Persmoment met Leen Vandersteen

2015


De cast met Helena Vandersteen Twee weken nadat de Nederlandse cast van De circusbaron werd gepresenteerd kreeg de pers een preview van de voorstelling in theater De Nobelaer te Etten Leur.
Bij dit persmoment was ook Leen Vandersteen, de oudste dochter van de geestelijke vader van Suske en Wiske, aanwezig

De elfkoppige cast had al eerder kennis gemaakt met de erfgename van Willy Vandersteen, maar nog niet eerder had zij de acteurs aan het werk gezien in decor.
"Ik ben ongelofelijk onder de indruk van de voorstelling, de muziek, de choreografieën en de geweldig uitgevoerde personages", vertelt Leen Vandersteen na een gedeelte van de voorstelling gezien te hebben.
"Het is zo mooi als je het werk van je vader in een musical terug ziet komen 70 jaar nadat hij Suske en Wiske creëerde. Ik ben ontzettend blij met deze creatie welke Van Hoorne Entertainment heeft neergezet."

In dit jubileumjaar van de striphelden zijn er diverse activiteiten met als hoogtepunt de Suske en Wiske musical. De voorstelling is maar liefst meer dan 100 keer te zien in Nederland. Tussendoor gaat hij nog naar België waar de hoofdcast vervangen zal worden door een Vlaamse cast.

Naast Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik en Jerom is er een grote rol weggelegd voor de Ringmeester die wordt gespeeld door musicalicoon Ben Cramer. Cramer speelde vele rollen in grote musicals en weet ook in deze voorstelling weer een uniek karakter neer te zetten.
"Het is natuurlijk uniek als je met zo’n mooi product aan de slag mag, je ziet een strip tot leven komen. Ik kan niet wachten om publiek te ontvangen en het gelach in de zaal te horen" aldus de zanger die in deze musical zingt over een clown, een onderwerp wat hem niet vreemd is. Cramer scoorde in de jaren 70 een enorme hit met het nummer De Clown.


Leen Vandersteen en de hoofdrolspelersScene uit De circusbaron

Fotograaf: Levin den Boer