Suske en Wiske op het WWW

De snoezige Snowijt


De snoezige Snowijt Na het succes van de eerste interactieve strip van Suske en Wiske, De dappere duinduikers, die in 2001 werd uitgebracht is er in oktober 2002 opnieuw zo'n digitaal avontuur verschenen. Ook dit keer is een bestaand kort verhaal tot interactieve strip bewerkt.

De snoezige Snowijt, een kerstverhaal van Suske en Wiske, werd voor het eerst gepubliceerd in het winterboek van 1973. Net als het eerste stripverhaal op cd-rom is ook dit avontuur verspreid als bijlage bij een album uit de Rode reeks. In dit geval werd de uitgave verpakt bij no. 276: In de ban van de Milt.

Een screenshot van het verhaal De opzet van de strip is hetzelfde als bij De dappere duinduikers het geval was. De plaatjes van het verhaal worden één voor één op het beeld. De lezer moet op de afbeeldingen moet klikken om teksten te laten verschijnen en door te gaan naar een volgend kader of een volgende strook. Ook dit keer zijn er korte animaties en diverse geluidseffecten toegevoegd om het verhaal tot leven te brengen. Door te klikken op de hoofdfiguren uit de strip kan door het verhaal heen worden gebladerd, hulp worden opgeroepen en de cd worden afgesloten.
Het helpscherm bij het spel Op de cd is ook een spel aanwezig dat dit keer is opgenomen in het verhaal. Nadat Jerom en Lambik een aantal Spaanse soldaten met sneeuwballen hebben uitgeschakeld krijgt de lezer de kans om dit ook te proberen. In een winterlandschap moeten virtuele sneeuwballen naar soldaten worden gegooid. De namen van de beste gooiers worden opgenomen in een topscorers-lijst. Na het spel gaat het verhaal weer verder. Hierbij is het niet noodzakelijk om het spel succesvol af te sluiten. Ook als men niet goed gooit kan de rest van het verhaal worden gelezen.Suske en Wiske op het WWW