Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

Vlaamse cast gepresenteerd


Bericht: 24 april 2009.

Vorig bericht Index
Index
Volgend bericht

De Vlaamse hoofdrolspelers Op donderdag 23 april werden in Brussel de Vlaamse hoofdrolspelers van De Texas Rakkers voorgesteld. Tot de acteurs die de originele stemmen voor de film hebben ingesproken behoren Lucas Van den Eynde (Lambik), Sien Eggers (Sidonia) en Filip Peeters (Jerom). Suske en Wiske worden gepseeld door repectievelijk Staf Coppens en Evelien Verhegge.
De overige rollen worden vertolkt door een keur aan bekende Vlamingen. Zoals al eerder bekend was geworden speelt Lien Van de Kelder de rol van Miss Missy. Verder zijn o.a. ook Peter Van Gucht (Bill Buster), Alex Wilequet (Professor Barabas), Chris Van den Durpel (Theofiel en Theodore Boemerang), Bruno Vanden Broecke (Sheriff Cooper), Axel Daeseleire (Ranger Tom) Peter Van den Begin (Rik), Stany Crets (Manuel) en Guy Mortier (Jules) in de film te horen.

Een aantal van de acteurs is al vaker bij Suske en Wiske betrokken geweest.
Peter Van Gucht schrijft sinds 2005 de scenario's van de Suske en Wiske-verhalen.
Alex Wilequet, een schoonzoon van Willy Vandersteen, speelde de rol van professor Barabas ook al in de eerste Suske en Wiske musical.
Stany Crets en Peter Van de Begin speelden in de speelfilm De duistere diamant de rollen van Jerom en tante Sidonia.

Guy Mortier is samen met Dirk Nielandt en Wirix ook verantwoordelijk voor het scenario. Zijn inbreng in het schrijfproces was vooral gericht op het toevoegen van meer humor. In een interview dat de Standaard met hem had zegt hij hierover: "De uitdaging was in de grappen zo’n gelaagdheid te leggen dat ze leuk zijn voor kinderen, maar dat ze volwassenen tegelijk iets extra’s bieden via een paar dubbele bodems. Niet alleen mocht dit verhaal van Vandersteen wat gekker, er kon ook nog wat geschaafd worden aan de spreektaal die zo naturel mogelijk moest overkomen."


Bekijk ook de reportage van De Rode Loper over de voorstelling van de acteurs.
Vlaamse acteurs in 'De Rode Loper'