Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

Nederlandse acteurs bekend


Bericht: 3 februari 2009.
Update: 11 februari en 12 maart 2009

Vorig bericht Index
Index
Volgend bericht

De Texasrakkers Op dinsdag 3 februari 2009 werd via een perspericht bekend gemaakt welke acteurs te horen zullen zijn in de Nederlandse versie van De Texasrakkers.

Het oorspronkelijke Vlaamse scenario werd voor de Nederlandse editie hertaald door Coot van Doesburgh.
Frank Lammers kruipt in de huid van Lambik voor de animatiefilm Suske en Wiske - De Texas Rakkers. Ook andere bekende acteurs, onder wie Jeroen van Koningsbrugge en Pierre Bokma, spreken een stem in de voor de film.
Van Koningsbrugge doet de stemmen van Theofiel en Theodore, Bokma leent zijn stem aan Professor Barabas. Kees Boot is te horen als Jerommeke, Raymonde de Kuyper doet tante Sidonia en Marijn Klaver en Nanette Drazic zijn Suske en Wiske. De stemopnames vinden tussen 23 februari en 6 maart plaats in Cinemeta Amsterdam.

Een week na de bekendmaking van de hoofdrolspelers werden via een een vervolgbericht nog meer namen onthuld van personen die in de film te horen zullen zijn.
Xander de Buisonjé leent zijn stem aan Ranger Tom. Deze Tom is de leider van de Texas Rakkers. Daniël Boissevain en Javier Guzman lenen hun stem aan de niet al te snuggere bandieten Rik en Manuel.
Jennifer Hoffman spreekt de stem in van de sexy Miss Missy en judoka Dennis van der Geest die van Bill Buster, een zware jongen die professor Barabas moet uitschakelen maar daarbij Tobias op zijn weg vindt, het hondje van Suske en Wiske.

Op 12 maart werd bekend dat ook zanger Jeroen van der Boom in de film te horen zal zijn. Hij vertolkt de rol van sheriff Cooper.