Suske en Wiske op het WWW

Het geheim van de farao

Doorloop level 1


Introductie Inleiding Codes
Doorloop-index Level 2 Level 6

Loop met Sidonia naar rechts. Spring op de koppen van de nijlpaarden naar de andere oever. Onder de blauwe tent zie je een geef mij-teken, hier leg je later de houten kist neer. Let op voor de vuilniszakken! Loop verder naar rechts tot je bij de huisjes komt. De deuren zijn genummerd van links naar rechts.
Deur 1:
Ga voor de deur staan en klik op enter om het huis binnen te gaan. In het huisje vind je energie en punten
Deur 2:
Kan niet open
Deur 3 (onder rieten dak):
Ga naar links, de trap op voor een extra leven. Daal met Sidonia af in de grot. Let op in de tweede koker, pieken onderaan zijn dodelijk. Blijf de onderaardse gang volgen. Je kunt in de kokers naar boven klimmen door op de houten plankjes te springen. Bovenaan rechts kun je uit het huisje. (Je hoeft hier niet echt te zijn, je vindt hier vooral extra punten.
Deur 4: (code groen-grijs gestreepte rechthoek)
Ga het huisje binnen en volg de ondergrondse gangen. Boven vind je het groene springkussen. Raap het op met de entertoets, je hebt het later nog nodig. Ga terug langs dezelfde weg om uit het huisje te geraken.
Deur 5:
Kleine kamer met energie en punten.
Deur 6: (onder rieten dak)
Je valt in een diepe koker. Volg de gangen tot aan het beeld met het hoofd, ga naar boven, vervolgens naar links en let op voor de pieken, die zijn dodelijk! Ga helemaal naar boven daar vind je de houten kist! en een savingpoint. Als je de houten kist gevonden hebt moet je terug naar het geef mij -teken op de andere oever. Leg daar de kist neer. Spring op de kist en van de kist op het blauwe tentzeil. Het tentzeil werkt als een veer en zo kom je op de hangende schepen terecht. Spring rechts naar de andere schepen. Spring via het groene kussen naar hoger gelegen schepen. Daar vind je een groene sleutel. Spring daarna naar beneden en ga terug naar de huisjes.
Deur 7: (met trapje):
Ga binnen in het huisje en volg de onderaardse gangen. Let op voor dodelijke pieken. Boven vind je enkele energie. In dit huis hoef je dus niet echt te zijn.
Deur 8: (met tralies)
Hier vind je energie en punten
Deur 9:
Hier vind je extra energie
Deur 10:
Gaat niet open
deur 11: (trapje op, met U-vormig symbool)
Ga naar rechts de gangen in, daal af, je komt op een kruispunt, ga eerst naar beneden, je komt aan een zuil met een hoofd op, loop naar rechts, ga naar beneden. Daar vind je een hefboom-poort die je kunt openen met de groene sleutel. Loop door naar links en via de houten stelling naar boven. Daar vind je een geef mij-teken. Klik op enter om het springkussen te gebruiken. Spring op het kussen. Boven links vind je een extra leven, rechts ligt de rode sleutel. Ga terug naar benden door de hefboom-poort naar rechts. Klim terug naar boven en volg de gang rechts tot je een rode hefboom-poort tegenkomt. Gebruik de rode sleutel en zoek in het gedeelte rechts de blauwe sleutel. Ga dan terug tot aan de rode hefboom-poort en spring daar over de koker naar rechts. Je komt dan terug op het kruispunt. Ga naar boven tot aan de blauwe hefboom-poort en gebruik de blauwe sleutel. Boven vind je een houten ladder. Ga terug naar het kruispunt en neem de linkergang om uit de huisjes te gaan. Loop buiten naar rechts tot aan de twee groene palmbomen en spring daar op de witte muur. De muren waar je op kunt lopen zijn iets witter van kleur. Loop op de huizen naar links tot bij het geef mij-teken. Plaats daar de ladder en klim op het hangend schip. Spring naar rechts van het ene schip op het andere. Gebruik het springkussen om op hogere schepen te komen. Neem vanop het meest rechtse schip een verre sprong naar rechts en blijf doorlopen, zo ga je naar het volgende deel.