Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 132


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 16 december 2020

Versus, no. 132 De cover van Versus 132 wordt gesierd door een mooie kerst-tekening van Luc Morjaeu. Suske, Wiske en Lambik rijden hierop, als waren zij de drie koningen, op de rug van Jezabel, de kleine dromedaris uit De groene splinter.
Deze fraaie cover wordt gevolgd door een magazine dat weer vol staat met nieuws en achtergronden over Suske en Wiske.

Aan het slot van 2020 wordt gekeken hoe goed Marc Verhaegen de toekomst heeft weten te voorspellen in De ongelooflijke Thomas. In dat verhaal, dat in 2000 verscheen, reisden Suske en Wiske 20 jaar vooruit in de tijd.
Luc Morjaeu toont schetsen van twee verhalen die voor 2021 op stapel staan, De fluitende olifant en De drakenprinter. Van het eerstgenoemde verhaal valt ook een preview te lezen in dit nummer.

Op zoek naar achtergronden voor De sonometer ontdekte Niels van der Made een serie illustraties die een treffende overeenkomst vertonen met de bekende scene uit De stemmenrover, waarin een samoerai vele lagen kleding aantrekt.
Van veel klassieke verhalen verschenen oorspronkelijk zowel een Vlaamse als een Nederlandse versie. Klaas Rigterink legt de diverse edities van De snorrende snor naast elkaar en laat zien waarin deze van elkaar verschillen.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Terug naar de toekomst