Suske en Wiske op het WWW

De roekeloze ruimtereis

Introductie


De roekeloze ruimtereis Gelijk met de Stripmaker-cd verscheen in 1998 het allereerste computerspel met Suske en Wiske en hun vrienden in de hoofdrol.
Het spel begint in het laboratorium van professor Barabas. De speler kan door het labo en de naastgelegen woning heenlopen en daarbij diverse objecten aanklikken die toegang bieden tot verschillende onderdelen van de CD-rom. De opties die kunnen worden gekozen zijn:Illustratie en postzegel van Phila-post

Phila-post

In België verscheen in 1998 bij Phila-post een speciale editie van deze cd-rom. Deze editie werd uitgegeven in een exclusieve collectors-box. Deze doos bevat naast de cd ook een nieuwe, voor deze uitgave gemaakte, illustratie en een speciale versie van het album De stervende ster. Het album is uitgevoerd met een zachte kaft en de binnenpagina's zijn op klassieke wijze afwisselend met rode en blauwe lijnen gedrukt. Daarnaast is in de box ook nog een ruimtevaart-postzegel met speciale afstempeling aanwezig.


Heruitgave van 'De roekeloze ruimtereis'

Heruitgave

Op 18 oktober 2000 is dit spel, net als de Familiequiz en Het geheim van de farao, heruitgegeven in een budget-versie voor ongeveer de helft van de prijs van de originele uitgave.
Deze editie wijkt in een paar opzichten af van de oorspronkelijke uitgave. De cd-rom is dit keer niet verpakt in een doos maar op een kartonnen kaart. Belangrijkste verschil aan de inhoud is dat alleen het platformspel op de cd is opgenomen. De extra spelletjes en de websites ontbreken.


Suske en Wiske op het WWW