Introductie


De circusbaron Op 23 oktober 2008 ging in Antwerpen een nieuwe Suske en Wiske-musical in première. Zeven jaar na De spokenjagers, bracht Music Hall opnieuw een grootse Suske en Wiske-voorstelling in diverse theaters verspreid over Vlaanderen en Nederland.

Tijdens de perspresentatie van het album De Nachtwachtbrigade, op 27 september 2006 in Amsterdam, vertelde uitgeefdirecteur Ludo Stroobants van de Standaard Uitgeverij voor het eerst dat er werd gewerkt aan een nieuwe musical.
Net als bij de vorige musical het geval was is de theaterproductie ook nu weer gebaseerd op een bestaand verhaal. Er werd gekozen voor het klassieke verhaal De circusbaron.
Dit verhaal vol spanning, spektakel en plezante circusacts werd een grootse musical voor jong en oud in een productie van Geert Allaert. En of er spektakel was! Professionele trapeze-acrobaten zorgden voor levengevaarlijke stunts en de arme Tante Sidonia wordt als levende kanonbal letterlijk de zaal ingeschoten.
De strip komt in het theater spectaculair tot leven met catchy songs, levensgevaarlijke acrobatentoeren en de bekende Willy Vandersteen-humor!

De acteurs die de hoofdrollen spelden werden op 5 februari 2007 aan de pers voorgesteld in de Antwerpse Schouwburg. Ruim een jaar later, op 17 juni 2008 werd de musical op dezelfde locatie officieeel gepresenteerd.

Begin 2015 werd aangekondigd dat de musical ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Suske en Wiske opnieuw zou worden opgevoerd. Het Nederlandse bedrijf Van Hoorne Entertainment bracht de vernieuwde voorstelling vanaf oktober 2015 terug in de theaters.


Bekijk de actuele speellijst op de site van Van Hoorne Entertainment voor een overzicht, inclusief links naar de theaters, van alle voorstellingen die in 2016 nog gepland staan .

De circusbaron 2015 Vlaamse editie De circusbaron 2016