leeftijd16
Cijfer10
RecensieWat een heerlijk album! Er is zo goed nagedacht over het verhaal! Tot in de puntjes! Schitterend! Hukda aan Yann en Valkema
Datumdonderdag 07 december 2017 21:42