Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Walli de walvis


Walli de walvis Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Walli de walvis verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,05

Reactie no. 19
NaamZappa
Leeftijd48
Cijfer8
RecensiePrima album.
Decors van Antarctica en de onderwaterwereld worden sfeervol getekend. Ook de opbouw van het verhaal is goed.
De tekeningen zijn lekker jaren '70.
Datumzaterdag 20 juli 2013 13:33

Reactie no. 18
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer9
RecensieNa de olijke olifant krijgen we nogmaals een verhaal met een babydiertje in de hoofdrol(of toch minstens in de titel...). Misschien wat ongelukkig, maar beide verhalen komen voort uit verschillende voorpublicaties, dus misschien is het zo te verklaren.
Het verhaal zelf vind ik erg goed. Het idee van een opvang voor babywalvisjes is goed gevonden en de verschillende babywalvisjes zijn erg origineel (denk maar aan Fideeltje met baard en sigaar!). Net als in de amoureuze amazone worden we op het einde nog getrakteerd op een tweede verhaallijn. Frigotunus en zijn snozems (met de omgekeerde ijsjes op het hoofd...) komen niet erg geïnspireerd over, maar kom, zo erg is dit laatste deel nu toch ook weer niet. Net geen 10 wegens het laatste deel, maar voor de rest toch een erg goede S &W.
Datumzondag 23 september 2012 14:47

Reactie no. 17
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer6
RecensieEen niet echt memorabel album waarin de walvisjacht een prominente plaats inneemt. Het verhaal is wat kinderachtig, elementen als de ijsbeer met de wekker en een ijsschip in de vorm van een strijkijzer maken mij niet echt enthousiast. Het verhaal loopt wel soepel tot in het laatste gedeelte de Snozems worden geintroduceerd: Deze verhaallijn vind ik niet echt geslaagd. Daarnaast zijn de tekeningen in de typische jaren 70-stijl en dus niet meer dan redelijk.
Datumvrijdag 6 april 2012 14:11

Reactie no. 16
NaamJules Vismale
Leeftijd40
Cijfer9
RecensieAl is het verhaal over Walli de walvis zeker mooi, er komen zeer extreme dingen in voor die niet altijd kloppen. Dat de Japanse walvisjagers onder Bonzaï er zelfs niet voor terugdeinzen om walvisbeschermers, zoals onze helden, te doden maakt hen gewoon tot misdadigers! Orka's worden in dit verhaal bijna omschreven zoals in Jaws (zowel de orka als de witte haai zijn superpredatoren maar van nature niét kwaadaardig en ze hebben géén van beiden mensen op het menu staan) al zijn mensen zoals de walvisjagers grotere monsters! Frigotunus daarentegen is weer een wraakzuchtig figuur die walvissen misbruikt om Neptunus te kwellen maar zowel hij als Bonzaï worden verslagen door Jerom. Het zou daarom ook wel sieren als roofdieren niet worden beschouwd als mensen zoals kapitein Achab die jaagt op de witte potvis Moby Dick. Op zijn beurt brengt deze mensen om als ze op hem jagen maar dat is volkomen terecht!
Datumzondag 6 februari 2011 13:36

Reactie no. 15
NaamBruno Devlies
Leeftijd40
Cijfer6
RecensieJuist dit album herlezen. Ik heb zo een beetje een dubbel gevoel bij het album, ik heb zelfs eigenlijk nooit geweten wat ik ervan moet denken. Het begint goed, het is grappig, het is zelfs een thema waar veel mee te doen is. Maar...
1/ er zijn net iets teveel inconsequenties in het verhaal (Wiske die gewond wordt door een harpoen, maar daar later totaal geen last van heeft)
2/ er is de bizarre inkleuring van de Japanners
3/ halverwege wordt het verhaal uitgemolken met totaal niets ter zake doende figuren - de Snozems, de figuren met een ijshoorntje, wellicht om het verhaal te rekken tot het door de uitgeverij voorziene aantal pagina's, iets waar ook Nero last van had... Dat kan ook verklaren waarom de verhalen van Suske en Wiske en van Nero uit die tijd kwalitatief veel minder hoogstaand waren dan deze uit de jaren '50 en '60.

Om al deze redenen - en omdat het ondanks alles nog steeds een Suske en wiske verhaal is - geef ik dit album een "6"

Datummaandag 15 maart 2010 11:38

Reactie no. 14
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieSchattig album met deze walvissen. Misschien iets te kinderlijk, maar wel de moeite waard om te lezen.
Datummaandag 7 september 2009 03:26

Reactie no. 13
NaamPeter
Leeftijd43
Cijfer6
RecensieZojuist dit album gelezen en zoals menigeen al opmerkt: er zijn teveel 'net niet' situaties: De ijsbeer, de gyronef die hen wel naar het eerste base camp brengt maar dan zonder reden terugvliegt om vervolgens Sidonia op te pikken en weer terug te komen, het strijkijzer, het zwemmen......het is alsof men het verhaal niet teruggelezen heeft nadat het opgeschreven was. Of dat het een thema was waar men niet mee uit de voeten kon (of wilde).
Datumwoensdag 7 mei 2008 07:35

Reactie no. 12
NaamJan P.
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieRedelijk goed te pruimen. De ijsbeer is inderdaad een blundertje en de logica is soms ook zoek (waarom moeten ze uitgerekend met de strijkijzer door de ijskap heen als Terra Incognita ook gewoon met een onderzeëer te bereiken is?) maar toch loopt het verhaal erg lekker en zijn er voldoende elementen aanwezig om je te vermaken. De humor is hier ook wel geslaagd (vooral Lambik & Jerom).
Datummaandag 3 maart 2008 14:02

Reactie no. 11
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer9
RecensieDit vond ik gewoon simpelweg een goed album zeker niet zo als DE FLIERENDE FLUITER de tekeningen zijn vond ik mooi getekend
er klopt wel iets niet namelijk: onder water werd Wiske getroffen door een harpoen en kan ze niet meer onder water zwemmen maar even later duikt Wiske met Suske overboort en bovendien vond ik het toch net geen 10 waard vandaar een 9.
DatumMon May 14 18:20:48 2007

Reactie no. 10
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieInderdaad een matig album. Maar ook een beetje van de hak op de tak. De dieren daarin tegen waren erg mooi getekend.
DatumFri Jan  5 16:06:26 2007

Reactie no. 9
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer6
RecensieHet onderwerp, de walvisvangst is wel interessant en ik zie S & W graag opkomen voor de dieren, het verhaal zelf had best wat geloofwaardiger gekund. Waarom heeft professor Barabas de strijkijzer niet gebruikt om Terra Incognita te zoeken? Onze vrienden hebben dat zonder probleem gevonden! De Snozems zijn te kitscherig en aan de zuidpool leven geen ijsberen (strook 24)! Vanwege het thema, de sympathieke rol van onze vrienden en de vele humor (vooral strook 73) krijgt dit album toch nog een 6.
DatumTue Aug 15 21:22:08 2006

Reactie no. 8
Naamjoris
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieAl jaren niet meer gelezen maar vond het vroeger een erg goed verhaal. Ik denk dat als ik het nu ga lezen het een stuk minder zal zijn.
DatumSat Dec  3 04:54:08 2005

Reactie no. 7
Naamjippe
Leeftijd10
Cijfer8
Recensiebest een mooi album vanwege de walvis omdat ik walvissen altijd mooie dieren vind.effe de cijfers:
verhaal algemeen(zie je boven):8
begin:8 1/2
midden:7
einde:8,4(niet afgerond).
tekeningen:10
taal:9
lambik:6(in dit album)
een beetje te veel fantasie!
DatumWed Mar 30 13:15:54 2005

Reactie no. 6
Naamthomaz
Leeftijd24
Cijfer6
RecensieEen reden waarom dit verhaal best wel ok is , is de grappen (die zijn zéér ok) maar vooral de onwaarschijnlijk coole uitvinding 'het strijkijzer' , een briljante vondst die het geheel toch nog interessant maakt .Maar inderdaad geen klassieker dit verhaal.
DatumSat Feb 19 18:13:47 2005

Reactie no. 5
Naam Bart De Grande
Leeftijd 14
Cijfer 5
Recensie Pff... Ik heb dit album misschien bijna het minst gelezen van de hele reeks. Ik ga dit verhaal niet buizen, want zo slecht is het nu ook weer niet. De humor is redelijk, maar de verhaallijn zeker niet. Erg zwak, zelfs. En ook de tekeningen laten te wensen over. De inkleuring van sommige personages vind ik bizar, zoals Bonzaï en zijn helpers, die zijn gewoonweg groen gekleurd! Ik weet geen enkel mens met een groene huid op deze planeet, gewoon onrealistisch en een heel matig verhaal zoals alle albums een beetje zijn vanaf Nr. 158 t.e.m. dit album.
Datum Sat Jul 10 11:16:16 2004

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 5
Recensie De humor red het verhaal in mijn ogen niet.
Het verhaal is gewoon niets aan, het heeft niets.
Natuurlijk zijn de tekeningen prima en zit er goede humor in.
Maar omdat dat bij de meeste Suske en Wiske albums het geval is let ik vooral op het VERHAAL.
En dát vind ik nietszeggend, jammer...
Datum Sun Feb 15 17:48:33 2004

Reactie no. 3
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 6
Recensie Inderdaad een matig album, maar zo zijn de meeste S + W-verhalen uit die tijd! De humor redt dit verhaal nog enigszins, maar voor de rest vind ik er geen fluit aan!!!
Datum Fri Aug 29 16:07:51 2003

Reactie no. 2
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 6
Recensie Beetje jammer dit verhaal. Het begint wel aardig, maar op het moment dat S&W en co. naar de zuidpool komen vliegen om professor Barabas te hulp te schieten zie ik een ijsbeer in een pyama onder een deken die wakker wordt door een wekker.
Barabas moest dat walvissenopvanghuis Terra Incognita nog ontdekken, maar zijn vrienden gaan er met de "Strijkijzer" zo op af.
Het zijn zo van die kleine dingetjes die een verhaal omlaag trekken.
Verder zitten er leuke stukjes in en is het verhaal niet in zijn geheel beroerd.
Alles bij elkaar vind ik dit wel een matig album!
Maar ik zal verder niet gaan zeuren over "die goeie ouwe tijd" want ik ben ongeveer tussen het verschijnen van dit album en 'Het laatste dwaallicht' geboren.
Datum Thu Aug 28 18:54:53 2003

Reactie no. 1
Naam Timo
Leeftijd 11
Cijfer 10
Recensie Door dit album ben ik een grote verzamelaar van suske en wiske geworden. Het was de eerste album die ik had gekregen en had gelezen. Ik vond het album heel erg leuk. Het verhaal en de tekeningen waren beiden top!
Datum Tue Aug 12 12:06:44 2003