Première De circusbaron


De cast na de première Op zaterdag 24 oktober 2015 vond in theater De Maagd te Bergen op Zoom de première plaats van De circusbaron.
Onder toeziend oog van onder andere Willy Vandersteen's dochters Leen en Christiane werd een levendige en vrolijke voorstelling op de planken gezet.
In een reactie na de première zei Leen Vandersteen: "Het is een prachtige voorstelling, het emotioneert me toch weer om het werk van mijn vader in deze vorm zo te zien. De cast doet het geweldig en ze doen recht aan de karakters"

De bezoekers van de première werden voor de deur van het theater en in de foyer al in de stemming gebracht door de aanwezigheid van een jongleur en acrobaten.
De voorstelling was geen exacte copie van de eerdere productie uit 2008. Het tempo ligt iets hoger en voor diverse scenes uit het verhaal zijn andere theatrale oplossingen gekozen.
Waar in de oorspronkelijke voorstelling projecties van stripscenes werden getoond op bepaalde momenten in het het verhaal, bijvoorbeeld als Suske en Wiske aan de trapeze hangen, wordt in de vernieuwde versie meer gebruik gemaakt van suggestie door te spelen met belichting en geluid.
Voor bezoekers die in de loop der tijd gewend zijn geraakt aan Vlaamse acteurs die de rollen van de hoofdfiguren vertolken is het even wennen dat de hele club nu ineens ABN spreekt. Het enthousiasme van de acteurs en de overtuigende manier waarop zij in hun rol kruipen doet dit aspect echter al snel vergeten.

De aanwezigheid van Ben Cramer, die de ringmeester van het circus speelt, geeft nog even aanleiding tot een knipoog naar zijn grootste hit. Als hij Lambik heeft verteld over het tragische lot van diens voorganger merkt hij terloops op "Ach, hij was maar een clown".


Bekijk hieronder de trailer voor de musical.