Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Cromimi


Het eerste verhaal in een serie specials.

Cromimi In 2015 en 2016 schreef een aantal bekende Vlamingen en Nederlanders elk een eigen Suske en Wiske-verhaal ten bate van SOS Kinderdorpen. De 12 scenario's werden uitgewerkt door eveneens bekende striptekenaars.
Gebaseerd op het succes van deze speciale uitgaven start Standaard Uitgeverij in december 2017 met een nieuwe reeks waarin dit concept weer zal worden toegepast.

Jaarlijks zal de uitgeverij een scenarist en een tekenaar uitnodigen om een uniek en persoonlijk verhaal rond Suske en Wiske te schrijven en te tekenen. Cromimi is het eerste verhaal van deze serie. De hommages zullen jaarlijks verschijnen rond de kerstperiode.

Voor de eersteling in de reeks is het scenario geschreven door Yann Le Pennetier. Het tekenwerk wordt verzorgd door Gerben Valkema die ook al een bijdrage leverde aan de albums voor SOS Kinderdorpen. Hij maakte samen met Guus Meeuwis het album De grandioze gitaar.

Synopsis

Jerom en Lambik ontdekken dat er in het begin van de 20ste eeuw een Belgische expeditie naar de Himalaya trok. Zij vonden er een Cro-Magnon mens onder het ijs en brachten dat ijsblok mee terug naar België.
De vondst werd echter opgeborgen in een diepvriezer in de kelders van het natuurhistorisch museum te Brussel en ... helaas vergeten.
Jerom kan zijn nieuwsgierigheid amper bedwingen en gaat samen met Suske en Wiske, Lambik en Tante Sidonia op zoek in de kelders van het museum. Als bij wonder vinden onze helden de ingevroren mens. Niets te vroeg want het ijsblok is al enige tijd aan het smelten en de Cro-Magnon mens die opnieuw tot leven komt heeft een grote verrassing in petto.

Scenario Yann
Tekenaar Gerben Valkema
Verschijningsdatum 6 december 2017
Prijs € 6,99
ISBN 9789002263750
Aantal pagina's 48