Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het monster van Loch Ness


Het monster van Loch Ness Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het monster van Loch Ness verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,58

Reactie no. 12
NaamRené
Leeftijd36
Cijfer7
RecensieHelemaal niet slecht voor een relatief korte reclamestrip! Solide verhaal dat je zeker meer dan 1 keer leest. Er gebeurt nog erg veel: een Amerikaanse expeditie met een houten monster van Loch Ness, een reus die een geheime put bewaakt, een gestoorde jager die het monster wil doodschieten en een geheime ondergrondse gang met twee lieve monsters. Niet zo goed als sommige 58-pagina-Suske-en-Wiskes maar zeker een dikke voldoende waard!
Datumzaterdag 27 juli 2013 22:37

Reactie no. 11
NaamJules Vismale
Leeftijd42
Cijfer9
RecensieOoit kreeg ik dit album in de jaren '80 van de 20ste eeuw bij puur toeval in handen tijdens een zomervakantie. Het monster van Loch Ness, Nessie, wordt hierin gelukkig eens niét als een bloeddorstig roofdier voorgesteld, in tegenstelling tot haaien, zwaardvissen, orka's, wolven en draken in eerdere en latere albums van Willy Vandersteen. Hoe de verschillende figuren in dit verhaal met Nessie omgaan is op zich wel te begrijpen. Zo zijn er personen zoals Lambik die niet geloven in het bestaan van Nessie, bezeten jagers zoals Dedshoeters die op hem willen jagen, onderzoekers die zijn bestaan willen bewijzen, een reus zoals Mac Mussels die het wijfje van Nessie (Lessie) gevangen houdt, vroegere reuzen die Nessie in een kwaad daglicht stelden en mensen, waaronder ook kinderen, die altijd blijven geloven in het bestaan van zeemonsters. Het was wel erg opvallend dat er steeds in deze strip de nadruk werd gelegd op het bekende wasmiddel 'Dash' dat in die tijd blijkbaar erg populair was. Nessie en Lessie kwamen ook veel meer over als grote vermenselijkte dieren en niet echt als hun voorhistorische voorvaderen.
Datumvrijdag 22 maart 2013 22:16

Reactie no. 10
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieSolide kortverhaal. De verhaaldichtheid in dit album is best groot: Er gebeurt veel in een beperkt aantal bladzijdes. De tekeningen zijn redelijk goed en de karakters worden goed uitgespeeld.

En dankzij S&W weten we nu eindelijk dat het monster van Loch Ness toch echt bestaat.

Datumwoensdag 3 november 2010 19:12

Reactie no. 9
NaamRichard
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieAl die negativiteit voor dit korte reclame verhaal vind ik wel wat overdreven. Het heeft uiteindelijk meer inhoud dan de laatste paar reguliere albums. Het verhaal is goed opgebouwd en de personages komen goed uit de verf. Een dikke voldoende voor mij.
Datumwoensdag 31 december 2008 15:09

Reactie no. 8
NaamHarmen Smilde
Leeftijd14
Cijfer9
Recensieheel goed album!
veel humor, leuk onderwerp, een beetje mysterieus, echt een heel goed reclame album, hoe kan iemand hier zo negatief over zijn, vraag ik me af...
DatumWed Apr 27 21:00:32 2005

Reactie no. 7
NaamSebastiaan
Leeftijd18
Cijfer10
Recensieecht ik snap niet dat jullie dit album slecht vinden, het was echt een sprleuk album!! ik las het toen ik klein was en vond het echt heel cool:D laatst nog is geleze en hij blijft leuk!
DatumMon Feb 21 15:17:54 2005

Reactie no. 6
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 6
Recensie Een degelijk verhaal, niet meer en niet minder.
Een nukkige Wiske, Lambik als ongelovige Thomas, Suske heel erg waaks etc. Het heeft dezelfde opbouw als veel van de andere reclame-uitgaves.
De tekeningen zijn wel heel goed gemaakt.
Al met al een 6.
Datum Thu Aug 5 04:39:58 2004

Reactie no. 5
Naam martijn van gool
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie waarom is iedereen zo boos over dit album? ik vind het juist hartstikke leuk en ook spannend. en ik vind het altijd leuk als ze zo'n oud verhaal als van zo'n monster dan gebruiken om een album omheen te maken. en ik vind het ook leuk dat nessie zijn geliefde vind. ik vond het spannend en leuk!
Datum Wed Feb 18 14:14:58 2004

Reactie no. 4
Naam stefan ceulemans
Leeftijd 14
Cijfer 1
Recensie Gewoonweg rotslecht !Ik d8 eerst nog een nul te geven!!!
Datum Sat May 24 20:17:00 2003

Reactie no. 3
Naam arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 3
Recensie Helemaal met Alain eens, net als alle andere reclameuitgaven een beetje een in elkaar gerommeld verhaal.Dus van mij ook een drie.
Datum Tue Apr 29 20:52:42 2003

Reactie no. 2
Naam Verstaen Jan
Leeftijd 21
Cijfer 8
Recensie Sorry,maar het cijfer voor dit album moet echt omhoog.Ik vind het best wel een ontspannend album. De typische karaktertrekken van een nieuwsgierige wiske,voorzichtiger en moedig Susken en de grappige lambik komen duidelijk naar voor.
Datum Fri Apr 25 18:49:37 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 3
Recensie Ik herinner me nog goed, dat ik dit album ergens midden de 70-er jaren gekregen heb van mijn moeder, die destijds een pakket Dash gekocht had.
Maar toen al was ik verwend met de verhalen van onze vrienden!!! Wie verhalen kent, zoals: De bronzen sleutel, de Ringelingschat, de gouden cirkel of de schat van Beersel (om maar enige te noemen) is moeilijk tevreden te stellen! Ook nu nog! Het verhaal zegt me gewoonweg niks! Wat actie hier, een beetje humor daar, een eigenwijs en nieuwsgierig Wiske en een geschifte grootwildjager en ook het fameuze monster van Loch Ness maken van dit verhaal absoluut geen klassieker!!! Alleen de goed gesitueerde tekeningen redden dit verhaal! Maar wat kun je van een reklame-uitgave anders verwachten?
Datum Sat Apr 19 17:47:51 2003