Suske en Wiske op het WWW

Slim bekeken

Klein Suske en Wiske : Ik speel met woorden


Index

Ik speel met woorden De jeugdige Suske en Wiske maken in 2003 hun debuut op de computer bij het uitkomen van een nieuw deel in de reeks Slim bekeken.

In 2002 begon in het Suske en Wiske weekblad de nieuwe stripreeks Klein Suske en Wiske, waarin de bekende striphelden als kinderen van ongeveer 5 jaar optreden. Deze twee kleuters worden nu ook ingezet in de reeks educatieve cd-roms.

In de zomer van 2004 is een cd uitgebracht waarmee kinderen hun eerste woordjes kunnen leren lezen. De doelgroep van de cd zijn kinderen van 6 7 jaar oud. De inhoud is ontwikkeld in samenwerking met onderwijsdeskundigen, bevat verschillende leerniveaus en sluit aan bij de schoolleerstof.

In de tuin van Klein Suske en Wiske komen letters en woorden tot leven. Ze hebben maar liefst 7 superleuke spelletjes voor je verstopt die ervoor zorgen dat taal jouw lievelingsvak wordt! Vang de juiste letterbellen in de vijver, maak samen met de mol je eerste woordjes onder de grond, ga met Wokkie Wokkie naar de ruimte om te spelen met samenstellingen en lettergrepen en maak zinnen in het zwembad. Of wat dacht je van een heus memoryspel met woorden of een fantastisch kruiswoordraadsel? Zelfs als je graag tokkelt op het toetsenbord moet je in de tuin van onze vrienden zijn. Want met het garagespel word je gegarandeerd een echt typgenie!
Mooie animaties en geluidseffecten begeleiden de oefeningen die worden gepresenteerd in de vorm van denk- en doespelletjes.
Klinkers en medeklinkers, het alfabet, de eerste woordjes, het verschil tussen kleine letters en hoofdletters, ... je leert het allemaal met Klein Suske en Wiske.
Instructies bij de verschillende spelletjes worden mondeling gegeven.

Deze cd-rom verscheen in juni 2004.


Ik speel met woorden kan nog steeds besteld worden bij De Boekenwurm.


Suske en Wiske op het WWW