Suske en Wiske op het WWW

Het geheim van de farao

Platformspel - Inleiding


Introductie Inleiding Codes Doorloop

Het belangrijkste deel van de cd-rom Het geheim van de farao wordt gevormd door het gelijknamige platformspel. Dit spel is op dezelfde manier opgezet als de voorloper De roekeloze ruimtereis. Dit betekent dat de speler Suske en Wiske en hun vrienden weer moeten laten lopen, rennen, springen bukken en vooral ook goed zoeken om alle 8 levels goed door te komen. Als dat allemaal goed gaat dan zal uiteindelijk het graf van farao Antef worden gevonden.

De sarcofaag van de farao In de woonkamer van professor Barabas ligt een krokodil. Wanneer op dit dier wordt geklikt wordt de inleiding tot het spel getoond.
De professor vertelt Suske, Wiske en Sidonia de legende van farao Antef, "de meest romantische en mooiste farao van alle dynastieën". Om te voorkomen dat rovers de schat uit het graf van de farao konden stelen verborg zijn trouwe generaal, Djehati, het gouden masker, de kromstaf en de dorsvlegel van zijn koning. Volgens het geloof van de oude Egyptenaren krijgt Antef het eeuwige leven als hij herenigd wordt met zijn koninklijke attributen.

De schatkist Na het verhaal van Barabas denkt Sidonia dat de knappe farao wel een geschikte man voor haar zou kunnen zijn. Ze flitst zichzelf in de nacht stiekem naar het oude Egypte en het spel kan beginnen...

Ook bij dit spel kunnen codes worden gebruikt om naar hogere levels te komen. De codes zijn uiteraard ook opgenomen op deze site. Ze zijn te bereiken door de betreffende optie aan te klikken in het menu bovenaan deze pagina. Wie een volledige beschrijving zoekt van een manier om door een level heen te komen kan daarvoor terecht in de rubriek Doorloop.