Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het geheim van de Kalmthoutse Heide


Vakantieboek nr. 6 met de eerste editie van dit verhaal Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het geheim van de Kalmthoutse Heide verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,87

Reactie no. 8
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieSolide kortverhaal met een goed plot een aardige tekeningen
Datumwoensdag 3 november 2010 07:14

Reactie no. 7
NaamJ.Joffer
Leeftijd30
Cijfer6
RecensieHet geheim van de Kalmthoutse Heide op de rommelmarkt gevonden, een van de reclamestrips uit de jaren zeventig die nog in mijn verzameling ontbraken. Dus dan herlees je 'm ook meteen maar. Het betreft de clash tussen een soort kabouters, bijgestaan door allerlei dieren, en een stroper van het ouderwetse, norse soort. Verteltechnisch weinig bijzonder, het enige opvallende eraan is dat alle personages met een sneltreinvaart worden geïntroduceerd zodat we meteen door kunnen naar de actie. Verder is alles op het gebruikelijke niveau uit die tijd: wat flauwe grappen, wat actie, en niet te veel diepgang. Mooie noot is wel dat aan het einde het volkje heikneuters spoorloos is verdwenen, wat het sprookje in stand houdt. Goed gedaan.
Datumzondag 23 mei 2010 11:15

Reactie no. 6
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieEen erg mooi en fantasierrijk album. Iets waar zowel jonge als oudere lezers veel plezier zullen aan beleven.
DatumMon Jan  1 14:10:27 2007

Reactie no. 5
NaamPaikea
Leeftijd26
Cijfer9
RecensieMijn allereerste S&W album!!! (Die vond ik op de logeerkamer!!! Ik weet nog steeds niet waar het vandaan komt, en wíl het niet weten ook: het was er gewoon (mystiek!) en het werd het begin van iets wat niet meer te stoppen was! Emotioneel gezien: een dikke 10 waard want het zal voor altijd in mijn geheugen gegrifd staan. Ik zie mezelf nog zitten als 7 jarige in kleermakerszit op het kamertje. Nostalgie met hopen! ;-) Het verhaal is gewoon supergezellig, zo simpel is dat! In 1 ruk uit, dus! (tenzij je pas 7 bent en nog maar een jaar kunt lezen... ;-) )
DatumThu Apr 7 18:15:26 2005

Reactie no. 4
Naamjippe van niel
Leeftijd10
Cijfer9
Recensiegoed album!!!! echt een topper van de buitenreeks!!!
DatumThu Feb 24 09:00:31 2005

Reactie no. 3
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 7
Recensie Niet goed, niet slecht, gewoon een degelijk verhaaltje om een kwartiertje mee door te brengen. Er leeft een klein volkje in de Kalmthoutse Heide en dit trekt natuurlijk de aandacht van profiteurs.
Aan onze stripvrienden natuurlijk de taak om het uitbuiten tegen te gaan. Het verhaal is goed getekend, onze vrienden die verkleind zijn is altijd leuk en dit was niet getekend met een hoogstaand werkje in gedachten.
Daarom krijgt dit verhaal van mij een 7.
Datum Sun Aug 29 16:47:49 2004

Reactie no. 2
Naam Martijn van Gool
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Het verhaal is heel erg leuk en ik moest ook lachen om de verkleinde hoofdrolspelers, omdat ze dan met allerlei speelgoeddingen gaan gebruiken. Verder is het wel spannend, want er zitten ook slechterikken in het verhaal, maar het loopt wel goed af hoor!
Datum Wed Feb 18 14:05:36 2004

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Ik denk dat ik van plan ben om mijn beoordeling wat soepeler te nemen.Ook bij dit verhaal.
Het verhaal is helemaal niet zo slecht maar het blijft gewoon niet in je geheugen staan.
Ik vind het 'verdwijnen' van de Heikneuters wat raar uitgewerkt.Lambik, Suske en Wiske komen uit de grond door de uitwerking van de verkleining en daarna komen we de Heikneuters niet meer tegen.Het gezicht dat Wiske trouwens trekt als ze tegen Lambik zegt dat ze groter word is om bijna bang van te worden, een gluiperige kattenkop!Veel missers dus maar door goede tekeningen en sterke humor een 7.Eigenlijk een 6,5 maar voor deze keer wil ik het afronden naar een 7.Maar wel omdat het een reclameverhaal is!
Datum Thu May 8 18:37:04 2003