Alain Van de Putte


Alain Van de Putte is één van die mensen die voorbestemd lijken om in de muziekwereld hun weg te vinden. Amper 16 was Alain toen zijn eerste soloplaat al verscheen in de platenrekken. En enkele jaren later won hij met zijn pas opgerichte groep, de Peter Pan Band, Humo's Rock Rally Aangemoedigd door dit succes, wou Alain zijn weg zoeken in London. Hij zou er uiteindelijk 7 jaar verblijven. Met een verrijkte muzikale en taalkundige bagage, keert Alain terug naar Vlaanderen, waar hij zich concentreert op het schrijven van songs voor anderen en daar vrijwel meteen zeer succesvol mee is.

Enkele van zijn bekende hits zijn :
“Dansen voor jou “ en “Wie ben jij” voor Isabelle A, “Heya Mama”, “Alle kleuren” en “Tele Romeo” voor K3, “Sunshine after the rain” voor Vanda Vanda en verder diverse liedjes voor o.m. de Nederlandse artiest Jochem Van Gelder, voor Sergio, voor Peter Van Laat, voor Yasmine, voor Samson & Gert en vele, vele anderen. Als artiest treedt Alain occasioneel ook in de spotlights. Zijn solo-single onder de artiestennaam River Blue, “A Little Bit Of Heaven”, zal u zeker bekend in de oren klinken.

Alain schreef mee aan alle songs voor het Belgische Popstars-project en is tekstschrijver en mede-componist van alle liedjes voor K3.
Alain ontving begin dit jaar een speciale award voor meer dan 300.000 verkochte albums in 2001.