Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Animatieserie Junior Suske en WiskeDatum: 21 september 2013
Updates: 17 december 2013 ; 7 april 2015
Junior Suske en Wiske

Tijdens het evenement Cartoon Forum, voor waar makers van animatiefilms nieuwe projecten kunnen presenteren, is een serie rond Junior Suske en Wiske aangekondigd.

Het bedrijf Grid Animation, uit Gent, werkt aan een reeks die is gebaseerd op de strips en leesboekjes van de jonge versies van Suske en Wiske en hun vriendjes.
De plannen gaan uit van een 52-delige reeks met afleveringen van 7 minuten.
De stripavonturen uit de albums van Junior Suske en Wiske vormen de basis voor de filmpjes. Daarnaast worden echter ook nieuwe avonturen bedacht.

Behalve de jonge Suske en Wiske spelen ook andere figuren uit de strips een rol in de animatiereeks. Personages die optreden zijn o.a. Schanulleke, Tobias, Katie, de oppas, en haar vriend Tom.

In een artikel in Het Nieuwsblad zegt Mark Mertens van Grid Animation over het project: "Het worden telkens kleine, afgeronde verhaaltjes in 3D CGI. Maar we gaan verder dan de boekjes en voegen zelf verhaallijnen toe"

De producenten mikken op een internationale verspreiding van Little Luke and Lucy, maar hebben ook al contact gelegd met VRT om de serie op de Vlaamse TV uit te zenden.
De productie voor de reeks is eind 2014 gestart. De eerste afleveringen zullen naar verwachting te zien zijn in 2017.

Grid Animation werd in 1995 opgericht als postproductiebedrijf gespecialiseerd in o.a. 3D, visuele effecten, karakteranimatie en montage. Het bedrijf werkte mee aan veel speelfilms, tv-series en animatiefilms. Tijdens Cartoon Forum ontving het de titel van Europese animatieproducent van het jaar.

In december 2013 werd op de site Animatie.blog.nl de onderstaande teaser voor de reeks openbaar gemaakt.
Tegelijkertijd werd ook bekend gemaakt dat de scenario's worden geschreven door Steve Middleton, terwijl de reeks wordt geregisseerd door Jacopo Armani en Tanguy de Kermel. Laatstgenoemde is ook de "creative supervisor" van het project.

Junior Suske en Wiske is een co-productie van Doghouse Films, Grid Animation en de VRT, met steun van Het Luxemburgse Filmfonds.

Bekijk ook een aantal Ontwerpen die voor de serie zijn gemaakt.CF2013 - S&W door animatieblog