Stalen bloempot / Erik Goyvaerts


Erik Goyvaerts Erik Goyvaerts is behalve acteur ook licentiaat germaanse filologie en theaterwetenschap. Toch houdt hij meer van de praktijk dan van de theorie en staat hij liever zelf op de planken.
Zijn theatercarrière begon onder de vleugels van René Verreth in het Mechels Jeugd Teater en het Mechels Miniatuur Teater waar hij de meest uiteenlopende grote en kleine rollen vertolkte (o.m. in 'De Drie Musketiers', 'Hongermonsters', 'De Sneeuwkoningin', 'De Leeuw van Vlaanderen', 'De Vierde Koning', e.v.a.). Verder werkte hij free-lance o.m. voor Ensemble KNS-Raamtheater, Koninklijk Jeugd Teater, Showprojects en ook Music Hall (understudy Smee in 'Peter Pan').

Erik was al eerder in de theaters te zien in een Suske en Wiske-voorstelling. Hij maakte deel uit van het ensemble tijdens van de allereerste musical met Suske en Wiske in 1994, Suske en Wiske : De musical.
Hij werkte ook mee aan 'Ben, de musical'. Samen met Ronald Van Rillaer speelt hij momenteel nog 'Cloch Art', een cabareteske theatervoorstelling over het wel en wee van 2 figuren aan de rand van de maatschappij.