Suske en Wiske op het WWW

De digitale dromenmachine


De digitale dromenmachine De opvolger van Het geheim van de farao was door de Standaard Uitgeverij oorspronkelijk gepland voor een verschijningsdatum in 2000. Het was de bedoeling dat er een nieuw platformspel zou uitkomen met dit keer het verzonken eilandenrijk Atlantis als onderwerp.

In verband met de sterk toegenomen technische mogelijkheden werd in de loop der tijd echter besloten om een spel te maken met een heel andere opzet dan de tot nog toe verschenen "games" met Suske en Wiske in de hoofdrol. Omdat het ontwikkelen van dit geheel nieuwe soort spel ook aanzienlijk meer tijd vergt is de datum waarop deze cd-rom in de winkels zal verschijnen opgeschoven. Nadat de release van het spel een paar keer was uitgesteld verscheen het spel in augustus 2002 in de winkels in Vlaanderen. Nederlandse fans moet nog wat langer wachten, het spel zal pas in het voorjaar van 2003 in Nederland worden uitgebracht.

Een deel van de dromenmachine Het verhaal van het nieuwe computerspel is gebaseerd op het album De dromendiefstal. De wezens van de planeet Etwoil zijn naar de aarde gekomen om dromen te stelen. Alle mensen worden moe wakker en lopen de hele dag geïrriteerd rond. Dit kunnen Suske en Wiske en hun vrienden natuurlijk niet zomaar laten gebeuren.
De speler kan in de huid van de helden kruipen en proberen om zoveel mogelijk dromen te maken met de digitale dromenmachine. Met die machine en de juiste ingrediënten kunnen dromen worden gemaakt. De zes stripfiguren moeten samen de de ingrediŽnten verzamelen en deze met behulp van de dromenmachine mengen tot goede dromen voor de bewoners van Etwoil. Elk van de personen heeft zijn eigen taken.

De speler van het spel moet ervoor zorgen dat alle figuren op tijd hun plaats bij de machine hebben ingenomen om hun taken uit te voeren. Wanneer het spel over internet wordt gespeeld kan met een tweede speler worden samengewerkt. In dat geval kiest elke speler drie figuren die hij aanstuurt.

De elektronische agenda Het spel is in twee verschillende verpakkingen verkrijgbaar, met 1 of 2 cd's.
Wanneer de box met twee cd's wordt gekocht dan kan het tweede exemplaar aan een medespeler worden gegeven en is het mogelijk om het spel samen te spelen, via het internet.
In januari 2003 werd een elektronische agenda geÔntroduceerd waarmee afspraken kunnen worden gemaakt om het spel samen te spelen. Degenen die het spel wilden spelen konden een datum en tijdstip invullen. Volgende bezoekers van de agenda konden zien op welke tijdstippen al spelers aanwezig zijn en op die manier iemand vinden om samen dromen te maken. Deze agenda bestaat inmiddels niet meer.


De Digitale dromenmachine kan nog steeds besteld worden bij De Boekenwurm.