Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

IntroductieReleasedatum België: 21 juli 2009
Releasedatum Nederland: 23 juli 2009
Suske en Wiske & De Texas rakkers

Op 1 juli 2005 werd via een persbericht bekend gemaakt dat Suske en Wiske en hun vrienden opnieuw te zien zouden zijn op het bioscoopscherm. Na de "live-action" film De duistere diamant werd er gewerkt aan een serie hoogwaardige 3D-animatiefilms. Standaard Uitgeverij en de erven van Willy Vandersteen hebben hierover een overeenkomst bereikt met het Vlaamse productiehuis Skyline Film & Television, bekend van o.a. Stille Waters, Aspe en de recente bioscoophit De Indringer.

Op 21 juli 2009 ging De Texasrakkers uiteindelijk in première. Aanvankelijk werd de eerste voorstelling aangekondigd voor 17 juni van dat jaar, maar die datum werd in maart 2009 verschoven.
Skyline Film & Television wil, als deze eerste film een goed resultaat oplevert, vervolgens elk jaar een nieuwe Suske en Wiske animatiefilm maken. De bedoeling is om in totaal 13 verhalen te verfilmen. De volgende titels die voor verfilming is uitgekozen is De kleppende klipper. Andere verhalen die op de nominatie staan om voor het witte doek bewerkt gaan worden zijn: De apekermis, De Knokkersburcht en De stemmenrover.
Nadat de verhalen in de bioscopen zijn vertoond zullen ze worden bewerkt tot tv-series.

Op deze pagina's wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen en achtergronden bij de totstandkoming van de film. De meest recente feiten zijn steeds in de rubriek Nieuws te vinden. Verder worden de medewerkers aan de film nader onder de loep genomen en kan een korte samenvatting van het oorspronkelijke stripverhaal worden gelezen.