Introductie


De circusbaron Op 23 oktober 2008 gaan in Antwerpen een nieuwe Suske en Wiske-musical in première. Zeven jaar na De spokenjagers, brengt Music Hall opnieuw een grootse Suske en Wiske-voorstelling in diverse theaters verspreid over Vlaanderen en Nederland.

Tijdens de perspresentatie van het album De Nachtwachtbrigade, op 27 september 2006 in Amsterdam, vertelde uitgeefdirecteur Ludo Stroobants van de Standaard Uitgeverij voor het eerst dat er werd gewerkt aan een nieuwe musical.
Net als bij de vorige musical het geval was is de theaterproductie ook nu weer gebaseerd op een bestaand verhaal. Er werd gekozen voor het klassieke verhaal De circusbaron.
Dit verhaal vol spanning, spektakel en plezante circusacts wordt een grootse musical voor jong en oud in een productie van Geert Allaert. En of er spektakel zal zijn! Professionele trapeze-acrobaten zorgen voor levengevaarlijke stunts en de arme Tante Sidonia wordt als levende kanonbal letterlijk de zaal ingeschoten.
De strip komt in het theater spectaculair tot leven met catchy songs, levensgevaarlijke acrobatentoeren en de bekende Willy Vandersteen-humor!

De acteurs die de hoofdrollen spelen werden op 5 februari 2007 aan de pers voorgesteld in de Antwerpse Schouwburg. Ruim een jaar later, op 17 juni 2008 werd de musical op dezelfde locatie officieeel gepresenteerd.