Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gezanten van Mars


De gezanten van Mars Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De gezanten van Mars verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 9,26

Reactie no. 23
NaamMark
Leeftijd43
Cijfer8
RecensieWeer een intens en prima getekend verhaal uit de blauwe reeks. Wat wel bij deze verhalen opvalt is dat vooral Lambik een hoofdrol heeft terwijl Suske en Wiske veel minder op de voorgrond treden, zo ook in dit album. In tegenstelling tot de andere sciencefiction verhalen zien de ruimteschepen en aliens er hier niet erg kitcherig uit.
Datumwoensdag 23 november 2016 06:20

Reactie no. 22
NaamJPM
Leeftijd27
Cijfer10
RecensieDe 'blauwe' albums hebben de reputatie zeer sfeervol en ook spannend/avontuurlijk te zijn. En ook 'De gezanten van mars' maakt dit volledig waar bovendien zitten er in dit album ook meer leuke grappen verwerkt. Vreemd genoeg was ik er na de eerste keer lezen niet eens zo heel enthousiast over, maar vanaf de tweede keer...
Een heel prettig verhaal , de heldenrol past Lambik prima en ook het fraaie kleurgebruik valt weer positief op. Deze mag in je collectie niet ontbreken.
Datumdinsdag 4 oktober 2011 10:43

Reactie no. 21
NaamJules Vismale
Leeftijd40
Cijfer10
RecensieDe gezanten van Mars die afkomstig is uit de Blauwe reeks mag er zijn. Net als de overige albums lijken Suske, Wiske en Lambik véél volwassener en serieuzer (Wiske is zelfs onherkenbaar door haar blonde krullenkapsel, kleinere strikje en ze doet me soms zo meer denken aan een 18de eeuwse prinses). Alles wat te maken heeft met vliegende schotels van Mars wordt door de aardlingen op de gebruikelijke manier gereageerd: ongelovige mensen die het onzin vinden, goedgelovigen die er sterk in blijven geloven, kinderen die zich inleven met Marsmannetjes, boeven die er misbruik van maken of kwaadaardige figuren die er een bedreiging in zien en er jacht op maken. Toch was één van de leukste scenés om te zien hoe Wiske (na Suske), toen ze beiden ongehoorzaam waren, door Lambik over de knie werd genomen en een flink pak voor haar broek kreeg! In tegenstelling tot Suske en Tony ( het briljante jongetje die graag voor Marsmannetje speelde en bij zijn vader, een ingenieur, over de knie ging) wist Wiske door een platte steen die ze op "Mars" vond de billenkoek gedeeltelijk op te vangen maar in de latere albums slaagden zowel Lambik als Sidonia erin (toen ze Wiske opnieuw over de knie legden) om haar wél pijnlijke billenkoek te geven en beschermde géén enkele steen haar achterwerk maar dat had Wiske meestal ook wel terecht verdiend!
Datumzondag 19 december 2010 14:40

Reactie no. 20
NaamJeroen de Munter
Leeftijd27
Cijfer10
RecensieEindelijk zien we de hobbies van onze helden: tenissen/badmintonnen en schermen. slechts in weinig stripsverhalen verdiept de scenarist zich tot zulke details.
Gaande van een leuk buurjongetje over bommen en ontvoeringen: het verhaal krijgt om de haverklap een nieuwe plotwending die zelfs het grootste genie niet kan voorspellen.
Dat onze vrienden in deze reeks wat heldhaftiger zijn dan elders, is voor sommigen een negatief punt maar voor mij des te beter. Want hoewel het thema eerder neigt naar fantasy, wordt het zo gebracht dat het niet zo aanvoelt. Je moet een meester-verteller zijn om dat te kunnen!
Dit is een meesterwerk!
Datumdinsdag 26 mei 2009 17:28

Reactie no. 19
NaamSandstorm
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieDe tekeningen zijn er geslaagd, vooral Parijs vind ik er mooi uitzien.
Het verhaal wordt goed opgebouwd en er wordt gewerkt naar een hoogtepunt, met name de landing van de gezanten van Mars op de Place de la Concorde. Het is dan een verrassing dat de ruimtewezens ook gangsters zijn. Een goed verhaal dus, maar toch vind ik dit niet het beste album van de blauwe reeks. Ten eerste is er niet veel humor aanwezig en vind ik de karakters van Lambik, Suske en Wiske maar oppervlakkig uitgewerkt (vooral van die laatste twee).
Datumzaterdag 29 november 2008 23:25

Reactie no. 18
NaamKarst
Cijfer9
RecensieGeweldig album dit. Spannend, grappig en een goed verhaal. Precies zoals een Suske en Wiske hoort te zijn.
Je gaat echt mee in het idee dat Lambik, Suske en Wiske zijn ontvoerd door marsmannen en de ontknoping waaruit het allemaal in scene blijkt te zijn gezet zie je dan ook niet aankomen.
En al helemaal het nieuws niet dat degene die onze vrienden de hele tijd geholpen heeft niet Tony is, maar een buitenaards wezen vermomd als Tony. Het enige wat ik een beetje raar vind is dat het plaatje op de voorkant van het album niet klopt.
Daarop zie je namelijk een of ander vliegtuig op een komeet afvliegen waar onze vrienden verschrikt naar kijken, maar dat kon ik in het album helemaal niet terug vinden. Maar misschien dat dat wel komt uit de langere versie en dat ze dat hebben geschrapt in de rode reeks? Ik heb alleen maar de rode reeks namelijk.
Daarom maar een negen. Omdat ik het idee heb dat ik wat mis.
Maar het is verder gewoon een steengoed album en aan iedereen aan te raden.
DatumSat Oct  6 22:46:44 2007

Reactie no. 17
NaamMichiel
Leeftijd33
Cijfer9
RecensieSterk verhaal en natuurlijk zeer sterk getekend.
DatumFri Sep  7 11:33:32 2007

Reactie no. 16
NaamIngrid
Leeftijd19
Cijfer7
RecensieIk ben geen liefhebber van de blauwe serie, ik mis Sidonia, Jerom en barabas, Ik vind dit meer op een serie van Kuifje lijken dan op een verhaal van Suske en Wiske, Ik zie hun karakter trekjes niet echt terug in de blauwe serie. Hte verhaal is opzich wel goed, maar het heeft het net niet, maar het blijft een leuk verhaal om af en toe eens te lezen.
DatumTue Jul 10 19:34:09 2007

Reactie no. 15
NaamLuc
Leeftijd46
Cijfer10
RecensieZo zou elk S&W-album moeten zijn : een prima bedacht en inventief plot met spanning, humor, sfeer en verrassende wendingen, getekend in een heldere en soepele tekenstijl met voldoende gedetailleerde maar niet overdadig uitgewerkte decors. Als ik zo’n album heb gelezen is mijn dag weer goed!
DatumSat May 26 20:11:17 2007

Reactie no. 14
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer10
RecensieTja, Dit is onbeschrijfelijk!Een fantastisch album! Onvervalst, bijna niet te overtreffen! Subliem gewoonweg! Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor. Of toch maar één: EEN 10!!
DatumSat Jan 27 12:35:52 2007

Reactie no. 13
NaamSimone Sprengers
Leeftijd59
Cijfer10
RecensieAls dit verhaal niet 'af' is, dan is geen enkel verhaal het. Het verhaal bevat humor, spanning, tragedie, drama, hoop... kortom: men zou het zo kunnen verfilmen!
Prima!
DatumTue Dec 12 10:26:46 2006

Reactie no. 12
NaamPaul Hulpia
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieEen diepgaand vehaal, uitgebreid, verrassend, mysterieus en spannend.
Toch geef ik dit maar een 8.
Zo vind ik het echt storend dat het verhaal of toch zeker de plot gefundeerd blijkt te zijn op een onwaarschijnlijkheid. Het lijkt me immers ondenkbaar dat de president en andere hoge ambtenaren zonder overleg met Lambik ervan uitgaan dat deze een val heeft opgezet voor Petaritz en op basis daarvan hun fiat geven voor medewerking van de geleerden.
Het verhaal was naar mijn mening daardoor niet volledig 'af'.
DatumTue Aug 8 23:28:11 2006

Reactie no. 11
Naamjeroen
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieIk zal niet ontkennen dat de verhalen uit de blauwe reeks goed getekend zijn en goed in elkaar steken maar persoonlijk vind ik er geen bal aan. Waarom zweert iedereen bij deze verhalen? Drie van onze vrienden waren te volks en mochten niet mee doen en de andere drie veranderde in elitaire superhelden. Neem nu Lambik, ik vind hem nergens komisch. Er zit totaal geen suske en wiske sfeer in zoals in de rode reeks uit die tijd. Kwestie van smaak, maar ik houd veel meer van het volkse en niet van een kuifje sfeer.
DatumSun Aug 6 04:28:05 2006

Reactie no. 10
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieIJZERSTERK!!!!!
Vooral het eind is verrassend!!
En dat Lambik Wikse slaat en dat ze dan een steen eronder legt!!
EEN TOPPER!!!!
DatumWed Mar 22 16:36:01 2006

Reactie no. 9
NaamErwin
Leeftijd39
Cijfer10
RecensieGeweldig verhaal, absolute top! Goede plot, geweldig uitgewerkt en enorm sfeervol getekend!
DatumThu Aug  4 17:32:24 2005

Reactie no. 8
NaamJan
Leeftijd26
Cijfer10
RecensieVan de blauwe reeks is dit naast "Het geheim van de Gladiatoren/Goud voor Rome" een absolute favoriet van mij.
Bij het lezen ontkom ik er bijna niet aan te denken aan een soort "Kuifje meets Blake & Mortimer" en dat het Suske en Wiske gehalte vooral zit in de hoofdpersonen. Niet dat ik dit zelf erg vind; een goed verhaal gaat voor mij boven originaliteit. En goed is het zeker, mooie locaties en de lezer wordt bijna een album lang op het verkeerde been gezet.
De Vanderseen-humor is o.a. te vinden in Petaritz die zelf aangeeft te werken voor een "vreemde mogendheid".
Voor de rode reeks versie is er goed in dit album geknipt zo dat je hier wel erg goed moet opletten waar er wat uit is gehaald. Zelf blijf ik gewoon de voorkeur houden voor de blauwe reeks want ik wil meer strip, dus meer bladzijden.
DatumMon May 16 18:00:19 2005

Reactie no. 7
NaamAntoon van Ham
Leeftijd24
Cijfer9
RecensieInderdaad een geweldig verhaal. De eerste keer dat ik het las ging ik helemaal in Lambik mee. Ik vond het onvoorstelbaar dat niemand het verhaal van hem en Suske en Wiske geloofde dat ze echt marsbewoners ontmoet hadden en zelfs naar Mars geweest waren. Dat dit alles een grote leugen is, kwam bij mij als een volslagen verrassing. Maar dit is ook het leuke van dit verhaal: na de Petaritz blijkt er nog een grotere bende een slag te willen slaan. Een tweede verrassing is er nadat Lambik eindelijk toegeeft dat er geen marsbewoners bestaan; achteraf blijkt dat hij, Suske en Wiske toch een marsbewoner ontmoet hadden.
DatumMon Apr 4 19:52:38 2005

Reactie no. 6
NaamH
Leeftijd36
Cijfer10
Recensiezie ook 'Goud Voor Rome' ... beter dan deze reeks komt nooit meer terug ...
DatumSat Apr 2 13:48:27 2005

Reactie no. 5
Naamphoenix
Cijfer10
Recensiemooi getekend
DatumThu Mar 3 21:15:18 2005

Reactie no. 4
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 10
Recensie Wederom een Blauwe reeks met een 10. Geweldig verhaal met een schitterend uitgewerkt plot. Een S&W die je blijft facineren!.
Datum Wed Sep 22 13:35:51 2004

Reactie no. 3
Naam arnold
Leeftijd 32
Cijfer 10
Recensie Gewoon een ijzersterk verhaal. Je moet het wel in de blauwe reeks lezen uiteraard, want schrappen in zo'n meesterwerk is gewoon een misdaad.
Het verhaal is ijzersterk van opbouw: de geheimzinnige koker, de 1e confrontatie met de schotel, de ontmoeting met de buitenaardse wezens, de spionagebende en de ontvoering van de geleerden.
Daarnaast de introductie van een sterk uitgewerkte karakters als Petaritz als de slechterik en als komische noot het jongetje Tony.
Het verhaal had zich in elk willekeurig dorpje kunnen zijn, maar het werd Parijs dat een schitterend decor vormt voor de prachtige, zorgvuldig uitgewerkte tekeningen. Ik heb het verhaal al wel 100 keer gelezen, vanaf mijn 10e jaar, maar het blijft fascineren. Kan moeilijk anders met zo´n unieke combinatie van ijzersterke verhaallijn en hele mooie tekeningen.
Datum Sun Nov 9 23:40:04 2003

Reactie no. 2
Naam Arno
Leeftijd 24
Cijfer 9
Recensie Dit is een van de meesterwerken. Een spannend verhaal die je ook in een keer uitleest. Goede tekeningen, en een leuke sfeer. Ook leuk is het dat het verhaal plots een hele andere wending krijgt.
Datum Wed Sep 17 08:33:07 2003

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 10
Recensie Voor De gezanten van Mars zocht Willy Vandersteen inspiratie bij de ruimtevaart waar in die tijd zeer veel interesse voor was.
De strip is iets minder getekend als de voorgaande blauwe maar het verhaal mag er wezen!
Echt super-geheimzinnig is als Suske en Wiske een echt marswezen ontmoeten maar die voor Tobi houden.Komt omdat Tobi (jongertje van een jaar of 6) hetzelfde pak aanhad als het Marswezen.
Het verhaal loopt lekker vlot door als je eenmaal een pagina of wat gelezen hebt en de regelmatige humor in dit verhaal maken het tot een onmisbare in je Suske en Wiske verzameling.
Datum Mon Apr 28 15:07:08 2003