Suske en Wiske op het WWW

De roekeloze ruimtereis

Platformspel - Inleiding


Introductie Inleiding Codes Doorloop

Naast het laboratorium ligt de woonkamer van professor Barabas. In die ruimte ligt een antwoordapparaat. Wanneer de speler daarop klikt dan krijgt hij een noodoproep te horen van Klomo, het ruimtewezen dat Suske en Wiske leerden kennen in De stervende ster.
Het blijkt dat de ouders van Klomo worden vastgehouden op de planeet Vorbis. Hij roept zijn aardse vrienden te hulp en die aarzelen natuurlijk niet om hem de helpende hand toe te steken.

Wiske trotseert het gevaar Het platformspel wordt opgestart door met de muis in de kabine van de teletijdmachine te klikken. Het spel is onderverdeeld in 5 verschillende levels waarvan de meeste uit meerdere delen bestaan. Er moet veel worden gesprongen, gebukt en gerend om het einde van een (deel van een) level te bereiken. Daarnaast moeten er ook nog geheime codes worden gevonden en verborgen sleutels en pasjes gezocht.

Het spel is behoorlijk ingewikkeld en het kost dan ook vele uren speeltijd voordat alle levels zijn doorlopen. Om vastgelopen spelers toch de kans te bieden om het spel uit te spelen zijn er codes gemaakt waarmee bijvoorbeeld direct naar een bepaald level kan worden gegaan. Na voltooiing van een level krijgt de speler altijd de code te zien voor het volgende onderdeel van het spel. Ook zijn er van een aantal levels complete beschrijvingen van alle stappen die nodig zijn om naar het volgende niveau te komen. Deze codes en "doorloop"-beschrijvingen werden gedeeltelijk verstopt in de, ook op de CD-Rom aanwezige, Ruimtewebsite en verder gepubliceerd op de webite van de Standaard Uitgeverij en in het Suske en Wiske weekblad.
Voor zover bekend heb ik de codes en doorlopen ook opgenomen op deze site. Ze zijn te bereiken door de betreffende optie aan te klikken in het menu bovenaan deze pagina.


Korte beschrijving van de levels

Level 1
Lambik moet Klomo zoeken op de ruimtevaartbasis. Hierbij verplaatst hij zich met liften door het gebouw. Dit level bestaat uit 3 afzonderlijke delen.
Level 2
Suske wordt door professor Barabas per ongeluk naar een nevelkring geflitst. Hij kan hieruit ontsnappen door op een zwervend ruimteschip terecht te komen.
Level 3
Wiske komt op een planeet met dinosaurussen terecht. Ze kan het level, dat uit 2 delen bestaat, beeindigen wanneer ze Suske en Klomo weet te vinden.
Level 4
In hun ruimteschip moeten Suske, Wiske en Klomo zo snel mogeljk naar de planeet Vorbis zien te komen.
Level 5
Op Vorbis aangekomen moeten de helden proberen om de ouders van Klomo uit handen van gangsters te redden. Dit level bestaat uit maar liefst 5 verschillende onderdelen.