Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De planeetvreter


De planeetvreter Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De planeetvreter verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,30

Reactie no. 10
NaamVerhulst
Leeftijd55
Cijfer5
RecensieVernieuwing, ok, maar dit is volgens mij toch te gewaagd. Moderniseren stripfiguren, ok, maar er ontbreekt iets aan deze vernieuwing, het echte karakter van de figuren is verdwenen.
Indeling van deze strip is mij te modern,ik blijf liever bij het oude, idem zoals bij het moderniseren van de figuren ontbreekt het ware karakter van dit strip.
Verandering vergroting van het strip, waarom ???? Het oud formaat is niet veel kleiner, waarom deze niet behouden ???
Heb de volledig verzameling van de Rode reeks in mijn bezit, tal van veranderingen werden uitgevoerd, waar het karakter van de figuren en het strip werden behouden, nu is dit totaal anders, ik vindt er geen leven in.
Voor mij hoeven deze vele veranderingen niet.
Liever de rode kleur van de kaft, moderniseren van de figuren is ok, maar geef er meer karakter aan. Vergroting van formaat strip is overbodig.
Inhoud van het verhaalis een beetje slap
Datumzaterdag 20 mei 2017 12:40

Reactie no. 9
NaamTobias
Leeftijd34
Cijfer9
RecensieCijfer is puur gebaseerd op het verhaal, niet de nieuwe stijl.
Een goed album. Prachtig tekenwerk, vooral de inkleuring is vaak erg goed gedaan. De tekeningen van de planeetvreter zelf zouden zonder digitaal teken- en inktwerk niet mogelijk zijn geweest denk ik. Ook de nieuwe opmaak waarbij plaatjes van een halve pagina overlopen in de rest van de pagina is erg mooi. Minder humor in dit album, maar dat wordt niet erg gemist door een verhaal dat goed in elkaar zit. Waar vorige albums vaak het einde afraffelen, is hier goed de ruimte genomen om alles goed neer te zetten. Mooi om Jerom uit zijn standaard rol als de sterke man te zien, maar nu met echte menselijke emoties en gevoelens.

En dan het nieuwe jasje: Ik heb er eigenlijk weinig van gemerkt onder het lezen. Naar mijn mening een beetje overvoerd verhaal dat uiteindelijk weinig bijzonders was. Ik zie het meer als een normale evolutie van de karakters zoals die al 70 jaar gaande is.

Datumvrijdag 19 mei 2017 13:34

Reactie no. 8
NaamThomas Hassing
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieAan het einde van de heldenmaker werd ik verrast en een beetje bang, gaan er grote verandering komen?? Wat moeten we nu verwachten??
Langzaam kwamen er beetjes meer informatie uit en ik wist nog steeds niet helemaal wat ik moest denken van de nieuw veranderingen.
Toch wist ik gelijk dat ik het vernieuwde album wel zou kopen en dan zelf maar bepalen hoe het verder gaat.
Ten eerste merk je gelijk de duidelijke verschillen, de grootte van het album zelf, de indeling en ligging van de stroken, en de wat vernieuwde kleding. En tenslotte de levende toren weer terug op het einde.
De grootte van het album stoort me niet, maar ik snap dat vele hier wel minder tevreden over zijn, brengt me naar het volgende punt, de strook indeling.
De reden dat de albums groter zijn is omdat de stroken en de tekening nu groter zijn, voor mij is dit een prima en verfrissende aanpassing, de omgevingen en de locaties komen nu veel beter en mooier in beeld, de actie kan groter getekend worden, het geeft veel plaatjes meer diepte dan ooit tevoren.
In J.rom en Amoras vond ik dit niks, omdat dit een serieuzere tekenstijl heeft met veel donkere sombere kleuren, en er gebeurde vaak zoveel per strook dat het lelijk oogde, bij de wat kleurrijkere suske en wiske vind ik het prima werken.
De nieuwe outfits en kleding zijn ook prima, ietwat moderner, maar een natuurlijk voorruitgang, vooral Sidonia vind ik juist een goede aanpassing . Ook Jerom is nu vaak veel beter getekend dan de vorige jaren.
De illustraties zowiezo zijn prachtig in dit album, geen lelijke simpele plaatjes.
Het verhaal zelfs is redelijk simpel en vloeit en leest makkelijk weg, maar je zit wel lekker in het verhaal, het is geen kinderachtig verhaal, er is een moment waar de planeetvreter echt heel intimiderend overkomt en de reacties van suske en wiske tonen dit duidelijk.
De nieuwe karakters zijn leuk al een beetje simpel en cliché qua motivatie en karakters, maar ik vond het geweldig dat Jerom zoveel medelijden met ze had wetend hoe ze voelen, bracht wat motivatie en karakter voor Jerom, beter dat dan dat hij alleen meer voor zijn kracht wordt gebruikt.
Alle karakters waren ook gelukkig gewoon zichzelf, dit is niet veranderd, suske en wiske dapper met veel liefde voor elkaar en andere maar toch tieners die beetje koppig kunnen zijn , Sidonia met praktische wijsheid, Barabas met zijn grote intelligentie, Lambik met zijn humor arrogantie maar hart van goud, en Jerom met zijn zachte persoonlijkheid en geweldige kracht, ze kregen allemaal de kans om een held te zijn in dit verhaal, het was een conclusie waar teamwork vereist werd, en dat zijn altijd de beste scenarios.
De planeetvreter zelf veranderd steeds van vorm en ziet er voor mij geweldig uit, heel leuk ontwerp.
De Humor in dit verhaal is ook top, de grappen vallen gewoon goed, geen flauwe kinderachtige grapjes.
De creativiteit met de stroken vond ik ook vooral heel leuk om te zien, al moeten ze uitkijken dat dit niet te overdreven word.

Minpunten??
Niet veel, wel vind ik dat de karakters af en toe niet constant zijn qua bouw en vorm, Jerom is de ene moment heel breed, andere moment stuk minder breed en dun uitziend. Maar wanneer ze goed getekend zijn, zijn ze ook echt goed getekend.
En nog steeds vind ik dat de albums te kort zijn, al las het vloeiend en was de conclusie van het verhaal redelijk goed, kon het toch nog wel een stuk langer zijn.
Ik geef hem een 8,5, ik ben gerustgesteld, en eigenlijk blij met deze nieuwe aanpassingen, kan niet wachten op het volgende album.
Ook de levende toren terug is een groot Plus punt.

Datumdonderdag 18 mei 2017 12:44

Reactie no. 7
NaamRobin
Leeftijd16
Cijfer10
RecensieEen knaller!!! Echt waar!!!
Die gehele vernieuwing van A tot Z vind ik geweldig
Het enige nadeel vind ik dat het ineens onaangekondigd is
Er is wel vertelt dat er veranderingen aankwamen maar met die Klassieksreeks wordt min of meer gezegd: "de oude verzameling is verleden tijd en we beginnen opnieuw"
Maargoed, over De Planeetvreter heb ik echt niks aan te merken! Zeer goed verhaal, zeer mooie lay out en geweldige tekeningen! Prachtig! Helemaal top!
Datumdonderdag 18 mei 2017 12:31

Reactie no. 6
Naambob walraet
Leeftijd73
Cijfer6
RecensieFormaat vergroting en personagesaanpassing vind ik prima (ja zelfs noodzakelijk). Goeie zet!
Helaas is het verhaal nogal slap.
Ook het tekenwerk vertoont nogal wat coherentiefouten. Doet aan alsof er tegen de klok werd gewerkt.
Jerom is duidelijk in een andere hand terechtgekomen, en ziet er vaak ridicuul uit.
De "nieuwe formule" moet bijgeschaafd worden en haar kinderziektes overwinnen.
Datumdonderdag 18 mei 2017 07:04

Reactie no. 5
NaamNoël
Leeftijd52
Cijfer1
RecensieDe planeetvreter. Gelezen en bekeken. Gewogen en te licht bevonden. In 15 minuten uitgelezen. Borstjes voor Wizzewis, een echte bril voor Sidonia, een stierennek voor Rommeke, een duidelijkere snor voor Lambik, een pagina-indeling om tureluurs van te worden. En het scenario is ook nog eens flinterdun. Na de Game of Drones dacht ik dat het niet slechter kon. Ik heb me vergist. Suske en Wiske is definitief een strip voor kleuters geworden. Ik moet afhaken.
Datumdonderdag 18 mei 2017 05:26

Reactie no. 4
NaamTobias
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieEen tamelijk dun verhaal, recht toe recht aan verteld. Weinig tekst. Weinig humor. Nee, geweldig is het allemaal niet.
Het idee van de planeetvreter is op zich aardig, maar onduidelijk blijft waarom het uitroeien van alle plantaardig en dierlijk leven op aarde nodig is om de marsmannetjes hier te kunnen laten overleven. Ze eten nota bene in dit album onze planten en ademen onze lucht! En dan geven ze zelf nog toe dat de planeetvreter niet te controleren is. Lekker slim, als je vervolgens permanent met een schild moet rondlopen...
Waarom dan toch een 7? In de eerste plaats omdat de nieuwe look me wel bevalt. In de tweede plaats omdat ik me niet stoor aan het grotere formaat en dat de mogelijkheden daarvan ten volle worden benut vind ik een prima ontwikkeling.
Maar er zitten dan weer wel slordigheden in het tekenwerk. In stroken 45 t/m 47 ontbreekt de dubbele rode band op de jurk van Wiske. In strook 60 ook. Maar in strook 73 zitten die er weer wel.
Ander voorbeeld: Jerom en Suske dragen een kuif. Maar die zit nu eens links en dan weer rechts. Zelfs in één en dezelfde strook...
Datumwoensdag 17 mei 2017 19:57

Reactie no. 3
NaamM van der wal
Leeftijd66
Cijfer10
RecensieIk Vind hem Geweldig het boek is wat groter dan de oude sirrie ik blijf ook een fen
Datumwoensdag 17 mei 2017 11:49

Reactie no. 2
NaamDana
Leeftijd20
Cijfer7
RecensieOnlangs dat de vernieuwing een beetje wennen is voor mij als trouwe lezer van de oude reeks viel het me zeer mee. Het enige wat mij stoorde is dat de plaatjes nu niet binnen de kaders blijven. Verder vond ik het een mooi en spannend verhaal. Ook een nadeel vind ik dat nu het formaat niet meer klopt met mijn overige boeken en dit zal nog even wennen blijven denk ik.
Datumdinsdag 16 mei 2017 10:58

Reactie no. 1
Naamtom
Leeftijd37
Cijfer10
RecensieVernieuwing of verandering doet mensen vaak huiveren, maar de nieuwe aanpak van Suske en Wiske is wat mij betreft een schot in de roos. Eerst de tekeningen: nu pas valt op hoe beperkend die klassieke strookjes waren. De tekeningen komen veel meer tot hun recht nu men de hele bladzijde kan benutten. De grote tekeningen op plaatjes 86 en 114 hadden nooit hetzelfde effect gehad als die in een kadertje waren gestopt. In tegenstelling tot De Kiekeboes lopen de tekeningen altijd veel dichter tot aan de paginarand. Op de een of andere manier komt de inkting daardoor veel beter tot haar recht.
Ook het feit dat men veel beter aan de scenario's gaat werken, is alleen maar toe te juichen. Ook op dat vlak stelt De Planeetvreter al niet teleur.
Eén minpuntje: die 'vrienden voor het leven' op de achterkant komt zo Bond Zonder Naam-achtig over.
Datumdinsdag 16 mei 2017 10:12