Suske en Wiske op het WWW

Printkit


Printkit Nadat de Suske en Wiske fan met het pakket Stripmaker in staat werd gesteld om zelf verhalen te maken waarin het populaire Vlaamse duo een hoofdrol speelt kreeg de liefhebber met de Suske en Wiske printkit de mogelijkheid om de geesteskinderen van Willy Vandersteen ook op allerlei artikelen af te drukken.

De opzet van deze cd-rom is vrijwel gelijk aan die van de Stripmaker en de bij Het geheim van de farao meegeleverde Printstudio. De gebruiker kan weer uit allerlei plaatjes kiezen om daarmee zijn eigen illustraties samen te stellen. Veel van deze afbeeldingen waren trouwens ook al op de hiervoor genoemde cd's aanwezig.

Nieuw bij deze cd-rom is de optie om illustraties gespiegeld af te drukken zodat ze b.v. op een t-shirt (bij aankoop van de cd meegeleverd) kunnen worden gezet. Voor het eerst werd op deze Suske en Wiske-cd ook de mogelijkheid geboden om zelf plaatjes te importeren. Op die manier kan het aantal afbeeldingen die in het programma kunnen worden gebruikt flink worden vergroot. Op de website van de Standaard Uitgeverij kunnen ook extra plaatjes voor de Printkit worden opgehaald. De importoptie is later ook toegevoegd aan de heruitgave van de Stripmaker.
Behalve afdrukken biedt het programma ook de mogelijkheid om gemaakte afbeeldingen op harde schijf of diskette op te slaan en die eventueel te mailen naar bekenden.


Screenshot