Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Willy Vandersteenwandeling in Kalmthout


Suske en Wiske in Kalmthout Willy Vandersteen was een geboren en getogen Antwerpenaar, maar vanaf 1966 werd hij eveneens een Kalmthoutenaar. Hij woonde en werkte in Heide-Kalmthout tot aan zijn dood in 1990. Ook de beroemde Studio Vandersteen is er vanaf 1966 tot vandaag gevestigd. Stof genoeg dus voor een unieke rondleiding in Heide-Kalmthout, waarbij leven en werk van de "Breugel van het beeldverhaal" (woorden van Hergé) wordt verteld.
De gids geeft een kort overzicht van zijn vele stripverhalen. Waar mogelijk bezoeken we de plaatsen die uitgebeeld worden in Suske en Wiske-albums. Zo, bijvoorbeeld, zien wij het huis van Dr. Krimson. Vooral in De Belhamelbende en Het Rijmende Paard wordt Heide-Kalmthout op verschillende bladzijden mooi in beeld gebracht.
Ook zijn huis, nu het provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum, is een bezoekje waard. Als extraatje licht de gids andere wetenswaardigheden van Heide toe: het ontstaan van Heide, het ontstaan van het toerisme begin vorige eeuw, de steenbakkerijen, de Withoef en het Missiehuis.
Deze wandeling is voornamelijk gericht op volwassenen.

Op zaterdag 21 mei 2005 kan je deelnemen aan de eerste Willy Vandersteenwandeling van het seizoen.
Volgende data: zondag 19 juni en zaterdag 24 september 2005.
Om 14.00 uur vertrekt gids Hans Geldhof aan het station van Heide-Kalmthout voor een rondleiding van 3 uur (6 km).
De deelname bedraagt € 2 per persoon.
Info en verplichte inschrijving: Dienst Toerisme Kalmthout, tel 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be