Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske
Fran├žais Deutsch English
Ander nieuws:

Avonturen Jerom in overzichtstabel

29 november
Jerom in Overzichtstabel

Het overzicht van korte verhalen van Suske en Wiske en enkele nevenreeksen is uitgebreid met de avonturen van Jerom.
Alle albums waarin Jerom (in Duitsland bekend als Wastl) optreedt als "gouden stuntman", maar ook de verhalen uit andere reeksen zijn in het overzicht opgenomen.
Lees verder

3 juni
Albums heruitgegeven

Net als een jaar eerder werden er weer 16 oudere albums van Suske en Wiske herdrukt met de nieuwe layout. Jeanne Panne kreeg hierbij voor het eerst een paginavullende covertekening.
Lees verder

Zie ook:Introductie

Suske en Wiske zijn een begrip in Vlaanderen en Nederland. De reeks loopt al sinds 1945 en inmiddels zijn meer dan 300 albums verschenen. In de onderstaande pagina's wordt een beknopt overzicht gegeven van de geschiedenis van de reeks. Bovendien worden de hoofdpersonen voorgesteld.


Auteurs en medewerkers

Willy Vandersteen Suske en Wiske werden bedacht door Willy Vandersteen. Naast Suske en Wiske bedacht hij diverse andere stripfiguren. Bijna alle reeksen liet hij op zeker moment weer overnemen door medewerkers, om zijn handen vrij te hebben voor nieuwe series. Paul Geerts schreef en tekende ruim 30 jaar Suske en Wiske. In het begin van 2001 droeg hij op zijn beurt de fakkel over aan zijn assistent Marc Verhaegen.
Sinds begin 2005 worden de verhalen gemaakt door een vernieuwde Studio Vandersteen, geleid door Luc Morjaeu en Peter Van Gucht.


Opmerkingen en suggesties over deze site kunnen worden ingestuurd via het contactformulier.
Voor Webpage makers: A.u.b. verwijzingen naar http://suskeenwiske.ophetwww.net
Gebruik eventueel de onderstaande banner bij de verwijzing.

Suske en Wiske op het WWW