Suske en Wiske op het WWW

Verrassings-rom 2


Index No. 1 No. 3

Verrassings-rom 2 Op de tweede Verrassings-cd staan een paar tips voor het eerste schijfje. De eerste tip die wordt gegeven is van technische aard en gaat in op foutmeldingen die zich kunnen voordoen bij het spelen van het spel. De tweede tip is interessanter, het betreft namelijk een beschrijving van het level met Jerom uit Het geheim van de farao dat op de eerste Verrassings-rom gespeeld kon worden. In het keuzemenu staat ook een link naar de website van de Standaard Uitgeverij. Het e-mail adres van die uitgeverij wordt genoemd als mogelijkheid om verdere assistentie te vragen bij eventuele problemen met de Suske en Wiske-spellen.

De cd bevat opnieuw fragmenten van Het geheim van de farao. Dit keer is er echter een andere selectie gemaakt dan bij de voorafgaande cd. De Printstudio is nu wel aanwezig en kan zelfs volledig worden gebruikt. Uit het platformspel kan dit keer het eerste level met Sidonia worden gespeeld.
Van de websites die op de complete cd aanwezig zijn is alleen de biografie van Willy Vandersteen opgenomen. De kuil van de krokodil is ook al geen ruimte toegekend op dit verrassings-schijfje.

Het keuzescherm Geheel nieuw op deze Verrassings-rom is een demo-versie van de Printkit. Het programma kan volledig worden gebruikt maar er zijn slechts 122 van de 700 plaatjes uit de complete editie beschikbaar. Het is echter wel mogelijk om zelf nieuwe plaatjes aan het programma toe te voegen zodat het aantal afbeeldingen dat kan worden gebruikt flink kan worden uitgebreid.

In plaats van een screensaver zijn er dit keer als extraatje bureaublad-achtergronden met Suske en Wiske tekeningen opgenomen.

Een vreemde eend in de bijt op deze cd is de demo-versie van het programma Face2Face. Met deze software, die in het geheel niets met Suske en Wiske te maken heeft, kunnen allerlei gezichten worden samengesteld. Hiervoor zijn in het complete programma 300 plaatjes aanwezig waarvan er in de demo echter maar 70 beschikbaar zijn.