De killerbacterie

Lezers-recensies

De kronieken van Amoras

Deel 5: De killerbacterie


Vorige Index
Index
Volgende

Wat vinden de lezers van dit verhaal?

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kronieken van Amoras, deel 5: De killerbacterie verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,80

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieAfgaande op de recensies heb ik toch dit album gekocht ( net als “ de verloren van Eyck” ) en bijna nadien de recensie gaan schrijven. Ik heb wel alle Amoras albums, maar niet de kronieken serie. Ik ben een groot voorstander van deze serie die de oude SenW van nieuw bloed voorziet. Ik hoop steeds dat er meer durf is, meer realisme en dat deze serie zich een beetje losweekt van de standaard SenW eisen. In de officiële Amoras serie is dat gelukt. Een verademing om Suske zo te zien....hij kreeg zelfs iets erotisch. Het werd eindelijk een lekkere, stoere gozer.
In dit album miste ik dat, en niet alleen Suske maar ook de welkome metamorfoses van de anderen. Mij bekroop het gevoel dat ik in een realistischer getekend verhaal van de rode serie zat. Jammer. De hele club op vakantie.......ik hoop dat de durf en het afwijken van de gebaande SenW paden weer terug komt ( voor mij part krijgen Suske en Wiske hier wel een relatie....).
Toch is het verhaal niet verkeerd ( zie aldaar) de frisheid alom aanwezig en is de spanning vele malen hoger dan in de rode serie.
Datumzaterdag 22 februari 2020 17:55

Reactie no. 4
Naamhenmii
Leeftijd35
Cijfer8
RecensieVeel beter dan Gardavu, en eigenlijk het eerste kronieken-album dat echt goed is. Goed verhaal, mooi en sfeervol getekend. Dit smaakt naar meer.
Datumvrijdag 27 december 2019 13:54

Reactie no. 3
NaamLeo
Leeftijd45
Cijfer7
RecensieEen mooie album, mooi verhaal net onverwachte wendingen. In tegenstelling tot een vorige reactie vind ik het goed dat Jeruaalem niet meespeelde. Ik vond haar karakter niet echt bij de serie passen.

Wel zitten er wel tekenfoutjes in. Zo lijkt dat onze helden soms wel erge dikke spataderen had :)

Het zou wel mooi zijn als de karakters wat meer uitgewerkt zou kunnen worden. Zo werd de geschiedenis van Krimson in de eerste delen van de Kronieken. Zo zou het bijvoorbeeld erg interessant zijn geweest als in het vorige album de geschiedenis van De Zwarte Madam wat meer zou zijn uitgediept? Wat is echt haar achtergrond? En met dit album zou het interessant zijn om erachter te komen wat de geschiedenis is van Van Zwollem en Annemarie? Dat zou ook passen bij de titel van de reeks.

Desalniettemin was het verhaal sterk, tekeningen wel iets minder als we gewend zijn maar toch zeker de moeite waard

Datumwoensdag 18 december 2019 22:17

Reactie no. 2
NaamDejan
Leeftijd47
Cijfer9
RecensieEcht een heel goed, spannend en mooi verhaal. Zeer knap gemaakt !
Datumdonderdag 12 december 2019 16:40

Reactie no. 1
NaamAMORAS/J.ROM Liefhebber
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieGelukkig een stuk beter als deel 4. Krimson is gelukkig weer terug. Het verhaal is een stuk beter als Gardavu. Helaas moet ook hier alles in 46 pagina's worden afgerond. Hierdoor is er minder tijd voor diepgang. Wel leuk dat Cambré en Legedre in de actuele klimaat problematiek inspringen. Ik mis nog steeds het personage Jerusalem, zij voegde mysterie en geweld toe aan de Amoras-reeks. Zonder dat is het allemaal helaas wat braver. Het tekenwerk is nog steeds dik in orde!
Datumzondag 08 december 2019 13:51