Suske en Wiske op het WWW

Suske en Wiske Klassiek


Index
Introductie

Van 1993 tot 1999 publiceerde Standaard Uitgeverij in de reeks Suske en Wiske Klassiek de oudste verhalen van Suske en Wiske in de vorm waarin ze oorspronkelijk verschenen. De verhalen die in de krant waren voorgepubliceerd verschenen in een 59 delen tellende serie met rood omslag. Daarnaast werd een aparte serie van 8 albums met een blauwe kaft uitgegeven waarin de verhalen uit Kuifje waren opgenomen.

Deze serie vormt de eerste keer dat alle verhalen uit het weekblad volledig en in dezelfde reeks werden gepubliceerd. De albums, met een harde kartonnen kaft, bevatten de integrale versie van de verhalen.
Hoewel de uitgeverij er voor koos om de tekeningen zoals die in Kuifje waren verschenen te gebruiken voor dezer uitgave wijkt de inhoud van de boeken toch af van de versie uit het tijdschrift. De pagina's werden opnieuw ingekleurd en de tekst werd gemoderniseerd.

Het geheim der gladiatoren werd in deze reeks opgenomen onder de titel waaronder het verhaal oorsrponkeijk in Kuifje was verschenen: Goud voor Rome.

De Blauwe klassiek-reeks werd, in tegenstelling tot de delen uit de Rode reeks, ook in het Frans uitgegeven.
In 2009 werden alle delen uit deze reeks, in vrijwel dezelfde uitvoering, ook uitgebracht voor een actie van de krant Le Soir. Bij deze actie werden ook de 4 delen van Le Prince Riri ('t Prinske) die eerder als premium uitgaven bij de Klassiek-reeks verschenen opnieuw uitgebracht.


Het Spaanse spook De bronzen sleutel De Tartaarse helm De schat van Beersel
Het geheim van de gladiatoren De gezanten van Mars De groene splinter Het gouden paard

Index
Introductie