Suske en Wiske op het WWW

Familiequiz


Familiequiz In het voorjaar van 1999 werd de derde Suske en Wiske cd-rom uitgebracht. Dit keer betrof het geen platformspel maar een quiz. De cd werd aangekondigd onder de titel Barabassen en die benaming is ook op sommige plaatsen in het spel nog terug te vinden. Bij verschijning was de titel echter gewijzigd in Familiequiz 1. Op de verpakking van de quiz werd een volgnummer afgedrukt waaruit kon worden afgeleid dat men van plan was om nog meer edities uit te brengen. In 2004 verschijnt er inderdaad weer een nieuwe uitgave op de markt. De titel hiervan is echter niet meer "Familiquiz" maar eenvoudig Suske en Wiske quiz.

De vragen in de quiz gaan uiteraard over Suske en Wiske maar ook allerlei andere, zeer uiteenlopende, onderwerpen komen aan bod. Het is mogelijk om alleen te spelen maar ook samen met maximaal 4 anderen. Elke speler kiest aan het begin een stripfiguur (Suske, Wiske, Lambik, tante Sidonia of Jerom) waarmee hij in het strijdperk treedt. Aan het eind van een spel verschijnen de personages die meededen op het erepodium, de winnaar uiteraard bovenaan. Die winnaar krijgt bovendien de mogelijkheid om een Barabasdiploma met zijn of haar naam uit te printen.
De computer houdt bij of eerder behaalde scores worden verbeterd en op het erepodium is dat te zien doordat de spelers die dat presteren een medaille uitgereikt krijgen.

De quizvragen kunnen in drie verschillende spellen beantwoord worden: BarabasdiplomaHeruitgave Familiequiz

Heruitgave

In oktober 2000 werd de Familiequiz, samen met De roekeloze ruimtereis en Het geheim van de farao heruitgegeven. Het verschil met de oorspronkelijke versie beperkt zich bij de quiz tot de verpakking en de prijs. De cd werd ditmaal verpakt op een dubbele kartonnen kaart en de prijs lag met fl. 24,95 een tientje lager dan bij de eerste editie het geval was. Het spel zelf bleef ongewijzigd.

Het erepodium