Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Belhamel-bende


De Belhamel-bende Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De Belhamel-bende verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,35

Reactie no. 20
NaamWendy
Leeftijd43
Cijfer8
RecensieSub-topper dankzij de belhamels en de mysterieuze gemaskerde man op de cover. Bovengemiddeld avontuur met lekkere achtervolgingen en lekker tempo.
Datumzaterdag 22 maart 2014 15:31

Reactie no. 19
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieDit album heeft niet zoveel om het lijf, in feite is het niet meer dan een achtervolgingsrace. Bepaalde zaken maken veel goed, zoals het optreden van een gemaskerde, zoals vaak gebeurde in de beginperiode van S & W. Bij de eerste lezing kon ik de identiteit van de gemaskerde niet meteen achterhalen, dus dat was best spannend. Verder zijn er leuke scènes tussen Sidonia en de préhistorische schilders, en ook Lambik heeft goeie momenten.
Datumzaterdag 12 januari 2013 21:41

Reactie no. 18
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieLeuk album waarin de zoektocht naar de (bekende) geheimzinnige een prominente rol speelt. Hoewel ik in het algemeen geen fan ben van achtervolgingsverhalen (wat eigenlijk het plot van dit album is) is de afwisseling afdoende om het beperkte scenario te overwinnen. De tekeningen zijn weer prima in orde (op de eerste stroken na die wederom door een ander zijn getekend) en het is grappig om een inkijkje bij Studio Vandersteen te krijgen.
Datumzondag 20 november 2011 11:49

Reactie no. 17
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer8
Recensiedit is echt een heel leuk boek ik heb er echt van genoten ik vind het altijd wel leuk als er iemand is met een masker
Datumzaterdag 5 september 2009 12:32

Reactie no. 16
NaamSjors
Leeftijd28
Cijfer10
Recensiespannend verhaal leuk getekend een van mijn favoriete albums
Datummaandag 25 mei 2009 22:58

Reactie no. 15
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieOp zich aardig album, het boeit wel en ik begon me toch af te vragen wie de gemaskerde zou zijn. Ook leuk dat locaties als Beekse Bergen en De Efteling erbij worden gehaald.
Datumdonderdag 23 april 2009 17:04

Reactie no. 14
NaamRichard
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieIk sluit me helemaal aan bij Karst hieronder.
Ik ben ook een grote liefhebber van de tekenstijl uit deze periode. Hier was volgens mij vooral Eugeen Goossens verantwoordelijk voor. Zijn inktstijl (die in dit verhaal inderdaad zo te zien vanaf pagina 8 begint) steekt ver boven de andere inkters uit. Fantastisch!
Datumwoensdag 31 december 2008 15:21

Reactie no. 13
NaamKarst
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieIk las uit eerdere recensies van dit verhaal dat dit verhaal een jubileum album was. Dat heb ik nooit geweten, maar nu begrijp ik het wel.
In het hele verhaal is een hoofdrol voor Willy Vandersteen weggelegd [zij het als gemaskerde] en ook het tekenteam van Studio Vandersteen komt voorbij.

Het verhaal is best geinig, maar mist echte spanning. Er zijn geen echte grote problemen die Suske en Wiske moeten zien te overwinnen.
Ze hoeven alleen maar een paar holbewoners terug naar de oertijd te sturen en achter de identiteit van de gemaskerde te komen. Natuurlijk lukt hun dit en daarbij is het verhaal wel zo'n beetje verteld.

Toch word ik wel blij van dit verhaal.
Er zit leuke humor in en ik vind vooral het tekenwerk heel mooi. In de stijl van die tijd blijf ik Suske en Wiske het mooist getekend vinden. Wel vind ik het jammer dat strook 1 tot 14 anders getekend is, maar dit zal wel aan de inkter liggen.

Al met al vind ik het wel een leuk album en zeker een 8 waard.

Datumzondag 18 mei 2008 01:32

Reactie no. 12
NaamKaj Peters
Leeftijd22
Cijfer7
RecensieAls jubileum-album vind ik het sterker dan het recente '' De Krasse Kroko '' of het iets oudere  '' De verdwenen Verteller ''.  Een topper is het echter allerminst. Eigenlijk wordt al vanaf het begin van het verhaal elke spanning teniet gedaan door zowel '' de gemaskerde '' als '' de holbewoners '' te presenteren als zijnde niet slecht. Ze zijn vervelend en hoogst irritant voor onze vrienden, maar schurken zijn het absoluut niet. Daarmee volgt dus ook een verhaal dat louter bestaat uit volstrekt niet spannende achtervolgingen, waarin flauwe slapstick de boventoon lijkt te voeren. Daarbij moet eerlijkheidshalve wel gezegd worden dat sommige grappen wel tot een oprechte schaterlach hebben geleid mijnerzijds. Om de een of andere reden moeten onze vrienden zowel de Beekse Bergen als de Efteling aan doen ( *kuch* sponsoring * kuch * ). Het slaat helemaal nergens op, en voelt aan als een gimmick uit inspiratieloosheid. Temeer daar de Efteling al zoveel kleurrijker is uitgewerkt in '' de Eftelingelfjes ''.
En toch maakt de ontmaskering van '' de gemaskerde '' veel goed. Op vrolijke wijze wordt geestelijk vader Willy Vandersteen in het zonnetje gezet. Alleen om die reden vind ik het een klassiek album. Daarbij zijn vooral de mannetjes Krab, Beho en Kher een aardige voorbode voor latere humoristische bijrollen die Geerts in de serie zou implementeren.

Als ode aan Vandersteen en zijn contributie aan het stripverhaal is het best een aardig album, maar als op zichzelf staande titel schiet het op bepaalde punten tekort.

Datumvrijdag 18 januari 2008 18:24

Reactie no. 11
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieDit album is wel aardig maar niet het aller beste van Suske en Wiske. De kinderen en leeraar uit de reeds lang vervlogen tijd vondt ik om de een of andere manier niet zo leuk. Daarom maar een 7.
DatumSat Nov 25 18:31:35 2006

Reactie no. 10
NaamSander
Leeftijd28
Cijfer10
RecensieEen mooi verhaal. Geen slechte details
DatumFri Jul  7 10:44:31 2006

Reactie no. 9
NaamLuc Janssens
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieVerhaal en tekeningen zijn goed, dit album verveelt geen enkel moment.
DatumThu Apr 13 23:00:39 2006

Reactie no. 8
NaamJan P.
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieIk voel me best wel genoodzaakt om het gemiddelde omhoog te schoppen. Ten tijde van dit album begonnen de verhalen voor mij weer beter te worden. Nergens kakt het in, er zit genoeg vaart in het verhaal, de humor is terug en het bezoek aan Studio Vandersteen geeft het geheel extra glans. Ook verdiend de inkting een pluim.
Het is heel grappig hoe Jerom duidelijk maakt aan Lambik wat het belang is van het redden van Sidonia wanneer deze in gevaar verkeerd, waarna Lambik tot de conclusie komt dat ze 'eigenlijk wel een lollige slungel is'. Het zit dus over het algemeen wel snor met dit album, moge dat duidelijk zijn.
DatumFri Mar 24 15:21:23 2006

Reactie no. 7
NaamAri
Leeftijd23
Cijfer5
RecensieErg zwak voor een juileumalbum. Het verhaal bestaat uit niet meer dan een hele serie achtervolgingen, zoals ook een andere lezer opmerkte.
Bovendien is de sprong naar de Beekse Bergen en de Efteling totaal onlogisch. Was hier misschien sprake van sponsoring?
Toch een vijf, voor het invoeren van Willy Vanderstaan (en de andere studiomedewerkers, waaronder Paul Geerts)
Positief is dat Paul uit zijn fouten heeft geleerd, en met "de zeven schaken" jaren later een jubileumalbum uitbrengt dat wél uitstekend in elkaar zit!
DatumSun Feb 12 02:04:08 2006

Reactie no. 6
NaamJoris
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieIets beter dan de droevige druif en daarom een 6. Wederom een niet zo onderhoudens verhaal. Ik vond de verschijning van Willie wel leuk destijds
DatumSat Dec  3 04:29:40 2005

Reactie no. 5
Naamphoenix
Cijfer6
Recensieaardig verhaal met een verrassend eind
DatumThu Mar 3 20:21:05 2005

Reactie no. 4
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 6
Recensie Leuk bedacht album, alleen te langdradig. De bende vlucht, de gemaskerde er achteraan, sidonia vlucht, de bende daar achteraan, wederom gevolgd door de gemaskerde en zo het hele verhaal lang. Weinig spanning en actie. Daarom een 6je.
Datum Thu Sep 16 10:29:36 2004

Reactie no. 3
Naam Niels Peelman
Leeftijd 13
Cijfer 6
Recensie Ik vond dit album saai en eentonig
Datum Sun Feb 29 11:37:29 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Hmm, ik vind dit een beetje een gemiddeld verhaal.
Het boeit mij niet echt en alles doe een beetje afgedankt aan.
Die 'geheime persoon' in de vorm van Willy Vandersteen maken het verhaal er ook niet beter op.
De bedoeling is goed maar het 'eindproduct' is nou niet bepaald super te noemen.
Eigenlijk een 6,5 maar een zeven? Net niet.
Datum Mon May 26 15:37:18 2003

Reactie no. 1
Naam Amorax
Leeftijd 34
Cijfer 7
Recensie Ik heb dit verhaal destijds via de krant gevolgd. Ik vond het een superspannend verhaal want ik was toch reuze benieuwd wie nu de gemaskerde persoon was. Van het verleden van Willy Vandersteen had ik toen nog geen weet dus ook de aanwijzingen in het verhaal zelf zeiden mij niet veel.
Als ik het erhaal nu terug lees, is die spanning er natuurlijk af maar het blijft een amusant verhaal met aaneenschakeling van acties. En ook het verwerken van zaken uit Vandersteen's verleden is op een leuke manier gedaan, al kan het niet tippen aan bijvoorbeeld de 7 Schaken.
Over de tekeningen ben ik niet zo te spreken dus die halen het cijfer omlaag.
Een 7 omdat het mij vroeger enorm geboeid heeft.
Datum Sun May 25 11:11:29 2003