Miguel Wiels


Miguel (geboren op 11 september 1972 in St-Amandsberg) is vanaf 1990 ruim 10 jaar lang de vaste pianist van Koen Crucke. Andere grote namen volgen: Boudewijn de Groot, Helmut Lotti, Isabelle A, etc. Hij wordt huispianist van het 'De Andere Hoed' (radio 2) en 'De Rechtvaardige Rechters' (radio 1).

In '96 werkt Miguel samen met Peter Gillis en Alain Vande Putte. Ze worden een veelgevraagd productieteam voor artiesten als Niels William, Gunther Levi, de VTM Soapband, River Blue, Boysband, Schatteman en Couvreur, Isabelle A. Op 'Hemels', de full-cd van Isabelle, profileren ze zich voor het eerst als echte songschrijvers, iets wat ze herhalen met Opium en de Popkoning.
Maar met K3 neemt het mythische vormen aan. 'Heyah Mama' wordt de eerste zomerhit in een lange, lange rij ('Yeke Yeke', 'I Love You Baby', 'Alle Kleuren', 'Oma's Aan De Top', 'Teleromeo', 'Feest', 'Oya Lélé', 'Superhero', ‘Kuma He’ enz). Het team haalt een recordverkoop van meer dan 2.300.000 cd’s.

Ondertussen wordt Miguel ingelijfd bij 'The Magical Flying Thunderbirds', het huisorkest van TV-programma’s als 'Biebabeloela' en 'Popslag'. Maar ook solo heeft Miguel veel televisiewerk met o.a. ‘De Rechtvaardige Rechters’, 'De Notenclub', ‘De Show van het Jaar’ en ‘De Provincieshow’. In 2006 krijgt hij de Gouden Klaproos voor zijn verdiensten in de populaire muziek.

In mei 2008 brengt hij zijn eigen cd uit: ‘Monumentenzorg’. Hij breekt definitief met zijn verleden als instrumentaal artiest, en verzamelt heel wat artiesten die graag meewerken aan dit project: Johan Verminnen, Paul Michiels, Bart Peeters, Els De Schepper, Yasmine, Free Souffriau, Kommilfoo, Tom Vanstiphout, Axl Peleman, Rick De Leeuw, Andrea Croonenberghs en Kris Wauters. Samen halen ze een hoop Nederlandstalige klassiekers van onder het stof.