Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De rosse reus


De rosse reus Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De rosse reus verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,33

Reactie no. 9
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer6
RecensieVoor de zoveelste keer brengt een vreemd voorwerp de zaak aan het rollen. Deze keer gaat het over een grote knoop die toebehoort aan een reus. Dit gegeven brengt onze vrienden in Zweden, waar ze op zoek gaan naar de reus.
Veel interessants gebeurt er niet in dit album. Een toch redelijk leuke rode draad doorheen het album is het feit dat jaloers is op de kracht van de reus. Een iets mindere kant van Jerom die we niet veel te zien krijgen, maar dat hem wel menselijker maakt. Ook leuk is de ontmoeting van onze vrienden met hun Zweedse fans. Maar voor de rest blijft het een doordeweeks verhaal, dus een 6.
Datumzondag 4 november 2012 18:27

Reactie no. 8
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer6
RecensieZoals zo vaak begin jaren 80 (albums 181, 183 & 185) trapt het verhaal af met een grap 'in het verkeer' waarbij de politie een prominente rol speelt. Het duurt vrij lang (p22) totdat S&W eindelijk in Zweden op plaats van bestemming zijn aangekomen en na het vinden van de reus gebeurt er niet veel. De tekeningen zijn goed maar ook niet al te bijzonder. Kortom een mager plot opgevuld met (onbelangrijke) gebeurtenissen maken dit een niet echt memorabel album.
Datumzondag 20 november 2011 10:44

Reactie no. 7
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieSpannend verhaal. Goede tijdsgeest in de tekeningen. Ziet er goed uit.
Datummaandag 7 september 2009 03:17

Reactie no. 6
NaamJ. Joffer
Leeftijd28
Cijfer4
RecensieSuske en Wiske-albums zijn niet vaak slaapverwekkend, maar ik moet bekennen dat bij De rosse reus mijn oogleden dikwijls langzaam dichtvielen. De vondst van een enorme knoop zet onze vrienden op het spoor van reuzen in Lapland, maar ze worden dwarsgeboomd door een geflipte professor, ene Alexander Sik (van het genre P. Huttekens, Fritz von Strohalm en D. Ohrtrapper). Nog wat verwikkelingen rond de reuzenbaby Bleitsmöl ("bleitsmoel" = schreeuwlelijk, in het Vlaams) en dat is het wel.
Echt boeiend is het niet, typisch weer zo'n verhaal dat het vooral moet hebben van het eindeloos oprekken van een mager plot. Dan nog worden allerlei zaken niet toegelicht: waar komt die pratende ijsbeer vandaan, welke universiteit heeft een professor in de "speciale wetenschappen"? Aan het begin wordt ook nog eens een scène uit de Ringelingschat letterlijk gekopieerd, wat voor extra puntenaftrek zorgt.
Erg ongeïnspireerd, allemaal.
Datumzaterdag 12 juli 2008 14:19

Reactie no. 5
NaamLuc
Leeftijd46
Cijfer6
RecensieNet als de meeste Suskes & Wiskes vind ik dit verhaal op zich wel aardig, de tekeningen zijn meer dan behoorlijk en er kan van tijd worden gelachen. Maar opzienbarend is dit verhaal niet, wegens het ontbreken van spitsvondigheid, onvergetelijke scènes of een boodschap. Aanvaardbaar, zonder meer.
DatumFri Sep 15 19:54:05 2006

Reactie no. 4
Naam jippe
Leeftijd 9
Cijfer 6
Recensie het valt een beetje tegen.aleen dat ze naar zweden gaan valt er iets meer bij!dus eigelijk een 6+!
Datum Sun May 23 10:04:13 2004

Reactie no. 3
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 6
Recensie Geen slecht verhaal, maar niet origineel genoeg.
Er zit te weinig fantasie in dit verhaal en dat is jammer.
De humor helpt het verhaal wat mij betreft ook niet echt naar een hoger cijfer.
Te gewoontjes, kort samengevat.
Datum Mon Feb 16 16:59:44 2004

Reactie no. 2
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 5
Recensie Nou lijkt Zweden (en heel Scandinavie trouwens) mij in vele opzichten een heel mooi gebied, maar ik vind het verhaal nog al saai.
Verder moet ik zeggen dat die Scandinavische tripjes ondanks de mooie omgeving nooit echt een boeiend verhaal hebben opgeleverd. Denk maar eens aan 'De lieve Lilleham'.
Ongetwijfeld is dit voor vele anderen nog een schitterend verhaal maar ik lees hem zelden. Daarom een (misschien te lage) 5!
Datum Tue Jul 29 21:02:46 2003

Reactie no. 1
Naam Jürgen
Leeftijd 28
Cijfer 10
Recensie Ik was 7 jaar als ik het las voor de eerste keer en nostalgisch gezien, blijft dit album, een van mijn lieveling Suske en Wiske!

Door dit album, ben ik in liefde gevallen met Zweden! Dat Zweeds mythologie reuzen, trollen heb ik altijd aantrekkelijk gevonden en met dit album was ik echt bedorven!

Datum Mon Jul 21 21:12:15 2003