Birgitte Derkx


Brigitte Derks speelde mee in ‘Cats’, zowel in Amsterdam, als in Parijs. Bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen was zij van de partij in ‘Evita’, ‘West Side Story’, ‘Chicago’, ‘Dear Fox’ en ‘Jekyll and Hyde’. Zij deed ook mee in ‘Sweet Charity’ in Wenen en in ‘Kiss me Kate’ aan de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf. In de Vlaamse ‘Les Misérables’ vertolkte zij de rollen van fabrieksmeisje en Fantine. In de Joop van den Ende Theaterproductie ‘Chicago’ speelde zij Annie en Velma Kelly.

Zij werkte ook mee aan talrijke reclamespots en televisieshows in binnen- en buitenland. Bij Valentino Projects werkte zij mee aan ‘Pippin’, ‘A Nightmare before Christmas’, ‘Guys and Dolls’ en ‘Martin Guerre’. Brigitte is nu de vaste assistente van choreograaf Martin Michel. Zij assisteerde hem in de producties ‘De tovenaar van Oz’ (Music Hall), ‘The Hired Man’, ‘Follies’, ‘Jubilee 15’, ‘She Loves Me’, ‘Merilly We Roll Along’ (KbvV), ‘A Chorus Line’ (Joop van den Ende/Melody), ‘Kuifje, de Zonnetempel’, zowel in Antwerpen als Charleroi (Tabas & Co) als Rotterdam en Oostende (musicaldreams).

Zij maakte zelf de choreografie voor ‘Musicals from the Heart’. Voor de musicalafdeling van de ‘Fontys Dansacademie’ in Tilburg (Nederland) maakte zij samen met Barrie Stevens de musical ‘Footloose’.
Daarna maakt Brigitte de choreografie voor alle ‘Caals & Van Vooren’ revues, ‘Eenzaam zonder jou’, de Will Tura musical, ‘De Munk Live’ de eerste theatertour van Danny De Munk, ‘Natalia, back for more’, ‘Sneeuwwitje’, ‘The Rose’ en ‘Peter Pan’… In het seizoen 2007-2008 was ze Resident Director van de Vlaamse versie van de hitmusical Grease.