Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het vliegende hart


Het vliegende hart Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het vliegende hart verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,16

Reactie no. 12
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer6
RecensieBegin jaren 80 verscheen dit verhaal uit de jaren 50 plots in de reguliere serie waardoor het qua tekenstijl en scenario nogal afsteekt met omringende albums. Men had beter twee nieuwe of in ieder geval recentere kortverhalen uitgebracht maar waarschijnlijk is dit album uitgebracht om tijd te rekken voor het maken van nieuwe langverhalen waardoor het maken van nieuwe kortverhalen geen optie was.

Dit verhaal dat zich op Amoras afspeelt is goed getekend maar het scenario is warrig en springt van de hak op de tak. Daarnaast is het, zoals eerder aangehaald, eigenaardig dat Amoras opeens een koninklijke familie kent en men de eerdere koningen (zowel Wiske als Suske) niet kent.

Datumzondag 20 november 2011 11:31

Reactie no. 11
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk klassiek album. Het liefdesverhaal is mooi. Prachtige tekeningen.
Datummaandag 7 september 2009 03:25

Reactie no. 10
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer7
RecensieOpzicht wel aardig.. maar ik heb veel leukere en betere kort-strips gelezen (Fata Morgana, De Snoezige Snowijt waarvan de laatste samengevat is in album nummer 188 met dit album) de tekeningen waren best oké, de oude stijl nog. En natuurlijk de kuren van Lambik..
Datumzaterdag 16 mei 2009 17:21

Reactie no. 9
NaamSandstorm
Leeftijd30
Cijfer5
RecensieDe pluspunten van dit verhaal zijn de oude mooi tekeningen, vertrouwde elementen zijn aanwezig zoals de gyronef en het eiland Amoras en veel humor (vooral door Lambik).

Het verhaal zelf is wat aan de magere kant. De echte beweegredenen voor de opsluiting van het prinsesje worden ook niet gegeven. Er zijn me nog een aantal dingen niet duidelijk zoals de link tussen de heks en de notaris. Dit album verdient een quotering tussen 5 en 6, dan maar een 5.

Datumvrijdag 7 november 2008 16:20

Reactie no. 8
NaamMatthijs
Leeftijd10
Cijfer8
Recensieomdat dit een kortverhaal is is het simpel en gaat het heel erg snel. al hoewel de verhalen van amoras mij toch wel blijven aanspreken, vind ik dit toch wel een klein beetje teleurstellend... niet heel erg teleurstellend! want het tekenwerk was zeer goed! toch vind ik het net een 8 waard!
Datumwoensdag 29 oktober 2008 14:20

Reactie no. 7
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer6
RecensieIn dit album gaat precies alles vanzelf en gaat het ook allemaal zo snel! De tekeningen vind ik nogal flauw en het verhaal nu ook niet meteen het sterkste. Daarom een 6.
DatumMon Jun 11 21:29:36 2007

Reactie no. 6
NaamMarc Raps
Leeftijd19
Cijfer4
RecensieLeuk om weer eens terug te kijken naar Vandersteen's oude tekeningen, maar het verhaal is een rommeltje. Het springt van de hak op de tak, en de ene onlogische gebeurtenis volgt de ander op. Zonde!
DatumWed Jul 26 13:47:46 2006

Reactie no. 5
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer6
RecensieVerhalen op Amoras spreken me altijd wel aan, maar hier heb ik maar weinig mee eigenlijk. Ik mis een lijn in het verhaal, het verloopt nogal rommelig en van de hak op de tak. Dit soort tekenwerk spreekt mij persoonlijk ook minder aan, hoewel het me deze keer opzich niet zo stoort. Hoe dan ook, ik ben niet echt fan van 'Het vliegende hart'.
DatumThu Jul 13 07:53:29 2006

Reactie no. 4
NaamHarmen
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieDit is een heel goed kortverhaal hoor! soms is het een beetje onduidelijk, gaat het een beetje te snel, dat is wel jammer, maar toch verder is dit super! echte vandersteen-humor en mooie vandersteen-tekeningen... Een kort maar krachtig kortverhaal!
DatumTue May  2 22:14:16 2006

Reactie no. 3
NaamMatthias
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieIn tegenstelling van wat iedereen zegt vind ik dit een puik verhaal, zeker voor een kortverhaal, het is misschien wat rommelig, maar het zij zo, als je de moeite neemt om het te lezen komt je een mooi avontuur tegemoet.
DatumSat Apr  8 13:15:36 2006

Reactie no. 2
NaamAntoon van Ham
Leeftijd24
Cijfer5
RecensieSamen met ‘de gekalibreerde kwibus’ behoort dit, naar mijn idee, tot de minste verhalen van Willy Vandersteen. Alain gaf al aan in zijn recensie dat een aantal zaken heel vreemd zijn op Amoras: niemand die Suske, Wiske, Lambik of Sidonia kent en het bestaan van een prinselijk geslacht waar in de verhalen ‘het eiland Amoras’ en ‘de stalen bloempot’ nooit over gesproken is. Wat mij verder opvalt is dat Lambik wel heel dom overkomt in vergelijking met andere verhalen. Dit maakt de humor ook een beetje flauw. Naast een mager verhaal komen de tekeningen dan nog als het meest positieve naar voren.
DatumMon Mar 21 19:58:08 2005

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 4
Recensie Lambik geeft de kinderen een sprekende papegaai cadeau. Deze papegaai blijkt van het eiland Amoras te komen en de woorden, die de papegaai van zich geef, blijkt een noodroep te zijn. Dit is het begin van een doldriest avontuur...
Dit is naast "De gekalibreerde kwibus" het tweede verhaal voor een katholiek parochieweekblad. Je merkt hier, dat dit een klusopdracht voor Willy was, want het verhaal zelf is héél dun en nogal rommelig in elkaar gestoken. In die tijd, waar het verhaal ontstond, had Willy al een reeks klasseverhalen uitgebracht, Zoals "De sterrenplukkers", "De ringelingschat", "De stalen bloempot" e.a. en om maar te zijgen over de zogenaamde blauwe reeks, die in het Kuifje-weekblad verscheen. Je zou dus zeggen, dat dan dit verhaal ook zo zou zijn, maar dat is dus niet het geval! Ook zijn er tegenstrijdigheden te ontdekken, b.v. kent niemand op Amoras onze vrienden, n.b. was zowel Suske en ook Wiske er al eens koníng(in), Suske is trouwens een nazaat van Sus Antigoon, de stichter van Amoras en Lambik heeft als bouwmeester de kathedraal opgericht. Je zou toch menen, dat de bewoners van Amoras ze tenminste zouden herkennen! Waar komt plotseling het prinselijk geslacht vandaan! In de voorgaande verhalen was hier nooit sprake van! Zo een prinselijk geslacht zou op Amoras politiek gewicht hebben!
Willy steelt zelfs verhaaltechnische motieven bij verhalen van hemzelf; de sprekende beer uit "bibbergoud" e.a.
Nee, met dit verhaal heeft Willy zich geen plezier gedaan!
Datum Mon Feb 23 14:37:43 2004