Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De verloren Van Eyck


De verloren Van Eyck Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De verloren Van Eyck verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,66

Reactie no. 6
NaamCaspar
Leeftijd46
Cijfer7
RecensieAardig verhaal dat zich zonder uitleg in het verleden afspeelt. Ik vond vooral de tekenstijl wat tegenvallen, weinig gebruik van decors uit het verleden en het verhaal zelf heeft weinig om het lijf, geen spanning of mysterie. Maar zeker niet slecht.
Datumzondag 23 februari 2020 13:46

Reactie no. 5
NaamRemco Lodeweges
Leeftijd486
Cijfer6
RecensieIk weet het niet met dit “ zoveelste schilder” album. Een verhaal in het verleden is niet verkeerd, een verhaal met vaart is prettig en verhaal zonder teveel flauw gedoe is welkom...ook een meer gedetailleerd getekend verhaal doet het ook goed.....maar toch....Toch doet dit album mij niets...ik heb het niet helemaal uit kunnen lezen. Het heeft goede punten maar toch beklijft het niet. De onzinnige, feministische strijd tussen SenW heeft daar niets mee te maken hoewel die in deze ‘post-me too’tijd, enorm irritant werkt. Wij weten al lang dat dames en heren gelijkwaardig aan elkaar zijn, niet gelijk, wel gelijkwaardig. Iemand die daar nog aan twijfelt, moet zij laten nakijken. Daar hebben wij SenW niet voor nodig.
Afgezien daarvan, geef ik het album een matige voldoende.
Datumzaterdag 22 februari 2020 17:32

Reactie no. 4
NaamTobias
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieZonder meer een geslaagd album. Jarenlang foeteren op dit forum heeft de makers blijkbaar toch geïnspireerd om eens werk te maken van de kwaliteit van de albums. Met resultaat, want het aandeel 'geslaagde albums' neemt alweer enige tijd toe. Leuk verhaal, voldoende achtergrondinformatie en mooi getekend weer (nr. 350 was ook schitterend).

Puntje van kritiek: moet dat 'woke' feminisme echt zo nodig? Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar om na 350 albums opeens een 'battle of the sexes' als uitgangspunt te nemen, doet allemaal wat geforceerd aan. Gewoon niet doen. Nergens voor nodig. En dat geldt eigenlijk voor elke vorm van politiek correct geneuzel. S&W kunnen prima zonder.

Datumwoensdag 19 februari 2020 14:49

Reactie no. 3
NaamLeo
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieDit was weer meer een album dat weer past in de Suske en Wiske traditie en het is mooi om weer een verhaal te hebben die in het verleden afspeelt. Tekeningen zijn goed, alleen vind ik Wiske door de hoekige stijl (een beetje te vergelijken met de stijl uit de jaren 70) er wat mannelijk uit ziet.
Desalniettemin vind ik het een leuk album met een leuke en verrassende wendingen en ook geen ellenlange achtervolgingsscenes dat vaak voor komt. Maar het is een leuk album weer en ik hoop dat de Studio dit niveau volhoudt. De voorkant vond ik wel aardig maar had fantastisch kunnen zijn als het wat meer klassiek was gemaakt. De compositie is wat statisch waarbij iedereen op een rij staan. Net als bij het Lekkere Lab. De voorkanten van de Wrede Wensput (die was echt goed) en die van de nacht van de Naval waren wel heel mooi. Verder kunnen de covers wel met een spannender en dynamischer compositie
Al met al is het een mooi album geworden. Cijfer:

Tekeningen= 7.5
Verhaal: 9 minus 1 als strafpunt vanwege vloek op pagina 2 (hoort niet thuis in kinderstrip) = 8
Voorkant =7
Gemiddeld 7.5

Datumzaterdag 15 februari 2020 19:20

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd18
Cijfer7
RecensieWaar ik normaal een duidelijke mening heb over een album, heb ik dat bij dit verhaal niet. Het is gewoon een leuk album om even een half uurtje mee te ontspannen.
Datumdonderdag 13 februari 2020 20:19

Reactie no. 1
NaamWubbo Boersen
Leeftijd16
Cijfer10
RecensieJa, weer eens een uitstekend album. Na de al erg leuke Wrede Wensput en de Nacht van de Narwal, hoop ik dat de studio dit niveau aanhoudt. Het verhaal was erg goed bedacht. Het decor werd heel mooi weergegeven. Ikzelf ben fan van de nieuwe tekenstijl. Één klein minpuntje, het feminisme kwam wel erg naar boven, ik denk dat de boodschap van gelijkheid beter op een subtielere manier uitgedrukt kan worden. Het voelt nu geforceerd, waardoor de goede boodschap afzwakt.
Maar verder een topalbum met goed verhaal, leuke grappen, mooie tekeningen en weer typisch Suske en Wiske. Ik vond het namelijk weer erg leuk dat er geen uitleg werd gegeven waarom ze in het verleden waren, net zoals in Het Gouden Paard.
Datumdonderdag 13 februari 2020 07:30