Suske en Wiske op het WWW

Herdrukken


Index
Introductie

Na de eerste albumpublicatie van de verhalen uit Kuifje werden deze lange tijd niet meer heruitgegeven.
Pas in 1969 verscheen het eerste avontuur uit deze serie in de reguliere reeks. In dat jaar besloot Standaard Uitgeverij om Het gouden paard te publiceren als nummer 100 van de Rode reeks. De overige Kuifje-verhalen werden later ook in de Rode reeks opgenomen.
Vanaf 2007 werden ook de covers van de Blauwe reeks-verhalen hertekend om aan te sluiten bij de nieuwe layout van de Rode reeks.

In 1983 begon Standaard Uitgeverij met een serie herdrukken van de oorsrpronkelijke albums. De eerste zes verhalen verschenen in albums met een harde kaft, met de originele tekst en tekeningen. Naast de gewone, gekartonneerde, albums werd van deze uitgaven steeds ook een luxe editie, in beperkte oplage, uitgebracht.

De eerste, en vooralsnog ook enige, keer dat alle Kuifje-verhalen integraal in dezelfde reeks vereschenen betreft de publicatie in de Blauwe reeks van de serie Suske en Wiske Klassiek.

Naast de heruitgaven die in deze rubriek worden vermeld zijn de verhalen uit de Blauwe reeks nog vaak in andere albums gepubliceerd. Een aantal van die uitgaven zal in de toekomst aan deze rubriek worden toegevoegd.
Alle bekende uitgaven zijn opgenomen in de Suske en Wiske Overzichtscatalogus.


Rode reeks Hertekende covers Bibliofiele heruitgave Luxe heruitgave Speciale uitgaven
Rode reeks Hertekende covers Bibliofiele heruitgave Luxe heruitgave Speciale uitgaven
Klassiek-reeks Groot formaat Groot formaat Franstalig Classics Integrale uitgave
Klassiek-reeks Groot formaat Groot Frans Classics Integraal

Index
Introductie