Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De botte botaknol


De botte botaknol Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De botte botaknol verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,13

Reactie no. 15
NaamDejan
Leeftijd41
Cijfer8
RecensieIk weet nog dat ik blij verrast was toen dit album in de winkel lag. Ik had dit destijds niet verwacht omdat het niet in de krant stond. Het was voor mij een soort extra verhaal ! En mooi getekend.
Datumdonderdag 12 juni 2014 02:50

Reactie no. 14
NaamWendy
Leeftijd43
Cijfer10
RecensieOkay, gewoon een persoonlijke favoriet. Dit album kreeg ik ook bij het uitkomen ervan (opgezocht: 1981). Fijne rol voor Sidonia en de Botaknol overtreft Lambik zowat.
Datumzaterdag 22 maart 2014 15:38

Reactie no. 13
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer6
RecensieDit album is niet slecht maar doet me niet erg veel. Ten eerste vind ik het niet echt geloofwaardig dat Lambik zo maar in zijn eentje een formule uitvindt voor een nieuw soort plant. In de amoureuze amazone was Lambik al eens eerder uitvinder, maar dan met de hulp van Barabas.
De vriendschap tussen botaknol en Sidonia levert best leuke momenten op, maar voor de rest zijn er geen memorabele momenten te bespeuren in dit album.
Datumdonderdag 1 november 2012 21:51

Reactie no. 12
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieEen aardig verhaal over het milieu met in de hoofdrol goed bedacht karakter Botaknol. De tekeningen zijn nogal wisselend in kwaliteit en het lijkt of Paul Geerts pas vanaf pag. 16 mee gaat doen met de tekenaar die waarschijnlijk ook de voorganger, de 'Regenboogprinses', heeft gemaakt. Zo nu en dan kom je daarna nog pagina's tegen die waarschijnlijk niet door Geerts zijn getekend (p21, 43, 47, 53-58). En gelukkig wordt in dit album voor de laatste keer gebruik gemaakt van de gekleurde hoofden in geval van verrassing, schrik of boosheid.
Datumzondag 20 november 2011 10:29

Reactie no. 11
NaamBarry
Leeftijd30
Cijfer6
RecensieEen goed bedacht en serieus thema heeft dit verhaal als achtergrond, toch vind ik de uitwerking wat minder. Ongeloofwaardig en kinderachtig, zonde. Verhaal kon me eerlijk gezegd ook niet echt boeien.
Datummaandag 15 maart 2010 22:35

Reactie no. 10
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer6
RecensieAls kind heb ik dit album stuk gelezen.
Het is echter geen klassieker. Meer een doorsnee S&W, een vermakelijke stripverhaal!
Datumzondag 22 november 2009 15:53

Reactie no. 9
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieDe verhaal lijn is soms ver te zoeken. Af en toe springt de schrijver eens van de hak op de tak. Onze helden en nevenpersonages zijn in tegenstelling tot Botaknol erg mooi getekend. Over het algemeen een mooi album dat als het over de coruptie in dit verhaal gaat zeer geloofwaardig is uitgewerkt.
DatumSun Jul  1 17:10:27 2007

Reactie no. 8
NaamArnold
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieIk geef toch een 7.
Eigenlijk omdat ik Botaknol wel een leuke vondst vind. Ofschoon er een link is met 'De Boze Boomzalver', lijkt Botaknol niet op een karakter dat al eerder in deze of een andere SenW is voorgekomen.
Verder vind ik zijn motoriek leuk getekend. Deze past goed bij zijn opvliegende aard.
Het begint ook leuk met de knol-manie van Lambik.
Verder is het verhaal redelijk voorspelbaar, een brave SenW.
Aandoenlijk is dat Sidonia toch weer in de amoureuze belangstelling staat.
Heel grappig vond ik het briefje met de tekst 'Het is van MIJ' dat Botaknol achterlaat bij Sidonia, om aan te geven dat het boeket niet van Lambik afkomstig is.
Misschien is mijn waardering wat royaal. Maar als je de neergang van SenW van de afgelopen decennia in ogenschouw neemt (waar is de tijd van de Ringelingschat, de Apekermis etc....), is dit toch weer een leuke opsteker.
DatumSun Nov  5 22:48:57 2006

Reactie no. 7
NaamJustin Bean de Baas
Leeftijd10
Cijfer7
RecensieEen doodnormaal album. Iets tè doodnormaal en daarom is het niet superleuk.
DatumTue Apr 11 13:06:56 2006

Reactie no. 6
NaamJoris
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieIk sluit me aan bij de rest. Een 7. Gewoon een leuk verhaal meer niet.
DatumSat Dec  3 04:26:40 2005

Reactie no. 5
NaamEszie
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieIk vind echt een leuk album! Een plantje dat tot leven komt en allerlei ongevallen veroorzaakt! Leuk verzonnen!!
DatumSun Sep 11 19:23:00 2005

Reactie no. 4
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Gewoon een leuk doorsnee album. Niet meer en niet minder. Leuk voor de reeks maar geen uitblinker. Een typische S&W.
Datum Thu Sep 16 12:58:38 2004

Reactie no. 3
Naam Jeroen Dera
Leeftijd 17
Cijfer 8
Recensie Het verhaal komt, vind ik, enorm grappig over en de trammelant rondom de Knol komt leuk over. Leuke grappen, leuk getekend (ik zou haast zeggen dat ik een verbeterde druk heb, want mijn inkting is prima) en bovendien met goede verwijzingen naar het respect dat je dient te hebben voor de natuur.
Datum Thu Nov 20 19:33:45 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Omdat Alain al een prima samenvatting heeft gegeven kan ik nog één ding toevoegen: het verhaal spreekt niet..
Te simpel maar in ieder geval wel mooie tekeningen.
Geen aanrader.
Datum Wed Sep 24 20:12:24 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 6
Recensie Lambik kweekt in zijn tuintje een bijzonder soort knol, waarmee hij de honger uit de wereld wil verdrijven. Door een blikseminslag groeit de knol tot op mensenhoogte en vlucht voor onze vrienden.
Hij wil nl. de natuur redden en dat gaat natuurlijk niet goed. Onze vrienden helpen hem en komen daarbij op het spoor van een bedrijf, dat illegaal diverse chemische afvallen loost.
Een leuk en goed doordacht verhaal, met voor die tijd ( begin jaren 80 )ongewoon overschuimende humor. Dat onze vrienden het voor het milieu opnemen is niet nieuw en daarbij, naief zoals ze zijn, in gevaar raken is ook iets, wat we al van vroegere verhalen weten. "De boze boomzalver" is als verhaal stukken beter, maar door de vele grappen en grollen en natuurlijk het dik erop liggende pleidooi voor het milieubeheer maken dit verhaal toch lezenswaardig. Normaal zou ik dit verhaal een acht geven, maar de inkting laat duidelijk te wensen over. Je ziet, dat er twee mensen mee bezig zijn geweest(de ene is de ongeevenaarde Eugeen Goossens en de andere is volgens mij Eric de Rop geweest), maar het doet het geheel niet goed en zodoende geef ik een zes.
Datum Fri Sep 19 17:33:56 2003