Suske en Wiske op het WWW

De bananenzangers op iPhone en iPad


De bananenzangers op de iPad In december 2010 presenteerde Standaard Uitgeverij een nieuwtje in het land van Suske en Wiske. Het album De stuivende stad werd in digitale vorm uitgebracht als applicatie voor de iPhone en iPad. Enige maanden later kwam het verhaal ook beschikbaar voor andere mobiele platforms.
De applicatie kon vanaf het begin op veel belangstelling rekenen en werd een groot succes. In de eerste week na verschijnen werd de applicatie 103.000 keer, gratis, gedownload. Na de introductieperiode bleef De stuivende stad het ook goed doen. Een jaar na de release stond de teller op bijna 115.000 downloads.

Op 23 september 2011 werd De Stuivende Stad bekroond met de FWA Mobile Of The Day Award.
De Favourite Website Awards is een initiatief dat sinds enkele jaren de beste websites bekroont door hen uit te roepen tot site of the day. Sinds een jaar of 2 hebben ze een tweede award die specifiek mobile experiences, meer bepaald websites en applicaties, bekroont. Het is in de digitale sector één van de meest gerespecteerde (en geambieerde) kwaliteitslabels betreffende creatieve digitale creatie.

De succesvolle start van Suske en Wiske op de markt van mobiele applicaties moest wel leiden tot een vervolg en op zaterdag 22 oktober komt dat er dan ook. Vanaf die datum is De bananenzangers verkrijgbaar als leesapplicatie op de iPad. Voor het eerst in het Nederlandse taalgebied kunnen digitale lezers en fans al kennis maken met het nieuwste avontuur van Suske en Wiske, drie weken voor de papieren strip, op 9 november, in de winkel ligt!

Het album De bananenzangers is te vinden in de Suske en Wiske-appstore, die ook op 22 oktober gelanceerd wordt en gratis te downloaden is voor iPad. In deze appstore kan de lezer een preview bekijken van De bananenzangers. Bovendien kan hij naast het nieuwste album ook volgende strips aanschaffen: Amber, De curieuze neuzen, De Elfstedenstunt, Het babbelende bad en De dartele draak.
De prijs per album is € 3,99.